Haberler
BBC

Tesla ABD'de 475 bin aracı geri çekecek

Güncelleme:

Tesla ABD’de 475 bin aracını geri çekecek.

Tesla ABD'de 475 bin aracını geri çekecek.

Şirketin ABD Ulusal Otoyol Trafiği Güvenlik Kurumu'na yaptığı bildirime göre 2017-2020 arası üretilmiş Model 3 araçlarının 356 bin 309'u, arka kamerasında sorun oluşması ihtimali nedeniyle geri istenecek.

119 bin 9 Model S aracının ise ön bagajda yaşanabilecek tehlikeli bir sorun nedeniyle geri çekileceği belirtildi.

Reuters, piyasadan geri çekilecek toplam araç sayısının Tesla'nın geçen yıl dünya çapında sahiplerine teslim ettiği araç sayısı olan 500 bine yakın olduğunu aktarıyor.

BBC, Tesla'ya konuyla ilgili sorularını iletti fakat haber yayına girene kadar bir yanıt alamadı.

Bu ay hazırlanan bir güvenlik raporuna göre, geri çağrılan Model 3'lerin yüzde 1'inde kamera sorunu olması bekleniyor.

Şirkete göre kamera sorununun kaynağı, bagajın sık sık açılıp kapanmasının o bölgeden geçen kamera kablolarında hasar yaratması.

Tesla, kabloların hasar görmesi durumunda ana ekrana görüntü gitmeyebileceğini ve bunun da kaza ihtimalini artırabileceğini belirtiyor.

Bagaj sorunu ise daha tehlikeli olma potansiyeli taşıyor.

Ön bagajın ikincil mandalındaki bir sorun nedeniyle 2014-2021 yıllarında üretilen Model S'lerin ön bagaj kapağının sürüş sırasında aniden açılması ve sürücünün görüşünü engellemesi mümkün.

Şirket geri çekilen araçların yüzde 14'ünde böylesi bir sorun yaşanma potansiyeli olduğunu tahmin ediyor.

Tesla, iki sorunun da henüz bilinen bir kazaya yol açmadığını belirtiyor.

Şirket bu ay başka bir sorunla daha karşılaşmıştı.

Yolcuların araç hareket halindeyken ana ekranda oyun oynayabilmesini sağlayan Passenger Play'in sürücüler tarafından da kullanılabileceği anlaşılınca şirket bu özelliğin hareket halinde kullanılmasını engellen bir yazılım güncellemesi yayımlamaya karar vermişti.

BBC

Amelia Hamlin Tragger Haberler

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

İran'da Cumhurbaşkanı Reisi'nin düşen helikopteriyle ilk temas

İran'da Cumhurbaşkanı Reisi'nin düşen helikopteriyle ilk temas

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title