Haberler

Rusya geri çekilme kararı almıştı! Ukrayna askerleri Herson'un merkezine bayraklarını astı

Güncelleme:

Rusya'nın Ukrayna'da ilhak ettiği Herson kentinden çekilme kararı alması dünyada büyük yankı uyandırdı. Bu karardan sadece 2 gün sonra Rus ordusu bölgeden çekildi. Ukrayna ordusu bugün Herson şehir merkezine girip meydanlara Ukrayna bayrağı astı. Karşısında askerlerini gören Ukrayna halkı ise sevinçten ağladı.

24 Şubat tarihinde başlayan Rusya'nın Ukrayna'yı işgali 9. ayda da devam ediyor. Cephe hattında şiddetli çatışmalar sürerken, Rusya Savunma Bakanlığı, iki gün önce Rus ordusunun Herson'dan çekilerek Dnipro Nehri'nin sol yakasına konuşlanacağını açıklamıştı. Bunun ardından bugün bölgede önemli bir gelişme daha yaşandı.

Rusya geri çekilme kararı almıştı! Ukrayna askerleri Herson'un merkezine bayraklarını astı

UKRAYNA BİRLİKLERİ HERSON'DA

Rus ordusunun bölgeden çekilmesi bugün tamamlanırken, Ukrayna birlikleri Herson şehir merkezine kadar girdi. Rusya'nın geri çekilirken yıktığı şehrin merkezine Ukrayna birlikleri bayraklarını astı. Böylece 44 gün önce Putin tarafından ilhak edilen Herson yeniden Ukrayna ordusunun denetimi altına girdi.

Rusya geri çekilme kararı almıştı! Ukrayna askerleri Herson'un merkezine bayraklarını astı

ASKERLER BÜYÜK BİR SEVİNÇ İLE KARŞILANDI

8 aydır işgal altında olan ve 44 gün önce ilhak edilen Herson'da yeniden Ukrayna birliklerini gören halk, büyük bir sevinç yaşadı. Vatandaşlar Ukrayna askerlerine sarılarak onlara sevgi gösterisinde bulundu. Bazı kişilerse mutluluktan ağladı.

Rusya geri çekilme kararı almıştı! Ukrayna askerleri Herson'un merkezine bayraklarını astı

REFERANDUM SONUCU RUSYA TOPRAKLARINA KATILMIŞLARDI

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları devam ederken, Herson bölgesi önce Rus askerleri tarafından kontrol altına alınmış daha sonra Herson dahil 4 bölgede yapılan yasa dışı halk referandumu ile Rusya topraklarına katılmıştı.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Ukrayna Herson Rusya Kiev Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI SEYRAN HAMİLE KALACAK MI? Yalı Çapkını Seyran ölecek mi? 4 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500

Yorumlar (3)

ERKAN ÜNAL:

O zaman Türkiye ye oturum icin gelen ukraynalilar ve ruslar geri dönsün,tatil yapmak isterlerse her zaman bekleriz ama devamlı kalmayın,bizde kriz yaşıyoruz,suriyeli vb. kaçak kim varsa ülkesine geri dönmeli

109
16
yanıtYanıtla
Shef :

Bu savaşlardan bir şey anlayan varsa söylesin. Rusya orayı isteyerek bıraktı. Niçin bıraktı ? Kim bıraktırdı ? (AB/D değil tabi ki) Bu ne ya ? Dalga geçer gibi.... Savaşın dalgası olmaz ama söyletiyorlar işte....

15
5
yanıtYanıtla
Narter Nart:

putin ve ekibi, rusyayı dünyaya rezil etti.

15
3
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title