Haberler

Türkiye'nin Suriye'deki mülteciler için yerleşim yeri inşa etme kararı Afrin'de protesto edildi

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 1 milyon Suriyelinin geri dönüş projesi için İdlib'deki briket ev sayısının 100 bine çıkarılacağını duyurmasının ardından Afrin'de bir grup tarafından protesto gösterisinde bulunuldu. Planlanan toplu konutların çözüm olmadığını belirten protestocular, şu an sığındıkları Afrin yerine savaştan önce yaşadıkları bölgelere yerleştirilmek istediklerini dile getirdiler.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de yaşayan 1 milyon Suriyelinin geri dönüşü için hazırlıklar yapıldığını ve İdlib'deki briket ev sayısının 100 bine çıkarılacağını söylemişti.

AFRİN'DE PROTESTO GÖSTERİSİ

Bu gelişme üzerine 14 Mayıs tarihinde Afrin'de bir grup, yapılması planlanan toplu konutların çözüm olmadığını belirterek, Suriyelilerin dönüşü için Esad'ın devrilmesi ve tutukluların salıverilmesi gerektiğini savundu.

TÜRKİYE VE RUSYA İLİŞKİLERİNE KARŞI SLOGANLAR ATILDI

Protestocular, şu an sığınmak zorunda kaldıkları bölgelerden asıl memleketleri olan yerlere dönmek istediklerini belirterek Türkiye ve Rusya ilişkilerine karşı da sloganlar attılar. Gösterilerde kullanılan pankartlarda "Yeniden yerleşmeye hayır, özgürleştirme kararına evet" gibi ifadeler ise dikkat çekti.

NE OLMUŞTU?

Mart 2018'de Türkiye'nin Afrin'i kontrol altına almasıyla Şam, Humus ve Halep gibi bölgelerde yaşayan çok sayıda Suriyeli, Afrin'e yerleştirilmişti.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Suriye Afrin Haberler

500

Yorumlar (35)

FARUK YILMAZ:

Ben olsam bende gelmesinler derim. Savaşta ülkesini terkedenden hiçbirşey olmaz zarardan başka bugün türkiyede savaş çıksa Suriyeliler terkeder arkasına bakmadan kaçar. Bizim vatanımızı bizden başkası koruyamaz sahip çıkamaz. Meseleyide ırkçılıp diyerek ortalıgıda karıştırmayın.

804
25
yanıtYanıtla
vatandaş rıza:

Türkler enayi oldu sayelerinde

650
29
yanıtYanıtla
Gamer Amca Tv:

zamanında bulgar ve yunanlardan ithal edilip Türk kimliği ile alanlar simdi Suriyelilerden rahatsız oluyor

yanıt2
yanıt11
Mert :

Bayramda kankalarına kısıtlama koyduk ya küstüler.

491
17
yanıtYanıtla
murat uncuoğlu:

ne acınası bir ırk mış onur gurur yok olmuş zavvalılarda

244
19
yanıtYanıtla
Süleyman Kara:

Zavallı olan sensin her denilene inanıyorsun öyle birşey yok arapça biliyorum ve öyle birşey demiyor .12 yıldır bütün dünyayla savaşıyorlar .ve Başşar el Esad hala ayakta bundan daha büyük onurmu olur

yanıt15
yanıt156
Güray Dilli :

Arap milliyetçiliği üstündür, bize uyacaksınız ,arapça konuşacaksınız , ibadetinizi bile benim dilimle yapıyorsun , sen kimliksizsin diyor kaçak sığınmacılar. Biz ise hala bunları beslemeye ,kollamaya devam ediyoruz. Vatandaş geçim sıkıntısındaymış , ne gam

yanıt93
yanıt19
sadece kadir:

RAHATLIK VAR NEDEN GİTSİNLER Kİ. ZAMANINDA BOL BOL ALDILAR ŞİMDİ NASIL GÖNDERİCEZ DİYE KARA KARA DÜŞÜNÜP ÜSTÜNE MASRAF YAPARAK YOLLAMA PEŞİNDELER. AVRUPADAN GELDİ 6MİLYAR EURO, HARCADILAR 30 MİLYAR EURO

218
19
yanıtYanıtla
murat bilir:

Suriyeliler bile istemiyor

213
3
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

Ki biz neden isteyelim

yanıt125
yanıt4
Tüm 35 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title