Haberler

Son Dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Finlandiya ve İsveç'in NATO adımına veto: Terör örgütü misafirhanesi gibiler

Güncelleme:

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Finlandiya ve İsveç'in NATO üyesi olmak için başvuruda bulunmak istedikleri yönündeki açıklamaları değerlendirdi. Erdoğan, "Olumlu bir düşünce içinde değiliz. İskandinav ülkeleri terör örgütü misafirhanesi gibi." ifadelerini kullandı.

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ve Başbakan Sanna Marin, dün ülkelerinin gecikmeden NATO üyeliğine başvurması gerektiğini söyledi. Dünyada yankı uyandıran açıklamada, "NATO üyeliği Finlandiya'nın güvenliğini ve tüm savunma ittifakını güçlendirecektir. Finlandiya, gecikmeden NATO üyeliğine başvurmalıdır. Bu kararın alınması için gereken ulusal adımların önümüzdeki birkaç gün içinde hızla atılacağını umuyoruz" denildi.

Bu gelişmenin ardından NATO'ya ilişkin bir açıklama da İsveç'ten geldi. İsveç Meclisi'nden yapılan açıklamada "İsveç'in NATO üyeliği Kuzey Avrupa'da çatışma riskini azaltacaktır" denildi.

"İSKANDİNAV ÜLKELERİ TERÖR ÖRGÜTÜ MİSAFİRHANESİ GİBİ"

Cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeminde de bu konu vardı. Finlandiya ve İsveç'in NATO adımına olumsuz yaklaştıklarını belirten Erdoğan, "İsveç ve Finlandiya ile ilgili gelişmeleri takip ediyoruz ama olumlu bir düşünce içerisinde değiliz. Daha önce Yunanistan'la ilgili NATO konusunda bir yanlış yaptı bizden önceki yönetimler. Yunanistan'ın Türkiye'ye karşı NATO'yu da arkasına alarak takındığı tavrı biliyorsunuz. Bu konuda ikinci bir yanlışı Türkiye olarak işlemek istemiyoruz. İskandinav ülkeleri terör örgütlerinin adeta misafirhanesi gibi. PKK'sı, DHKP-C'si İsveç'te, Hollanda'da yuvalanmış durumda. Hatta parlamentolarında da yer alıyorlar. Bu konuda bizim olumlu bakmamız mümkün değil." ifadelerini kullandı.

"BIDEN'IN AÇIKLAMALARINI GÖRDÜKTEN SONRA TAVRIMIZI ORTAYA KOYARIZ"

Erdoğan, ABD Başkanı Biden ve Yunanistan lideri Miçotakis görüşmesine ilişkin ise "Dereyi görmeden paçayı sıvamanın bir anlamı yok. Biden ne gibi açıklamalar yapar veya yapacak bunu bilemiyorum. Miçotakis'in oradaki mesajları da ayrı bir konu. Her şeyi görüp, özellikle Biden'ın açıklamalarını da gördükten sonra tavrımızı ortaya koyarız." dedi.

ABD'YE YPG TEPKİSİ

ABD'nin YPG'ye yaptırım muafiyetine de tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: "YPG bir terör örgütüdür. PKK neyse YPG de odur. Irak'ın kuzeyinde ne yaptıysak, Suriye'nin kuzeyinde de aynılarını yapmaya devam edeceğiz. Dost ülkelere söylüyoruz, adımlarınızı doğru atın."

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Finlandiya İsveç Nato Politika Dünya Güncel Haberler Son Dakika

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Bakan Özhaseki: Çöken binanın yapımında deniz kumu kullanılmış, 1,5 kat kaçak olarak eklenmiş

Bakan Özhaseki: Çöken binanın yapımında deniz kumu kullanılmış, 1,5 kat kaçak olarak eklenmiş

Bakmadan Geçme

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

500

Yorumlar (18)

Barbaros:

Yav iyide sonra geri adım adınca toparlamak kolay olmaz

109
88
yanıtYanıtla
Ferhan Erol:

Yav niye başka ülkeler geri adım atınca geri adım olmuyor da Erdoğan'ın ki geri adım oluyor İsrail Cumhurbaşkanı Türkiye'ye barış uçağı ile geldi geri adım olmuyor mu BAE Türkiye'ye geldi ilişkiler düzeldi geri adım olmuyor mu siz ne siyaset ne politikadan anlıyorsunuz sadece boş muhabbet

yanıt95
yanıt43
Barbaros:

Rahibi gönderdik Amerika’ya Kaşıkçı dosyasını suudilere verdik Anlaşıldı sırada bu var yarın Amerika ister evet deriz

101
80
yanıtYanıtla
Recep Yılmazer:

Olması gerekeni yapmış.geçmişte Kenan evrenin yunanistanı natoya sokmasıda çok yanlıştı.şimdi yunanlar natoda olduğu için artistlik yapıyor..

57
26
yanıtYanıtla
I Bor :

Dik dur eğilme Reis, arkanda yüce Türk milleti var

41
31
yanıtYanıtla
vatandaş rıza:

Suriyeli afganlı pakirtanlılar var ben bir türk olarak ve 20 yıllık akparti üyesi olarak artık yanında değilim

yanıt29
yanıt45
Sanane Adımdan :

güzel politika başarılı

38
19
yanıtYanıtla
Halil Yalçınkaya:

Dünyanin en mutlu ülkeleri iskandinav ülkeleri, terörün olduğu yerde mutluluk olsaydı bizim ilk 5'te olmamız gerekiyordu... Terörün T'si dahi yok, adamlar da olay bile yok neredeyse...

19
36
yanıtYanıtla
Sanane Adımdan :

dalga mı geçiyosun apo posterleri açıp krdistan naraları atıyorlar sokaklarda hiç mi izlemedin ? cahil çok memlekette

yanıt22
yanıt7
Shef :

Oralarda terörizm var demiyor, teröre kucak açıyorlar, teröristlere kalma ve barınma imkanı veriyorlar. Terörist ve Terörizm kavramları farklı.

yanıt12
yanıt1
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title