Haberler

Siyasi Medyagate

Amerikalı Yayıncı Judith Regan, Rupert Murdoch'un Medya İmparatorluğuna 100 Milyon Dolarlık Tazminat Davası Açtı.

Amerikalı yayıncı Judith Regan, Rupert Murdoch’un medya imparatorluğuna 100 milyon dolarlık tazminat davası açtı.

Yahudi düşmanı gibi gösterilip geçen yıl haksız biçimde kovulduğunu savunan Regan, patronunun, "Cumhuriyetçilerin başkan adaylarından Rudy Giuliani’nin çıkarlarının korunması" yönünde talimat verdiğini iddia ediyor. Bir dönem Regan’ın yasak aşkı olan eski New York Emniyet Müdürü Kerik’i de kapsayan medya-siyaset-polis üçgenindeki skandal iyice büyüyecek gibi.

TARTIŞMA yaratan kitapların yayıncısı olan ve geçen yıl kurum avukatlarına antisemitist sözler söylediği gerekçesiyle şirketi HarperCollins tarafından kovulan editör Judith Regan, eski şirketine 100 milyon dolarlık tazminat davası açtı.

Avustralya asıllı medya imparatoru Rupert Murdoch’un sahip olduğu, HarperCollins’i de bünyesinde barındıran medya holdingi News Corp’u dava eden Regan’ın, New York Eyalet Mahkemesi’ne sunduğu 72 sayfalık iddianamede yok, yok. En çarpıcı iddia, ABD’de gelecek yıl yapılacak başkanlık seçimleri öncesinde Cumhuriyetçiler’in en iddialı aday adayı olan Rudy Giuliani ile ilgili. İddiaya göre, Murdoch, gelecek vaat eden başkan adayının sağ kolu Bernard Kerik ile ilişki yaşayan ve bu sayede ünlü siyasetçinin itibarına zarar verebilecek birçok bilgiye vakıf olan yayıncı Regan’ı, "Giuliani’nin önünü kesilmesin" diyerek kovmuş.

BAĞIŞ DAİREDE YASAK AŞK

ABD’de son yıllarda yaşanan en büyük medya skandalını tetikleyen süreç, aslında 11 Eylül saldırıları sonrasında başladı. Regan, o günlerde New York emniyet müdürü olan Bernard Kerik’in "sansasyonel" bir hatıra kitabını yayınladı ve aynı dönemde Kerik ile ilişki yaşamaya başladı. Çift, İkiz Kuleler’in enkazının hemen bitişiğinde, enkazda çalışan acil yardım görevlilerinin kullanması için belediye bağışlanan bir apartman dairesinde yaşıyordu. Evli olan Kerik’in, polis memuru bir metresi daha vardı. Regan, Kerik’in karısının hamile olduğunu öğrenindiği 2004 aralığında ilişkiyi bitirdi. Ancak iddiasına göre Kerik kendisini tehdit etti, hatta bu yüzden Regan korumayla gezmeye başladı.

2000-2001 döneminde emniyet müdürü olarak görev yapan Kerik, kısa sürede New York Belediye Başkanı Rudy Giuliani’nin sağ kolu oldu. 2004 şubatında, Giuliani’nin girişimiyle, George W. Bush tarafından Yurtiçi Güvenlik Bakanlığı’na aday gösterildi. Ancak bir hafta sonra, yasadışı bir göçmeni dadı olarak çalıştırdığını itiraf ederek adaylığını çektiğini söyledi. 2006 yılından itibaren dadı vakasının devede kulak kalan bir skandal olduğu ortaya çıktı. Kerik, geçen hafta, vergi yolsuzluğu, rüşvet ve yalan beyanda bulunma suçlarından yargılanmaya başladı.

