Haberler

Son dakika! Savaşın 47. gününde Ukrayna'ya ağır darbe! Avrupa'dan aldıkları S-300'ler yerle bir oldu

Güncelleme:

Son dakika! Rusya, Ukrayna'nın Dnipro kenti yakınlarında Avrupa tarafından tedarik edilen S-300 hava savunma sistemini imha etti. Hatırlanacağı üzere Slovakya Başbakanı Eduard Heger 8 Nisan'da yaptığı açıklamada Ukrayna'ya S-300 hava savunma sistemi verdiklerini söylemişti. Rus birlikleri dün de Dnipro Havaalanı'nı füzelerle vurmuş ve yapıların tamamını yerle bir etmişti.

Rusya- Ukrayna savaşında 47. gün geride kaldı. Başkent Kiev'i işgal sürecinde başarısız olan ve rotasını Ukrayna'nın doğusuna çeviren Rusya ordusu saldırılarına hız kesmeden devam ederken bugün yapılan bir açıklama gündeme bomba gibi düştü.

DNİPRO DIŞINDA KONUŞLANIYORDU

Rusya, Dnipro kenti yakınlarında Avrupa'dan tedarik edilen S-300 hava savunma sisteminin imha edildiğini duyurdu. Dnipro'nun dışında konuşlanan S-300'lerin yerle bir edildiğini açıklayan yetkililer, Izyum kenti yakınlarında Ukrayna'ya ait iki adet SU-25 savaş uçağının da düşürüldüğünü aktardı.

Son dakika! Savaşın 47. gününde Ukrayna'ya ağır darbe! Avrupa'dan aldıkları S-300'ler yerle bir olduDnipro Havaalanı saldırı sonrası böyle görüntülendi.

"HAVAALANINDAN GERİYE BİR ŞEY KALMADI"

Askeri noktalar dışında sivil bölgeleri de hedef almayı sürdüren Rus birlikler dün de Dnipro Havaalanı'nı vurmuştu. Saldırı sonrası sosyal medya hesabından açıklama yapan Dnipro Bölge Valisi Valentyn Reznichenko, "Dnipro Havaalanı'na tekrarlayan bir saldırı gerçekleşti. Havaalanından geriye bir şey kalmadı. Havaalanı ve çevresindeki yapılar yerle bir edildi. Roketler uçmaya devam ediyor. Kurbanların sayısını belirlemeye çalışıyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

SLOVAKYA UKRAYNA'YA S-300 VERDİ

Slovakya Başbakanı Eduard Heger, 8 Nisan'da yaptığı açıklamada, Ukrayna'ya S-300 hava savunma sistemi verdiklerini bildirdi. "Slovakya'nın Ukrayna'ya S-300 hava savunma sistemi verdiğini doğrulamak isterim." ifadesini kullanan Heger, "Ukrayna halkı hem ülkesinin egemenliğini hem de bizleri cesurca savunuyor. Rusya'nın saldırıları altında can kayıplarına karşı kayıtsız kalmamak ve yardımcı olmak bizim görevimizdir." değerlendirmesinde bulundu.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Ukrayna Moskova Dnipro Rusya Kiev Haberler Son Dakika

Görüntüleri televizyonda krize neden olan kadından açıklama var

Görüntüleri televizyonda krize neden olan kadından açıklama var

Aliyev Ankara'da! Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC'yi tanımayan Azerbaycan'ın Dostluk Grubu adımını olumlu karşıladı

Aliyev Ankara'da! Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC'yi tanımayan Azerbaycan'ın Dostluk Grubu adımını olumlu karşıladı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Borsada işlem ücreti alınacak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Borsada işlem ücreti alınacak

Bakmadan Geçme

11 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Ahmetcan Kaplan hangi takımda oynuyor? Ahmetcan Kaplan hangi takımın oyuncusu, mevkisi ne, kaç yaşına, nereli EURO 2024? 11 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 11 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 11 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 11 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 11 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 11 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 11 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 11 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 11 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ferdi Kadıoğlu hangi takımda oynuyor? Ferdi Kadıoğlu hangi takımın oyuncusu, mevkisi ne, kaç yaşına, nereli EURO 2024? Türkiye'nin EURO 2024 ilk maçı ne zaman? Milli takımımız ilk maçını ne zaman, kimle oynayacak? Mert Müldür hangi takımda oynuyor? Mert Müldür hangi takımın oyuncusu, mevkisi ne, kaç yaşına, nereli EURO 2024? Uğurcan Çakır hangi takımda oynuyor? Uğurcan Çakır hangi takımın oyuncusu, mevkisi ne, kaç yaşına, nereli EURO 2024? Altay Bayındır hangi takımda oynuyor? Altay Bayındır hangi takımın oyuncusu, mevkisi ne, kaç yaşına, nereli EURO 2024? Mert Günok hangi takımda oynuyor? Mert Günok hangi takımın oyuncusu, mevkisi ne, kaç yaşına, nereli EURO 2024?
BM Güvenlik Konseyi ABD'nin Gazze için önerdiği ateşkes tasarısını kabul etti

BM Güvenlik Konseyi ABD'nin Gazze için önerdiği ateşkes tasarısını kabul etti

500

Yorumlar (12)

Ali Demir :

Demek ki s300-400 Rusya’ya karşı hiçbir halta yaramıyor aksine Rusya seni radarına alıyor ve imha ediyor. NATO üyesi bir ülke acaba onları kime karşı kullanır

51
64
yanıtYanıtla
Kemal:

Daha kurulmamış haiınde vurmuşlar, depoda

yanıt52
yanıt10
Hakan:

Bakın buraya yazıyorum; Putin'in sonu bir felaket olacak.

31
63
yanıtYanıtla
Fatih Uludağ:

Esat'a ne yapabildilerde Putin gibi güçlü bir Lider'in burnu kanasın sen evinde rahat uyuyamazsın.

yanıt12
yanıt3
Hakan Arslanoglu:

İki akraba savaşıyor. Güçlü olan Putin kazanacak. Topraklarına toprak katacak..

38
24
yanıtYanıtla
Ali Kılıç:

ruslarin yalan haberlerinden o slovakyanin yaptığı gönderecez açıklamasından 1 hafta önce zaten gönderilip kurulmuştu aptallarmi açık hedef olsun göstere göstere hedef yapsınlar

14
25
yanıtYanıtla
Eğrioturdoğrukonuş:

ABD S400 leri almamızı istemiyor çünkü biz onları Rusya ya değil Batı ya karşı aldık. Rusya ya ve diğer ülkelere karşı kendi hava savunma sistemimizi geliştiriyoruz.

27
9
yanıtYanıtla
Fatih Uludağ:

Putin Biden Zelenski Üzerinden büyük bir tiyatro dönüyor. olan masum halka oluyor.

32
4
yanıtYanıtla
Onur Tuna:

Olacağı buydu. Gizlilik diye bir şey var. Aldığınız silahları televizyonda ifşa ederseniz onlarda yerini tespit edip böyle vurur. Bir dahaki sefere gizli davranmayı öğrenmeliler.

24
3
yanıtYanıtla
ERKAN :

demek ki s300 bi işe yaramıyor.

21
3
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title