Haberler

Telegraph: Sarıgül Kazanırsa Tüm Türkiye'de Deprem Olur

Güncelleme:

İngiliz The Telegraph gazetesi Sarıgül'ün İstanbul seçimlerini kazanması durumunda "Tüm Türkiye'de deprem olacağını" savunuyor.

Türkiye'de siyaset ve yargıda olup bitenler dünyada konuşulmaya devam ederken İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için verilen mücadele, İngiliz The Telegraph gazetesinde çok geniş bir habere konu oldu. Telegraph, Istanbul'da CHP'li aday Mustafa Sarıgül'ün Ümraniye'de seçim kampanyasını izledikten sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "kendi arka bahçesinde küçük düşürülme olasılığı ile karşı karşıya bulunduğu" görüşünü öne sürüyor ve Sarıgül'ün kazanması durumunda "Tüm Türkiye'de deprem olacağını" savunuyor.

"ATATÜRK'TEN BU YANA EN GÜÇLÜ LİDER"

Telegraph, "Türkiye'deki seçimler: Erdoğan'a darbe vurmayı uman adam ile kampanya yollarında" başlığıyla verdiği İstanbul kaynaklı, geniş habere Erdoğan için "Türkiye'nin siyasetine on yılı aşkın bir süre hakim olduğunu ve ülkenin kurucusu Atatürk'ün ölümünden bu yana en güçlü Türk liderlerinden biri olarak görüldüğünü" belirterek girdikten sonra şu savları dile getiriyor:

"11 YILIN EN CİDDİ KRİZİ"

"Ancak şimdi, 2003 yılından bu yana başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan sadece, kendisini eskiden en sadık müttefiklerinin bazıları ile bir güç mücadelesine içine sürükleyen ve en yakın çevresindeki kişileri içerisine alan bir yolsuzluk soruşturması nedeniyle 11 yıllık liderliğinin en ciddi kriziyle karşı karşıya değil. İlk defa gerileyen popülaritesi ile seçimlerde kendi arka bahçesinde küçük düşürülme olasılığıyla da karşı karşıya."

"TÜRKİYE'DE DEPREM OLUR"

İstanbul'un, Erdoğan'ın siyasi kariyerinde taşıdığı öneme vurgu yapan Telegraph, Sarıgül'ü kazanması durumunda "Tüm Türkiye'de deprem olur" diye düşünüyor. Sarıgül'ün ise, kazanabileceğini kanıtlamak amacıyla kampanya sürdürdüğünü kaydeden gazete Sarıgül'ün Ümraniye'deki seçim çalışmalarından edindiği izlenimleri, "Türkiye'deki refah yıllarından sonra gece kondular yerine bloklar aldı. 57 yaşındaki Sayın Sarıgül'ün popülist cazibesini sergilerken sarı çiçekler taşıyıp sarı bluzları giyen kadınlardan oluşan küçük bir ordu toplanıyor" sözleriyle aktarıyor.

"ERDOĞAN'IN SEÇMEN DESTEĞİ AZALDI"

Telegraph "yolsuzluk iddialarından zarar gören" Erdoğan'ı hizmet ile güç mücadelesinin "zayıflattığını, seçmen desteğinin azaldığını" öne sürdüğü haberinde Erdoğan'a baskının, Gezi olaylarından sonra biriktiğini savunarak, Sarıgül'ün de Gezi ölümlerinin belediyenin "yanlış kararları sonucunda meydana geldiğini" söylediğine de dikkat çekiyor.

"BİZ TÜRKİYE'NİN PEK DEMOKRATİK OLMADIĞINI OLGUSUNU GÖZARDI ETTİK"

Başbakan Erdoğan'ın dış istihbarat örgütlerine ve "paralel" devlete yönelik suçlamalarını yansıtan gazete, Erdoğan'ın arda ardına gelen üç "ezici" seçim zaferinden sonra "demokratik lider" olarak elde ettiği "küresel itibar"ı anımsatarak, "Ancak protestoların baskılanması, batılı müttefiklerinin hevesinin soğumasına neden oldu. Bir Whitehall (İngiliz başbakanlığı) yetkilisi, "Erdoğan model bir İslami lider olarak övülüyordu ancak bizler, Türkiye'nin pek demokratik olmadığı olgusunu gözardı ettik' dedi."

Kaynak: ANKA / Dünya

Recep Tayyip Erdoğan Mustafa Sarıgül The Telegraph Türkiye Dünya Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e açıkça soruldu: Cemaatçi misiniz?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e açıkça soruldu: Cemaatçi misiniz?

