Haberler

Rusya 'Çatışmasızlık Bölgeleri'nde Operasyonları Durdurdu

Güncelleme:

Rusya Genelkurmay Başkanlığı, 1 Mayıs'tan itibaren Suriye'de gerilimi azaltma bölgelerinde operasyonları durdurduğunu açıkladı.

Rusya Genelkurmay Başkanlığı Ana Harekat Dairesi Başkanı Orgeneral Rudskoy, Rus Hava Kuvvetleri'nin 1 Mayıs'tan itibaren gerilimi azaltma bölgelerinde operasyonları durdurduğunu açıkladı.

"GERİLİMİ AZALTMA BÖLGELERİ"

Rusya'nın "gerilimi azaltma bölgeleri", Türkiye'nin ise "çatışmasızlık bölgeleri" olarak adlandırdığı yerler şöyle:

İdlib ili ve komşu illerin (Lazkiye, Hama ve Halep vilayetleri) bazı bölgeleri, Humus ilinin kuzeyindeki belli bölgeler, başkent Şam'daki Doğu Guta, Suriye'nin güneyinin belli bölgeleri (Deraa ve Kuneytra vilayetleri).

TÜRKİYE, RUSYA VE İRAN'IN KONTROLÜNDE GÜVENLİK BÖLGELERİ OLUŞTURULACAK

Rudskoy, Suriye'de oluşturulan gerilimi azaltma bölgelerinin etrafında Rusya, Türkiye ve İran'ın kontrolünde güvenlik bölgelerinin oluşturulacağını da ifade etti.

"GÜVENLİ ŞERİTLER OLUŞTURULUYOR"

Rus komutan, "Gerilimi azaltma bölgelerinin sınırlarında tarafların birbirleriyle çatışmalarının önlemek amacıyla güvenlik şeritleri oluşturuluyor. Bunlar, ateşkese uyma durumunun kontrolünü sağlamak, gözetim noktalarını ve silahsız sivil halkın, insani yardım konvoylarının geçişlerinin sağlanması için kontrollü geçiş noktalarını içeren güvenlik şeritleridir." diye konuştu.

Rudskoy, geçiş noktalarının ve gözetim noktalarının kontrolünün, ayrıca güvenlik bölgelerinin yönetimine anlaşmalı olarak diğer ülke birliklerinin de görevlendirilebileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Genelkurmay Başkanlığı 1 Mayıs Suriye Rusya Dünya Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title