Haberler

Son Dakika: İngiltere ayakta! 50'ye yakın hükümet görevlisinin istifası sonrası Başbakan Boris Johnson da bırakıyor

Güncelleme:

Son dakika: İngiltere'de Sağlık ve Maliye bakanları ile 50'ye yakın hükümet görevlisinin istifası ile başlayan siyasi kriz büyüyor. İngiliz medyası, görevi bırakması yönünde çağrılar yapılan Başbakan Boris Johnson'ın pes edip birkaç saat içerisinde görevini bırakmaya hazırlandığını duyurdu.

İngiltere'de son bir haftada yaşanan istifalar siyasi krize neden oldu. Önceki akşam Maliye ve Sağlık Bakanı'nın istifa etmesinin ardından dün de 50'ye yakın hükümet yetkilisi görevini bıraktı. Yaşananlar sonrasında Başbakan Boris Johnson da istifa baskılarıyla karşı karşıya kaldı.

GÖREVİNE DEVAM EDECEĞİNİ SÖYLEMİŞTİ

İstifa haberlerinin arından Johnson dün, görevine devam edeceğini duyurdu. Gelen bir soru üzerine Johnson hükümetin sürdürülmesinin imkansız hale gelmesi durumunda istifa edebileceğini belirtti. "Benim işim yola devam etmek" diyen Johnson açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Burada hanımefendinin söylediği şeyleri anlıyorum. Durum zorlaştığında normal olarak lider hedef alınıyor. Ama benim görevim taahhütlerimi tutmak ve ülkeyi zor zamanları aşmasını sağlamak. Tıpkı pandemi döneminde yaptığım gibi"

İSTİFAYA HAZIRLANIYOR

Tüm dünyanın gözü İngiltere'deki gelişmelerdeyken İngiliz medyası bugün de çarpıcı bir iddia ortaya attı. Servis edilen haberlerde, Boris'in birkaç saat içerisinde istifa edeceği duyuruldu. İktidardaki Muhafazakar Parti'nin liderliğinden istifa edeceği anlaşılan Johnson'ın yerine sonbahara kadar yeni bir liderin seçilmesi, ardından Johnson'ın başbakanlık koltuğunu yeni lidere devretmesi bekleniyor.

GÜVENOYU ALMIŞTI

Özellikle Covid kısıtlamaları döneminde Başbakanlık Konutu'nda verilen partiler nedeniyle yoğun istifa baskısı altında olan Başbakan Boris Johnson ara seçimleri kaybetse de görevi bırakmayacağını söylemişti. Johnson 6 Haziran'da partisinin meclis grubunda yapılan güven oylamasını 148'e karşı 211 oyla kazanmıştı. Ancak Muhafazakar Parti'nin 359 milletvekilinden yüzde 40'dan fazlasının Johnson'ın görevi bırakmasını istemesi, İngiltere Başbakanı'nı önümüzdeki dönemde iç siyasette çok zor günlerin beklediği şeklinde yorumlanmıştı.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Boris Johnson Londra Dünya Güncel Haberler Son Dakika

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

İstanbul'da 1 Mayıs'ta çıkan olaylarla ilgili gözaltına alınan 27 kişi daha tutuklandı

İstanbul'da 1 Mayıs'ta çıkan olaylarla ilgili gözaltına alınan 27 kişi daha tutuklandı

500

Yorumlar (18)

Bilir Kişi:

REİS bazılarına fena batıyor. 2023 de daha da batacak, güvendiğiniz bay kemal kaçacak yer arayacak :)

242
138
yanıtYanıtla
Osman Tokgonul:

Vay Bilmez kişi , sen nerelerdeydin yaaa . Ne yaptın , yurt dışı seyahatine mi çıktın ?Reisçi olduğuna göre sende para ganidir . Bak Bilmez , ölmezde sağ kalırsak seçimlerden sonrada seni burada görürüm inşallah . El mi yaman bey mi yaman görüşürüz .

yanıt28
yanıt8
Bilir Kişi:

sorma hesaplar dolup, taşıyor. sizin trol paraları da bu ara bize akıyor :) olur olur görüşürüz :) en başından beri diyorum REİS en az %55 alacak diye. daha bi delikanlı çıkıp da şurada özür dilemesine dahi benimle iddia ya giremedi :)

yanıt4
yanıt7
Osman Tokgonul:

Ben varım , hatta daha ileri gidip iddiayı kaybedenin " BENİ KANDIRDILAR " demesini istiyorum . Var mısın Bilmez ?"

yanıt4
yanıt0
Hamit Gündoğdu:

Adamlarda ısrar ve şartname dayatması diye bir durum söz konusu değil. Başarılı olamadıklarin da istifa edip gitmesini biliyorlar. Esas olan Avrupa toplumunun ve yöneticilerinin belirli bir gerçek görüş ve duruşa sahip olmaları. Keşke bizde de olabilse.

70
237
yanıtYanıtla
Nurcan Küçükbekir:

Ülke ne hale geldi bizimkiler koltuğa yapıştılar gitmek bilmiyorlar...

115
80
yanıtYanıtla
Umit Cetin:

beter olsunlar tek dokunuşumuz yetti bunlara

53
99
yanıtYanıtla
bekir yapici:

yine zirvaladin cesit

yanıt58
yanıt17
Dr.Kimbel:

Kedi yetişemediği et mındar olurmuş sana imkan verseler ingiltereye bırak uçmayı yaya gidersin

yanıt41
yanıt13
SAMET TEMAS:

Reis adama bi dokundu, herifin hayatı kaydı :)

86
35
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title