Haberler

Suriyeli Kadınlar Silahlandı

Güncelleme:

Suriye'de bir araya gelen bir grup kadın, silahları ile birlikte Özgür Suriye Ordusu'na katıldı.

Suriye'de bir araya gelen bir grup kadın, silahları ile birlikte Özgür Suriye Ordusuna (ÖSO) destek vereceklerini söyledi.

Sümeyye bin Hettap adı altında örgütlenen bir grup kadın Özgür Suriye Ordusunun yanında yer alarak savaşacaklarını ifade etti. Grup sözcüsü yaptığı açıklamada, "Biz, Suriye'nin kurtuluşu için Özgür Suriye Ordusuna destek vereceğiz. Biz, gerekirse ülkemiz Suriye için şehit olmaya hazırız" dedi.

SURİYE ORDUSUNDAN KOPUŞLAR DEVAM EDİYOR

Suriye ordusundan ayrılan tankçı 2 generalin de aralarında bulunduğu asker ve asker ailesi 68 kişi, Türkiye'ye sığındı.

Alınan bilgiye göre, Suriye ordusunda görev yapan 2 general, 13 albay, 6 yarbay, 3 binbaşı, 2 yüzbaşı, 2 üsteğmen ve ailelerinin de yer aldığı 68 kişi, Hatay'ın Reyhanlı ilçesine bağlı Bükülmez köyü sınırına geldi.

Burada güvenlik güçlerince kayıtları alınan asker ve aileleri geniş güvenlik önlemleri altında, minibüslerle alınarak Apaydın Kampı'na gönderildi.

TARİHİ KENT ENKAZ OLDU

Suriye'nin Humus kentine bağlı Kal'a Hassan adlı tarihi yerleşim birimi, Suriye rejimine bağlı hava kuvvetlerinin hedefi oldu. Bombardıman sonucu çok sayıda sivilin hayatını kaybettiği, enkaz altında insanlar olduğu öğrenildi.

Daha önce bombalanıp hayalet şehre dönen Humus'tan sonra Esad'a bağlı güçlerin yeni hedefi bu kente bağlı Kal'a Hassan adlı tarihi yerleşim yeri oldu. Suriye Hava Kuvvetleri'ne bağlı savaş uçakları, üst üste bölgeyi bombaladı. Bombardımanın ardından çekilen görüntülerde, Kal'a Hassan'ın siyah dumanlarla kaplandığı gözlendi.

Yerel kaynaklar, bombardıman sonucu çok sayıda sivilin hayatını kaybettiğini, bölgede enkaz altında insanlar olduğunu duyurdu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Suriye Dünya Haberler

title