Haberler

Savaşın seyrini değiştirecek gelişme! Ukrayna'nın doğudaki son kalesi Lysychansk de düştü

Güncelleme:

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşta 4 ay geride kalırken, çatışmalar ülkenin doğusunda yoğunlaştı. Ukrayna'nın doğudaki "Son kalesi" olarak tanımlanan Lysychansk, Rus ordusu tarafından tamamen kontrol altına alındı. Ukrayna ise ordusunun işgal altındaki mevzilerden ve hatlardan çekilmek zorunda kaldığını kabul etti.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları devam ederken, Rus ordusu Ukrayna'nın doğusundaki saldırılarını yoğunlaştırdı. Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'ın son kalesi Lysychansk'da kontrol sağladığı duyurdu, Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı ise gelişmeleri doğruladı.

LUHANSK BÖLGESİNDE KONTROL RUSYA'YA GEÇTİ

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Rusya Silahlı Kuvvetlerinin Luhansk Halk Cumhuriyeti Halk Milisleri birimleriyle koordineli olarak yürüttüğü başarılı operasyonlar, Lysychansk ve çevresindeki çeşitli yerleşim yerlerinde tam kontrolün sağlanmasıyla sonuçlandı" denildi. Lysychansk dışında kontrol sağlanan yerleşim yerlerinin Belogorovka, Novodruzhesk, Maloryazantsevo ve Belaya Gora olduğu aktarılan açıklamada, son 24 saatte kontrol sağlanan bölgenin 182 kilometrekarelik bir alana denk geldiği ifade edildi. Rusya, Lysychansk ve çevresindeki çeşitli yerleşim yerlerinde kontrolü sağlaması ile Rus yanlısı ayrılıkçıların bulunduğu Luhansk bölgesinde kontrolü tamamen ele geçirmiş oldu.

Rusya, Ukrayna'nın doğudaki 'son kale' olarak tanımladığı Lysychansk'ı ele geçirdi

UKRAYNA GERİ ÇEKİLDİKLERİNİ DOĞRULADI

Rusya Savunma Bakanlığının, Ukrayna'nın doğudaki "son kale" olarak tanımladığı Lysychansk'ın Rus ordusu tarafından tamamen kontrol altına alındığı duyurmasının ardından Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Ukrayna ordusunun Lysychansk'tan geri çekildiğini doğruladı.

"UKRAYNALILARIN HAYATINI KURTMAK İÇİN AYRILMA KARARI ALINDI"

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Lysychansk'taki ağır çatışmaların ardından Ukrayna ordusunun işgal altındaki mevzilerden ve hatlardan çekilmek zorunda kaldığı ifade edilerek, "Rus işgal birliklerinin mühimmat ve personel konusundaki çoklu avantajı karşısında şehrin savunmasının sürdürülmesi ölümcül sonuçlar doğuracaktır. Ukraynalı savunucuların hayatını kurtarmak için ayrılma kararı alındı" denildi.

"SON KALE" OLARAK TANIMLAMIŞLARDI

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski'nin danışmanı Oleksiy Arestovych yaptığı açıklamada, Lysychansk'ı Ukrayna'nın doğusundaki "son kale" olarak tanımlamıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Sergey Şoygu Ukrayna Rusya Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

500

Yorumlar (4)

YYasin Sit:

Ukrayuna diye bir ülke yoktur o topraklar rusyanın bir ilidir. Siyonistler nasıl anadolu mezopotamyaya dadanıp herşeyimizi aldıysalar aynı şeilde rusalrı sarmışlardır. Bu savaş terörist israil tarihten silinene kadar da durmayacaktır..

3
2
yanıtYanıtla
Dr.Kimbel:

Bu savaş bitmeyecek 3ncü dünya savaşı başladı bile haberimiz yok,2nci dünya savaşını Rahmetli Dedem Adolf Hitler başlatmıştı malesef başaramadı,Dedem biliyordu bu Rusların vahşi olduğunu onları yok edemedi Dedeciğim yerin nur olsun

1
3
yanıtYanıtla
Adana001 Merkez:

Zelensky düşmez. Kim ne derse desin düşmez. Adam delikanlıca savaşıyor, ukrayna erkekleri de suriye erkekleri gibi türkiyeyekaçmış. Artık heryerde görüyoruz. Yahu gidin savaşın. İyiyken iyide kötüyken neden ihanet

1
3
yanıtYanıtla
vedat cici :

belliydi şimdi ne yapacan zelensky

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title