Haberler

Sudan'daki iç çatışma sonucu 3 milyon insan yerinden edildi

Güncelleme:

Birleşmiş Milletler'e (BM) bağlı Uluslararası Göç Örgütü (IOM) Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölge Ofisi, Sudan'daki iç çatışma sebebiyle yaklaşık 3 milyon insanın yerinden edildiğini duyurdu. Ülke dışına kaçan kişilerin çoğunlukla Mısır, Çad, Güney Sudan, Etiyopya ve Orta Afrika Cumhuriyeti'ne gittiği belirtildi. Sudan nüfusunun yaklaşık yarısı acil insani yardıma ihtiyaç duyuyor.

Birleşmiş Milletler'e (BM) bağlı Uluslararası Göç Örgütü (IOM) Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölge Ofisi, Sudan'daki iç çatışma sebebiyle yaklaşık 3 milyon insanın yerinden edildiğini duyurdu.

IOM Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölge Ofisi dün yaptığı açıklamada "Uluslararası Göç Örgütü'nün Yerinden Etme İzleme Matrisi'nin (DTM) en son rakamlarına göre, 2.2 milyondan fazla ülke içinde yerinden edilmiş kişiye ek olarak, yaklaşık 700 bin kişi de komşu ülkelere kaçtı" denildi. Çatışmadan kaçan kişilerin yüzde 67'sinin Hartum eyaletinden ve yüzde 33'ünün ise Darfur eyaletinden kaçtığı ifade edildi.

SUDAN NÜFUSUNUN YARISI, ACİL İNSANİ YARDIMA İHTİYAÇ DUYUYOR

Yetkililer bölgede gıda, sağlık hizmetlerine erişim ve temel yardım malzemelerinin kritik düzeyde az olduğuna dikkat çekerek ülke dışına kaçan kişilerin, çoğunlukla Mısır, Çad, Güney Sudan, Etiyopya ve Orta Afrika Cumhuriyeti'ne gittiklerini ifade etti.

IOM bölgedeki insani durumun ciddiyetine dikkat çekip "Şiddetin tırmanmaya devam etmesi, ülkede ve bölgede zaten vahim olan insani durumu daha da kötüleştiriyor. En az 24.7 milyon kişi (Sudan nüfusunun yaklaşık yarısı) acil insani yardım ve korumaya ihtiyaç duyuyor, bunların üçte biri durumun dramatik bir şekilde kötüleştiği Darfur'da bulunuyor" açıklamasını yaptı.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Birleşmiş Milletler Kuzey Afrika Orta Afrika Güney Sudan Etiyopya Afrika Mısır Sudan Çad Dünya Haberler

Ayhan Bora Kaplan davasında Süleyman Soylu'nun ismi tutanaklara girdi

Ayhan Bora Kaplan davasında Süleyman Soylu'nun ismi tutanaklara girdi

Evine çağırdığı 12 yaşındaki kız çocuğunu istismar etti! Karısını 'annesi' olarak tanıtmış

Evine çağırdığı 12 yaşındaki kız çocuğunu istismar etti! Karısını "annesi" olarak tanıtmış

Müşterisi olmadığı bankadan adına 350 bin TL kredi çekildi! Mağdur sayısı 150'yi geçti

Müşterisi olmadığı bankadan adına 350 bin TL kredi çekildi! Mağdur sayısı 150'yi geçti

Barış Boyun kimdir? Daltonlar çetesi liderinin infaz karnesi epey kabarık

Barış Boyun kimdir? Daltonlar çetesi liderinin infaz karnesi epey kabarık

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title