Haberler

Ülke iyice zıvanadan çıktı! 9 adamın cezasını hınca hınç dolu futbol stadyumunda kestiler

Güncelleme:

Taliban, Afganistan'da yönetimi ele geçirdikten sonra dünyayı ayağa kaldıran kararlarına her gün bir yenisini ekliyor. İnternete düşen yeni bir görüntüde, Taliban'ın hınca hınç dolu bir futbol stadyumunda 9 erkeği yüzlerce seyircinin gözleri önünde 40'a yakın kırbaç darbesiyle cezalandırdığı anlar yer aldı.

2021 yılının Ağustos ayında Afganistan'da yönetimi ele geçiren Taliban, infial yaratan uygulamalarına her gün bir yenisini ekliyor. Kadınların eğitim almasını yasaklayan kararıyla dünyanın büyük tepkisini çeken Taliban yönetimi bu kez de insanlık dışı bir ceza uygulamasıyla gündemde.

Taliban'dan insanlık dışı ceza! 9 erkeği yüzlerce futbol seyircisinin gözleri önünde kırbaçladılar

9 ERKEĞİ YÜZLERCE KİŞİNİN GÖZLERİ ÖNÜNDE KIRBAÇLADILAR

Şeriat yasalarına bağlı kaldıklarını iddia eden Taliban yönetimi, çeşitli suçlardan tutuklanan 9 erkeği, yüzlerce taraftarın doldurduğu futbol stadyumunda insanların gözü önünde acımazsızca kırbaçladı. Çok sayıda yaşlının ve yerel halkın önünde 9 kişiyi 40'a yakın kırbaç darbesiyle cezalandıran Taliban yetkilileri, bu cezanın uygulanacağı tören için davet mesajı da yolladı.

Taliban'dan insanlık dışı ceza! 9 erkeği yüzlerce futbol seyircisinin gözleri önünde kırbaçladılar

CEZANIN UYGULANACAĞI TÖREN İÇİN DAVET MESAJI BİLE YAYINLANDI

Kandahar Eyaleti sözcüsü Hajj Zaid dün yayınladığı mesajda şu ifadeleri kullandı: "Uyarı! Bu sabah saat 11.00'de, Kandahar'daki Ahmedshahi Grand Stadyumu'ndaki temyiz mahkemesi tarafından 9 suçlu çeşitli suçlardan mahkûm edildi. Her Müslüman kardeşimiz katılabilir. Gün: Yarın, Salı, Saat: 11:00, Yer: Kandahar Şehri, 2. Bölge, Ahmed Shahi Büyük Stadyumu."

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Afganistan Futbol Dünya Haberler

500

Yorumlar (16)

Kuman:

Uygun! Hadda bizde de statyumda sallandırılması gereken binlerce adi suçlu var. Biz ne yapıyoruz İçeride besiye tıkıyoruz

444
42
yanıtYanıtla
lm741 lm555:

orada ki şeriat abd nin getirdiği vahşi batı şeriatı

112
199
yanıtYanıtla
Dr.Kimbel:

Son zamanlarda Türkiye çok fena kafayı ü?üttü trafikte ambulansa yol vermemek polise hakaret doktora saldirmak yol vermeme niye yan baktin,size oluyor illaki taliban gelsin derseniz çok kolay

147
22
yanıtYanıtla
zübükzade:

Al sana şeriat hadi git afganistanda ikliklerine kadar yaşa

73
78
yanıtYanıtla
Ercan Ercan:

Türkiye suçlu adli kontrol şartıyla serbest kaldı mı ülkede adalet yok diyorsunuz?

yanıt64
yanıt10
VaioNokia:

bir isteğim var. insan bir şey bilmeyebilir cahil olabilir ama bunu kabullenip öğrenmeli yada bilmeden kilonuşmamalı??? talibanda şeriat yok bu 1. kırbaç cezası belli koşullarda var ama 9 kişinin bu koşulları sağlayıp sağlamadığı yani cezanın hakkaniyeti meçhul bu da 2.

yanıt11
yanıt25
Marco Porta:

Bunlar ile ilk gorusen kabul eden ulkeye davet eden tabiki akape oldu

49
62
yanıtYanıtla
Ercan Ercan:

Sırtını dönünce ne olacak? Afganiastan2ın iç işlerine burnunu sokuyorsun da Bd ye de konuşsana orda da idam var.

yanıt42
yanıt13
Cevap :

Şeriat isteyenlerin özlemi.

40
63
yanıtYanıtla
er ak:

seriat budur

68
26
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title