Haberler

Srebrenitsa Soykırımı Kurbanları Dualarla Anıldı

Güncelleme:

Bosna Hersek'in doğusundaki Srebrenitsa'da gerçekleştirilen soykırımda yakınlarını kaybeden aileler, katliamın yapıldığı yerlere ziyarette bulunarak dualar etti. Kurban yakınları, mahkeme binası, eski polis karakolu ve Tarım Kooperatifi binası önünde toplanarak anma töreni gerçekleştirdi. Soykırımdan kurtulan Hasan Hasanovic, yaşananları anlattı. Katliamda yakınlarını kaybeden Hacrija Oric ise duygularını paylaştı. Potoçari Anıt Mezarlığı'na defnedilen soykırım kurbanı sayısı 6 bin 751'e yükseldi.

Bosna Hersek'in doğusundaki Srebrenitsa'da Temmuz 1995'te Sırp askerleri tarafından gerçekleştirilen soykırımda yakınlarını kaybeden aileler, katliamın yapıldığı yerlere ziyarette bulunarak dualar etti.

Boşnak sivillerin katledildiği Srebrenitsa'daki mahkeme binası ve eski polis karakolu önünde bir araya gelen kurban yakınları, elektrik idaresi binası önüne çiçek koydu, Fatiha okudu.

Soykırımda 1300 kişinin öldürüldüğü Kravica'daki Tarım Kooperatifi binası önünde de kurban yakınları, gözyaşlarına hakim olamadı ve duygu dolu anlar yaşandı.

Soykırımdan kurtulan Hasan Hasanovic, bulunduğu yerde birkaç yüz erkeğin öldürüldüğünü söyledi.

Sonraki günlerde Sırp güçlerinin yolları kapatarak yetişkin ve çocuk yaştaki erkekleri yakalamak için operasyon başlattığını belirten Hasanovic, binlerce kişinin de megafonlarla yapılan anonslar sonrası teslim olduğunu anlattı.

Katliamda oğlunu ve kocasını kaybeden Hacrija Oric ise öldürülen yakınlarından geriye sadece birkaç kemik parçası kaldığını, mezarlarının olmasının kendisini teselli eden tek şey olduğunu dile getirdi.

Srebrenitsa'da neler yaşandı?

Srebrenitsa'nın 11 Temmuz 1995'te Ratko Mladic komutasındaki Sırp birliklerince işgal edilmesinin hemen ardından BM bünyesindeki Hollandalı askerlere sığınan sivil Boşnaklar, Sırplara teslim edildi.

Kadın ve çocukların Boşnak askerlerin kontrol ettiği bölgeye gitmesine izin veren Sırplar, en az 8 bin 372 Boşnak erkeği ormanlık bölgede, fabrikalarda ve depolarda öldürdü, katledilenler toplu mezarlara gömüldü.

Savaşın ardından kayıpları bulmak için başlatılan çalışmalarda toplu mezarlarda cesetlerine ulaşılan kurbanlar, kimlik tespitinin ardından her yıl 11 Temmuz'da Potoçari Anıt Mezarlığı'nda düzenlenen törenle toprağa veriliyor.

Potoçari Anıt Mezarlığı'na defnedilen soykırım kurbanı sayısı bu yılki törenlerin ardından 6 bin 751'e yükseldi.

Kaynak: AA / Dünya

Srebrenitsa Kurban Dünya Haberler

Refah'ta İsrail ile Mısır askerleri arasında çatışma! 1 asker hayatını kaybetti

Refah'ta İsrail ile Mısır askerleri arasında çatışma! 1 asker hayatını kaybetti

Pendik'te parçalanarak çöp konteynerlerine atılan cesedin kimliği belli oldu

Pendik'te parçalanarak çöp konteynerlerine atılan cesedin kimliği belli oldu

Görüntü Türkiye'den! Ağaçtaki dev yılanı görenler gerçek olduğuna inanamıyor

Görüntü Türkiye'den! Ağaçtaki dev yılanı görenler gerçek olduğuna inanamıyor

Bakmadan Geçme

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 27. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 27 Mayıs Mayıs Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 27-28 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 27-28 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Şaban Oğlu Şaban filmi konusu nedir? Şaban Oğlu Şaban oyuncuları ve Şaban Oğlu Şaban özeti! #128250 Şaban Oğlu Şaban nerede çekildi, köşk nerede? Hangi il ve ilçede çekildi? Şaban Oğlu Şaban film çekimleri nerede yapıldı, ev neresi? #128250 Kuş gribi hayvandan insana geçer mi? Kuş gribi etten bulaşır mı? Selahaddin Eyyubi canlı izle! TRT 1 Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 26. bölüm canlı yayın izleme linki #128250 ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 27-28 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! 27 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! #128680 Türkiye'nin kendi petrolü var mı? Türkiye'de petrol var mı varsa neden çıkaramıyoruz? 27 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? #128680 Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Bahar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki! #128250 İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 27-28 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! 2024 Kurbanlık fiyatları! Büyükbaş ve Küçükbaş kurban fiyatı ne kadar?
'Lig'in en iyi antrenörü benim' diyordu! Çalıştırdığı 2 takım da küme düştü

"Lig'in en iyi antrenörü benim" diyordu! Çalıştırdığı 2 takım da küme düştü

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title