Haberler

227 kiloluk dev ton balığı açık artırmada 800.000 dolara satıldı

Güncelleme:

Tokyo'nun en büyük balık pazarında gerçekleşen açık artırmada, 227 kilogram ağırlığındaki mavi yüzgeçli ton balığı 800.000 dolara satıldı.

Japonya'nın başkenti Tokyo'nun en büyük balık pazarının açılış gününde, 227 kilo ağırlığındaki dev mavi yüzgeçli ton balığı açık artırımda 800.000 dolara satıldı.

Dev ton balığı deniz ürünleri toptancısı Yamayuki ve sushi zinciri Onodera Group tarafından satın alındı. Yamayuki ve Onodera Group pazarın en pahalı balığını 4 yıl üst üste satın almış durumda. Aomori kıyılarında yakalanan dev ton balığının bir sonraki durağı, Japonya'nın lüks Ginza bölgesindeki Michelin yıldızlı bir sushi restoranı olacak.

PANDEMİDEN SONRAKİ EN YÜKSEK RAKAMLI SATIŞ

Yaklaşık çeyrek ton ağırlığındaki mavi yüzgeçli ton balığı için alınan astronomik fiyat rekor kırmadı -1999'da kayıtların tutulmaya başladığından beri gerçekleşen en yüksek 4. satış - ancak COVID-19 pandemisinin başlangıcından bu yana Toyosu Balık Pazarı'nda ödenen en yüksek fiyat oldu.

Tokyo'da 227 kilo ağırlığındaki dev mavi yüzgeçli ton balığı, açık artırımda 800,000 dolara satıldı

613 KİLOLUK TON BALIĞI REKOR FİYATA SATILMIŞTI

Rekor, 2019'da Japon bir sushi restoran zinciri sahibi olan "Ton Balığı Kralı" Kiyoshi Kimura'nın, açık artırmada 613 kilo ağırlığındaki bir mavi yüzgeçli ton balığı için 333.6 milyon yen (3.1 milyon dolar) ödediği zaman kırılmıştı. Kimura, daha sonra muhabirlere beklentisinin 5 katını ödediğini itiraf etmişti.

Tokyo'da 227 kilo ağırlığındaki dev mavi yüzgeçli ton balığı, açık artırımda 800,000 dolara satıldı

Kaynak: SonDakika.com / Abdullah Teymur - Dünya

Tokyo Gastronomi Dünya Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500

Yorumlar (7)

bekir yapici:

ton baligi 10 yil öncesine kadar saroz körfezine bile girerdi önlem alinmadigi yabanci ülkelerde yasaklanan balik yemi fabrikalarinin ülkemizde faliyetine müsade edilmesi yabancilarin kara sularimizda avlanmasina göz yumulmasi troll asiri avlanma ton kilic kofana torik gibi baligin besini olan balik neslinin kökünün kazinmasi üc tarafi denizle cevrili ülkemizin halki olarak bizleri bu lezzetlerden mahrum etti uskumruyu cirozu lekardayi bilen kaldimi.

77
3
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

Üç tarafı denizlerle kaplı ülkem insanı , en pahalı balığı yiyor . Bence Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görevleri Belediyelere devredilip yerine Denizcilik Bakanlığı kurulmalı..

yanıt69
yanıt3
Onemli Degil:

Soyledikleriniz, Olaylarin Yasandigi Ulkelerin Devlet Yapisina Bagli..

yanıt11
yanıt1
ahmet :

bize ne orası japonya orada zaten bu balıklar böyle büyük oluyor..bunlara Allah akıl fikir vermesin zaten yok.. akıl olsa bi balık için bu kadar haber bile yapılmaz..

6
42
yanıtYanıtla
tahsin bueyuekkol:

onu degerlinderlindirmek icin 100 gramini en an 450 dolara satmali yani bir servis 100gram 500.- dolar.

16
2
yanıtYanıtla
The CeHaPe Savar:

80 bin dolardır o 800 bin olsa duramazlar..

8
9
yanıtYanıtla
Sedat A.:

Tüm ülkelerde bizde de aynı kurallar düzenlemeler var. AMA ÜLKEMDE DENETİM YOOOK.. Balıkçı bindiği dalı kesti balık kalmadı.

9
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title