Haberler
BBC

Star Wars: Skywalker'ın Yükselişi'nin gişe hasılatı üçlemenin diğer filmlerinin gerisinde kaldı

Star Wars serisinin merakla beklenen son filmi The Rise of the Skywalker, gösterime girdiği geçen hafta sonunda 374 milyon dolarlık bir hasılat elde etti ancak filmin diğer serilerine göre geride kaldı.

Sinema tarihinin en efsane serileri dendiğinde çoğu insanın ilk sıraya koyacağı, diğer insanların da listesinde mutlaka yer alacak olan "Star Wars (Yıldız Savaşları)" serisi, "Skywalker'ın Yükselişi" isimli 9. filmi gösterime girdiği ilk haftada 374 milyon dolarlık hasılat elde etti. Film, Aralık ayının en iyi gelirlerinden birini elde etse de üçlemenin diğer filmlerinden geride kaldı.

YÜZDE 20 DAHA AZ GELİR ELDE ETTİ

Serinin ilk filmi olan The Force Awakens'tan (Güç Uyanıyor) yüzde 30 daha az gelir elde eden bu son film, bir önceki The Last Jedi filminden ise yüzde 20 daha az gelir elde etti.

Star Wars: Skywalker'ın Yükselişi'nin gişe hasılatı üçlemenin diğer filmlerinin gerisinde kaldı

YÜKSEK MİKTARDA GİŞE HASILATI YAPMIŞTI

George Lucas'ın yaratıcısı olduğu Star Wars evreninin ilk filmi 1977 yılında gösterime girmişti. Bu son üçlemenin ilk filmi olan The Force Awakens 2015 yılında vizyona girmiş ve açılış hafta sonunda 517 milyon dolar gişe hasılatı elde etmişti. İki yıl sonra gösterime giren The Last Jedi (Son Jedi) ise ilk hafta sonunda 450 milyon dolar gişe hasılatı edinmişti.

SENEYİ 1 MİLYAR DOLARI AŞAN GELİRLE KAPATABİLİR

The Rise of the Skywalker'ın diğer filmlere göre daha az gelir elde etmesi yine de yapımcı şirket Disney için olumsuz bir haber anlamına gelmiyor. Bu yıl gösterime giren Frozen 2, Aslan Kral ve Aladdin gibi filmler sayesinde büyük bir başarı elde eden Disney'in seneyi 1 milyar doları aşan bir gelirle tamamlaması bekleniyor.

ABD'DE YILIN EN İYİ ÜÇÜNCÜ AÇILIŞI OLDU

Diğer yandan JJ Abrams tarafından yönetilen, kimi uzmanlar ve Star Wars hayranlarından eleştiri alan The Rise of the Skywalker'ın dünyanın en büyük sinema pazarı olan Kuzey Amerika'da elde ettiği rakama Aralık ayı için iyi olduğu yorumu yapılıyor. Filmin gösterime girdiği hafta sonunda elde ettiği gelir ABD'de yılın en iyi üçüncü açılışı oldu.

Star Wars: Skywalker'ın Yükselişi'nin gişe hasılatı üçlemenin diğer filmlerinin gerisinde kaldı

BBC

Aralık Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 7 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 7 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 7 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Fenerbahçe'nin şampiyonluk şansı var mı? Fenerbahçe nasıl şampiyon olur?
500

Yorumlar (5)

Volkan:

Ridley Diasy olmasa seyredilmez. Internetten 2 saatlik filmi hızlıca 10 dakikada seyrettim. Çocuklara ve kız arkadaşı ile vakit geçirmek isteyenlere göre. Aynı konuda 9 film çekildi, Brezilya dizilleri gibi oldu sonu gelmiyor. Holywood iyi maden bulmuş, aynı şeyi gösteriyor ama her 4-5 sene de bir yeni nesil geliyor aynı ürünü yiyor.

2
1
yanıtYanıtla
adınızı yazın:

saçmalıklar,

0
2
yanıtYanıtla
MALİ:

Ridley Diasy beceriksizliği ve çirkinliği nedeniyle bu serileri seyretmedim. Bence başka biri oynasa daha güzel olurdu

0
1
yanıtYanıtla
Korhan:

Star Wars serisinin tümü seyredilir . The Madalorian bile dizi olarak tam gaz gidiyor . Yüzde 20 az hasilat yapmasi ile zarar etmesi ayri dünyalar , Filmin maliyet 250 300 milyon dolar arasi tahmin ediliyor , yani 1 haftada maliyetini kurtarip bir de 74 ile 124 milyon dolar arasi kazanc getirmis yapimci sirkete .

0
0
yanıtYanıtla
Gavdur:

Eskiden film yoktu ondna herkez kazandırdı. Şimdiyse film çok zaman yok.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title