Bakmadan Geçme

CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 17 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Low Carb Diyeti Nedir? Nasıl Uygulanır? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne kadar? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman banka hesaplarına yatacak? #128004 #128226 19 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs Pazartesi günü tatil olacak mı? Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru tarihleri açıklandı mı? #129658 Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alımı başvuruları hangi gün alınacak? ERKAN YOLAÇ KİMDİR? Erkan Yolaç neden öldü, kaç yaşındaydı, eşi kim? TÜM DETAYLAR! Yeni Kaledonya hangi ülkeye bağlı? Yeni Kaledonya hakkında bilinmesi gerekenler ERKAN YOLAÇ ÖLDÜ MÜ? "Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç neden öldü? YALI ÇAPKINI FRAGMAN! #128253 Yalı Çapkını 70. bölüm son fragman TEK PARÇA izle! Halis Ağa her şeyi öğreniyor! #127916 GTA 6 ne zaman piyasaya çıkacak? GTA 6'nın çıkış tarihi belli oldu mu? FENERBAHÇE KONGRE NE ZAMAN 2024? #9917 Fenerbahçe Başkanlık seçimi ne zaman? Ali Koç, Aziz Yıldırım aday mı? #129349 KIZILCIK ŞERBETİ SON FRAGMAN İZLE! Kızılcık Şerbeti 63. bölüm TEK PARÇA fragman! Doğa ile Fatih barışacak mı? #128250 DİYABET ve KARDİYOLOJİ ilaçlarını aile hekimleri yazıyor mu? #128138 Bakanlıktan yeni haber: Milyonları ilgilendiriyor! #129658 Tuğba Ekinci'nin sahne kıyafeti tepki topladı! Tuğba Ekinci sahnede ne giydi? SON DAKİKA! İLAÇ RAPORLARI ile ilgili yeni karar ne? Vedat Işıkhan ne dedi?
'Evet-Hayır' yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti

"Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti

500

Yorumlar (41)

SARIGÜL İSTANBULU ALAMAZsevgilidost82@hotmail:

CHP DEN YOLSUZLUK YÜZÜNDEN KOVULMUŞ BİRİSİNE OY MU VERİLİR ?

46
36
yanıtYanıtla
SERKANajgsjadg@gmail.com:

SARIGÜL 28 ŞUBAT DARBE DÖNEMİNDE CHP nin BATIRDIĞI BİR BANKADAN TAMI TAMINA 4 MİLYON DOLAR VOOOLEEE vurmuştur

57
19
yanıtYanıtla
RÖVEŞATA VE GOLLersin_ozkan_26@hotmail.com:

NE HİKMETSE TMSF DE16 SENEDE TEK BİR ÇAĞRI VEYA ÖDEME UYARISI GÖNDERMEDEN SARIGÜLÜN TÜM MALLARINA HACİZ KOYMUŞTUR.. HALK BANK GENEL MÜDÜRÜ ÇIKTI SEN ONU ZİYARETE GİT ONUN MALLARDA HACİZ YOK KIYIDA KÖŞEDE AYAKKABI KUTUSU KALMIŞTIR.. VOLEE ÖYLE VURULUR..

yanıt0
yanıt0
ALPTEGİNalptegin_74@hotmail.com:

SAKIN O SİZİN HARAMZADELERİN TIRTIKLADIĞI PARA OLMASIN

yanıt0
yanıt0
qua quaq@q.com:

iyi de borçlu da borcunu unutmaz be kardeşim.Sırf alacaklı unuttu diye!

yanıt0
yanıt0
FATSALIALP55@YAHOO.COM:

CHPYE OY VERMEDİM AMA BU SEÇİMDE ŞAHSINDAN DOLAYI OY VERECEĞİZZZ İŞALLAHDA SARIGÜL KAZANACAK

30
43
yanıtYanıtla
VatandasMehr.var@web.de:

Hikayeyi birakinda Kime ne Icin oy vereceginizi düsün, sözüm Ona hep Anode oy veriyormusta bundan Sonra Chp ye , AKP sözde caliyor bunlarda tertemiz hergün pervolle yikanmislar, hadigidin oradan Sizin savundugunuz insanlari Juristin tescil edimis 80 yil sömüreni, bunu gözardi etmek Icin baya bir caba harcamisin, gecti o devirler halk Kimin neyaptigi cok iyibiliyor, hesab ortada gözlerini Acman yeterli olacak, yoksa gazyagi tüp kuyrugunu özlediysen Sorun degil

yanıt0
yanıt0
aliteraliter34@yahoo.de:

Fatsali Ben trabzonluyum sizden Deniz gezmisler Cikar yani sol görüsler Onuda onlar Asmistir sen devam et Onlara oy ver Bir gün sizide ipe götürürler Hosca kal

yanıt0
yanıt0
qua quaq@q.com:

şahs mı?kim şah ?ne! nası ? Immmm...?!Yoooo...!

yanıt0
yanıt0
ALİ OSMANaliveosman@hotmail.com:

CHP YE DEĞİL AKAPE KARŞISINDA KAZANACAK TEK ADAY SARIGÜL'E OY VERECEĞİM

31
42
yanıtYanıtla
Tüm 41 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title