Haberler

Seçilmiş ABD Başkanı Joe Biden'ın İran açıklamasında dikkat çeken 'Türkiye' sözleri

Güncelleme:

İran'ın nükleer faaliyetleri hızlandırılmasına ilişkin aldığı kararı değerlendiren Joe Biden, Tahran'ın nükleer bomba üretmesi durumunda başta Türkiye, Mısır ve Suudi Arabistan olmak üzere diğer ülkelerin de bunun için harekete geçeceğini söyledi.

İran'da yaşanan son gelişmeler dünyanın gözünün bölgeye çevrilmesine yol açtı. İran'da Muhsin Fahrizade'nin öldürülmesinin ardından ülkede nükleer faaliyetlerin hızlandırılmasına karar verildi. Bu gelişmelerin gölgesinde Beyaz Saray'a çıkacak Joe Biden, nükleer silahlara ilişkin Türkiye'nin de adını geçirerek bir değerlendirmede bulundu.

3 Kasım'da yapılan seçimlerde ABD Başkanı seçilen Demokrat Joe Biden, New York Times gazetesine telefonla bir mülakat verdi. Hürriyet'te yer alan habere göre; Thomas L. Friedman'a konuşan Biden, İran'ın nükleer faaliyetlerin hızlandırmasıyla ilgili "Bakın, hassas füzelerden ve bölgeyi istikrarsızlaştıran başkaca tüm her türlü şey hakkında çok fazla konuşuluyor. Fakat bölgede biraz istikrarı sağlamak için en iyi yol, nükleer programla ilgilenmek." ifadelerini kullandı.

"İRAN NÜKLEER BOMBA ELDE EDERSE TÜRKİYE VE DİĞER ÜLKELER İÇİN DE BASKI OLUR"

Seçilmiş ABD Başkanı Biden, sözlerine şöyle devam etti: "İran nükleer bomba elde ederse, bu, Suudiler, Türkiye, Mısır ve diğerleri üzerinde kendi nükleer silahlarını elde etmek için muazzam bir baskı yapacak. Dünyanın o bölümünde ihtiyacımız olan en son kahrolası şey nükleer kapasitenin artırılması."

Biden, "Müttefiklerimiz ve ortaklarımızla danışma halinde, füze programına eğilmenin yanı sıra İran'ın nükleer kısıtlamalarını sıkılaştırmak ve uzatmak için müzakerelerle ve sonraki anlaşmalarla ilgileneceğiz" dedi.

"TRUMP'I İNDİREREK ÜLKE İÇİN İYİ BİR ŞEY YAPMIŞ GİBİ HİSSEDİYORUM"

Thomas L. Friedman'ın kişisel bir soru olarak yönelttiği "Böylesi tuhaf şartlar altında başkanlığı kazanmak nasıl bir şey?" sorusuna şöyle yanıt verdi: "Donald Trump'ın dört yıl daha başkan olmayacağını güvence altına alarak ülke için iyi bir şey yapmış gibi hissediyorum."

RUHANİ'YE RAĞMEN ONAYLANDI

İran Anayasayı Koruyucular Konseyi (AKK), nükleer faaliyetlerin hızlandırılmasını ve nükleer tesislerdeki denetimlerin sınırlandırılmasını zorunlu kılan yasa tasarısını Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve hükümet üyelerinin karşı çıkmasına rağmen bugün onaylamıştı.

İranlı bilim insanı Muhsin Fahrizade'ye yönelik suikastın ardından Meclis'e getirilip onaylanan yasa, İran Atom Enerjisi Kurumu'nun uranyumu en az yüzde 20 zenginleştirmeye başlamasını ve düşük düzeyli zenginleştirilmiş uranyum stoklarını artırmasını zorunlu kılıyor.

Nükleer anlaşma, İran'a uranyumu en fazla yüzde 3,67 zenginleştirebilme izin veriyordu.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Amerika Birleşik Devletleri Türkiye İran Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Muş'ta 2 yaşındaki çocuk evin balkonundan düşerek hayatını kaybetti

Muş'ta 2 yaşındaki çocuk evin balkonundan düşerek hayatını kaybetti

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

500

Yorumlar (25)

göktürk:

siz neden yaptınız, iyi be ben yapayım siz yapmayın yok böyle bir dünya.

21
4
yanıtYanıtla
Tahta:

Türkiye cumhuriyetinin ayağının altında 3 tane tahta var. Suriye, Irak ve İran. İkisi gitti biri kaldı o da İran''dır. İkisine seyirci kaldık buna kalamayız, çünkü ucunda ölüm var.

16
8
yanıtYanıtla
Yeşilelma:

Merak etme sıra İrana gelmiş oda dağılacak yakında Bütün Diktatörlük rejimleri Eryada geç yıkılıyor

yanıt0
yanıt0
Sevgi dolu:

Iran mi. Tarihimiz boyunca sirtimizdan vuran bizimle sürekli çekişen irandan mi bahsediyorsun.

yanıt0
yanıt0
yürü len tırrek şia:

iran yıkılkmalı ve oradaki esir milletler özgürleşmeli, pers hayali için aliyi veliyi kullanmaktan bıkmadınızmı ulan ingiliz uşakları

yanıt1
yanıt0
ahmet:

bence sen adını tahtasız koy. çünkü iran kadar Türk devletine düşman ne bir millet ne birdevletvor. tarihi iyi oku. fars milleti islamda fitnenin temsilidir. Türk milletinin düşmanıdır. ırak ve suriyenin büyük kısmıda misaki milli sınırlarımız içinde olup aziz vatandır tahta değil

yanıt0
yanıt0
Düşünce:

İran müslüman ülkelerin lideri konumunda. Destek olmalıyız. İsraile ambargo İrana ise her şeyi vermeliyiz.

0
7
yanıtYanıtla
Hasan Kara:

İran tarih boyunca hangi kâfir milletle savaşmış. En son ermeni Azerbaycan savaşında Ermenilere yardım etti.

yanıt3
yanıt0
Orkaa:

Anlaşılan Abd programı durdurmaya kararlı Türkiye dışında diğer bölge ülkeleri işbirliğine yakın duruyor bu güne kadar müzakere ile sonuç alamadılar büyük ihtimale rejimin halk üzerindeki baskıcı gücünü zayıflatıf daha küresel sisteme entegre bir yapı oluşturacaklar iran halkının mollalar dışında bu değişimden yana olacağı aşıkar.

1
1
yanıtYanıtla
KASTAMONU:

fransa nükleer gemisini akdenizde tehdit amacla gezdirsin amerika nükleer uçaklarını her sene göklerde uçursun ama iran nükleer yapınca tehdit ediyor algısı oluştur iranı sevmem fakat bidon kafalı sözleriyle çelişmiş komik bir açıklama yapmış israil nükleer konusunda almış başını gitmiş

2
0
yanıtYanıtla
Tüm 25 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title