GIULIANI’Yİ ZORA SOKABİLİRDİ

Toplam 16 suç isnatını da reddeden Kerik geçen cuma günü tutuklandı. Eski yasak aşkı yargılanmaya başlayan Regan ise, dün mahkemeye başvurarak, geçen yıl kendisini kovan şirketine dava açtı. Regan’ın iddiasına göre, Murdoch’un sahip olduğu şirketin tüm yöneticileri, Kerik ile ilişkisi nedeniyle Giuliani’ye zarar verebilecek birçok bilgiye vakıf olduğundan haberdardı. Patron Murdoch’un "siyasi ajandasına zarar gelmemesi ve Giuliani’nin başkanlık hevesinin sürmesi" amacıyla bir yıl önce Regan aleyhinde bir karalama kampanyası başlattılar. Regan şirketi HarperCollins’in bir avukatını telefonla aradığında Yahudilerle ilgili sarfettiği sözleri çarpıtıp onu işten kovmak için bahane yarattılar. Üstelik hattaki geçici bir sekreter, bu saldırgan ifadeleri destekleyerek Regan’a cesaret verdi.

Eski metres, Murdoch’u neyle suçluyor

JUDITH Regan, Manhattan’daki mahkemeye ilettiği dava dosyasında, "Dünyanın en büyük medya imparatorluklarından birinin, sadece bir kadının güvenilirlik ve itibarını yok etmek amacıyla kasıtlı bir karalama kampanyası başlattığını" iddia ediyor. Regan, ayrıca şirketin üst düzey bir yetkilisinin, Kerik’in İçişleri Bakanı adayı olarak gösterilmesinin ardından federal müfettişlere yalan söylemesi yolunda telkinde bulunduğunu da savunuyor. Regan, eski aşkı Kerik’i de suçluyor ve 2001 yılında sırf bir hırsızlığı haber yaptı diye, yetkisini kötüye kullanıp bölgeye polis dedektifleri gönderdiğini savunuyor. Medyagate skandalı, dava sürecinde daha da büyüyecek gibi görünüyor.

Skandalda kim kimdir

JUDITH REGAN

ReganBooks yayınevinin başındaydı. News Corp bünyesindeki HarperCollins’e bağlı şirketinin en sansasyonel işi, O.J Simpson’ın "karımı ve arkadaşını nasıl öldürdüm" temalı kurgusal bir kitabını yayınlama kararı oldu. Patronu Murdoch’un tepkisi üzerine kitap yayınlanmadı. Fox News’deki Simpson röportajı da iptal edildi ve bir ay sonra, 15 Şubat 2006’da Regan’ın görevine son verildi.

RUPERT MURDOCH

New York Post, Fox News, Twentieth Century Fox da dahil dünya çapında birçok medya kuruluşunu bünyesinde barından News Corporation’ın sahibi. Onlarca gazete, TV, dergi ve internet girişimiyle dünyanın en zengin medya patronu olan Murdoch’un, başkanlık koltuğuna en yakın Cumhuriyetçi olarak görülen Giuliani’yi desteklediği iddia ediliyor. İngiltere’de de muhafazakarların arkasında.

RUDY GIULIANI

ABD Başkanlık seçimlerine bir yıl kala, Cumhuriyetçi başkan adayları içinde en çok şans verileni. 11 Eylül saldırıları sonrası belediye başkanı olarak New York’u yönetirken tam not aldı. Emniyetin başına sağ kolu Kerik’i getirdi, daha sonra onu Yurtiçi Güvenlik Bakanlığı’na aday gösterdi. Başkan Bush bu adaylığı onaylamadan hemen önce Kerik hakkındaki skandallar su yüzüne çıktı. Kerik’in iki çocuğunun vaftiz babası ve Murdoch’un yakın dostu.

BERNARD KERİK

2000-2001 döneminde New York Emniyet Müdürü’ydü. 2004 sonunda İçişleri Başkanı adayı olarak gösterildi. "Lost Son" (Kayıp Evlat) adıyla hakkında bir kitap yazan editör Judith Regan ile belediyeye bağışlanan bir dairede aşk yaşadı. Yolsuzluk suçlamaları bunları izledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title