Haberler

Rusya'nın Gizli Füze Üssü Görüntülendi

Güncelleme:

NATO'ya karşılık vermek için Avrupa'nın kalbindeki Kaliningrad'da yeni bir üs inşa eden Moskova yönetimi, bölgedeki askeri tatbikatlarıyla da şov yapıyor.

NATO ile silahlanma yarışına giren Rusya'nın uluslararası örgüte karşılık vermek için Kaliningrad'da kurduğu gizli üs ortaya çıktı.

DAHA ÖNCE İLAN ETTİ

İngiltere'nin Romanya ve Estonya'ya asker yığmasına öfkelenen Moskova, Avrupa'nın ortasındaki toprağı Kaliningrad'a füze sistemi yerleştireceğini daha önce ilan etmişti.

Polonya ve Litvanya arasında kalan Baltık Denizi kenarındaki kentte şu günlerde bir inşaat dikkat çekiyor. Vinçlerin ve diğer makinelerin durmadan çalıştığı yer, yeni bir füze üssü inşaatı. Hangarlar, daha önce bölgeye getirilen İskender füzeleri için hazırlanıyor. 700 kilometre menzili bulunan İskender füzelerine nükleer başlık takılabiliyor.

BAHÇEDEKİ FÜZE

Dikenli tellerin arkasında yükselen inşaatın önüne yerleştirilmiş füzeler ise dikkat çekici. İngiliz basını, Avrupa'yı tehdit eden üssü sayfalarına taşırken, bahçeye yerleştirilen füzelerin Tochka U olduğunu yazdı.

Aynı noktada Rusya'nın gizli bir dinleme merkezi bulunuyor. Fotoğraflanan merkez, dünya üzerindeki önemli dinleme istasyonlarından biri.

MENZİLİ 70 KİLOMETRE

Rusya'daki Red star TV ise, Kaliningrad'da tatbikat yapan askerlerin görüntülerini ekrana getirdi. Propaganda videosunda baştan sona silahlı askerler NATO mevzilerini ele geçiriyor. Televizyondaki görüntülerde ayrıca, Kaliningrad açıklarında tatbikat yapan savaş gemilerinden fırlatılan füzeler de gösterildi.

Moskova, halihazırda Kaliningrad'a S-400 ve İskender füzeleri konuşlandırmış durumda. Avrupa'nın kalbine üs kuran Rusya'ya NATO'nun nasıl bir yanıt vereceği ise merak konusu.

Batılı ülkelerin çatı örgütü NATO ile Rusya, pozisyonlarını keskin bir şekilde çizmiş durumda. Rusya'nın Kırım'ı ele geçirmesi ve Ukrayna ile savaşa tutuşması, tarafları daha önce de karşı karşıya getirmişti.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Kaliningrad Moskova Rusya Dünya Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

Bakmadan Geçme

İbrahim Reisi kimdir, kaç yaşındaydı? İbrahim Reisi ne zaman Cumhurbaşkanı oldu? İran Cumhurbaşkanı öldü mü? İbrahim Reisi helikopter kazasından öldü mü, yaşıyor mu? Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title