Haberler

UEFA'nın kararıyla İstanbul yerine Porto'ya giden İngiliz taraftarlar delta varyantını taşıdıkları ülkeyi ateşe attı

Güncelleme:

UEFA'nın Şampiyonlar Ligi'ni Türkiye'den alıp Portekiz'e vermesi büyük tepki çekmişti ancak son gelişmeler "İyi ki bizden alınmış" dedirtti. Maçlar nedeniyle Mayıs ayı başında koronadan tamamen kurtulan Portekiz'e giden 16 bin 500 İngiliz taraftar, ülkeye delta virüsü taşıdı. Portekiz'de hastaneler yeniden doldu, vefat sayısı bütün Avrupa'yı geçti. Maç İstanbul'da kalsa, İngilizlerin getireceği yeni virüsle Türkiye belki de binlerce vatandaşımız hayatını kaybedecekti.

Avrupa'da mayıs ayı başında koronavirüsten kurtulan ilk ülke olan Portekiz, İstanbul'dan alınıp Porto'ya verilen UEFA Şampiyonlar Ligi maçından sonra, üç hafta içinde yeniden hastalığın pençesine düştü.

TÜRKİYE'DE BİNLERCE İNSAN ÖLEBİLİRDİ

Mayıs ayında Şampiyonlar Ligi maçının İstanbul'dan alınıp Porto'ya verilmesi özellikle Türkiye kamuoyunda büyük tepki yaratırken, turistlerin ve taraftarların gelmemesi, Türkiye'nin koronavirüs mücadelesini de sürdürülebilir kıldı.

UEFA, Türkiye'nin riskli ülke olduğunu öne sürüp, maçı Porto'daki Dragao Stadı'na almıştı. İşte bu karar ve ardından oynanan maç, Portekiz'i yaktı. Sözcü'den Ali Gülen'in haberine göre, maç İstanbul'da olsa, binlerce İngiliz taraftar gelecek ve belki de Türkiye, daha büyük bir şekilde "Hindistan mutasyonu" olan, delta virüsü sorunu yaşayacak, binlerce insan ölecekti.

İNGİLİZ TARAFTARLAR GETİRDİ

Manchester City ile Chelsea arasındaki maça gelen 16.500 İngiliz taraftar, hızlı yayılan ölümcül delta varyasyonunu bu ülkeye taşıdı. Pazar günü koronavirüslü hasta sayısı tekrar 4477'ye yükseldi ve 116 kişi yoğun bakıma alındı. Portekiz şu anda 124 insidens ile 30 Avrupa ülkesi arasında lider konumunda.

Ülkede muhalefet ve halk, şampiyonlar ligi aracılığıyla delta varyasyonunu ülkeye sokan hükümeti suçluyor. Sol hükümetin başbakanı Antonio Costa, öfkeyi üzerine çekerken, bu kararın acısını tüm ülkenin yaşamaya başladığı belirtiliyor. Costa da, yeni mutasyonun sadece Portekiz'de yayılmadığını, Ağustos ayında AB'deki tüm yeni enfeksiyonların yüzde 90'ının bu virüsten olacağını söyleyerek kendini aklamaya çalışıyor.

TURİZME ÇOK AĞIR DARBE

Koronavirüsle mücadelede model ülkeyken, bir anda yeniden hastalıkta zirve yapan Portekiz, Alman turistlerin ülkeyi hızla boşaltmasının şokunu yaşıyor. Alman Robert Koch Enstitüsü'nün, "Virüs varyantının yayıldığı ülke" ilan etmesinin ardından, turistler hızla ülkelerine dönerken, sahiller boşaldı, hastaneler ise dolmaya başladı.

Bölgesel Turizm İşletmeleri Başkanı Joao Fernandes, Almanya'nın bu kararını İsviçre ve Avusturya'nın takip etmesi halinde sektörün daha ağır yara alacağını söyledi. Maçtan iki hafta sonra İngiltere'nin de Portekiz'i kara listeye almasıyla, ülke turizmi ağır darbe almıştı.

10 milyonluk ülkede, enfeksiyonların üçte ikisi başkent Lizbon ve çevresinde yaşanıyor. Nüfusun yüzde 27'sinin bulunduğu bölgede durum çok kötü ve burada görülen virüsün yüzde 70'i delta varyantı.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Delta Varyantı Portekiz İstanbul Porto Spor Dünya Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

Bakmadan Geçme

Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 3 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri!
Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

500

Yorumlar (5)

Qorjux gor:

Şimdi de Türkiye ye tatile geldiler fark ne.

148
5
yanıtYanıtla
Ozlem Bostanci:

ingilizler getirmediyse ruslar getircek bu gidişle kimse gelmesin

88
4
yanıtYanıtla
pentakill lol:

bu ingilizler dünyanın kamburu resmen.

39
4
yanıtYanıtla
tarafsızgörüş:

Herşeyde vardır bir hayır

28
1
yanıtYanıtla
ADANALI :

dünyanın herhangi bir yerinde 3-5 kişide de olsa faturayı tüm dünya halkları ödeyecektir. onu şunu bunu boşverin..

24
4
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title