Haberler

Rusya Başbakanı: "Esad Suçludur" Diyemezsiniz

Güncelleme:

Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, Suriye'de ortaya çıkan katliam fotoğraflarıyla ilgili, "Mahkemece kanıtlanmadan kimse suçlu ilan edilemez." dedi.

Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, Suriye'deki "savaş suçu belgeleri" için "Evet bunlar suç delili ve bu deliller yasal süreçle ispat edilmeli. Ancak bu resimler ışığında, biz öyle düşünüyoruz diye, Suriye Rejimini, Esad'ı, temsilcilerini ve hatta 'sözde' muhalif savaşçıları suçlayamayız" dedi.

"MAHKEMECE KANITLANMASI LAZIM"

Medvedev, CNN'den Christiane Amanpour'a yaptığı açıklamada Suriye'de işkence edilerek öldürülen kişilere ait "savaş suçu belgeleri"ni değerlendirdi. Amanpour'un kendisine verdiği fotoğrafları yayın sırasında inceleyen Medvedev, kendisinin hukuk eğitimi aldığını ve aldığı eğitime göre "mahkemece kanıtlanmadan kimsenin suçlu ilan edilemeyeceğini" söyledi.

Bu kuralın sıradan vatandaşlara olduğu gibi devlet başkanlarına da uygulanması gerektiğini savunan Medvedev, eğer BM ya da başka bir kuruluş tarafından oluşturulan mahkemece savaş suçu işlendiği kararına varılırsa o zaman sorumluların tespit edilebileceğini dile getirdi.

"BİR ÇOK KURBAN VAR"

Bunun dışındaki iddiaların "spekülasyonlar dizisi" olacağını iddia eden Medvedev, "Suriye krizinde bir çok kurban var. Bunlar çok üzücü ancak belirli bir yerde kurbanların bulunması bunların sorumlusunun Suriye rejimi olduğu anlamına gelmez" dedi.

Bugüne kadar Suriye'den çok farklı resimler gördüğünü ifade eden Medvedev, bunların bölgede yaşanan çatışmaların bir sonucu olduğunu vurgulayarak, "Evet bunlar suç delili ve bu deliller yasal süreçle ispat edilmeli. Ancak bu resimler ışığında, biz öyle düşünüyoruz diye, Suriye rejimini, Esad'ı, temsilcilerini ve hatta 'sözde' muhalif savaşçıları suçlayamayız. Tüm protokollere uymalı, deliller için veri tabanı oluşturmalı ve bunlar gelecekte kullanılmalı" diye konuştu.

"ESAD'A SUÇLU DİYEMEZSİNİZ"

Amanpour'un, belgeler hakkında rapor hazırlayan heyetin, bu fotoğrafları "insanlığa karşı suç işlendiğinin kanıtı" olarak değerlendirdiklerini hatırlatarak "yasal süreç sonunda bunlar kanıtlanırsa Esad'ı kınayacak mısınız?" sorusunu yanıtlayan Medvedev, bu hükümlerin yasal süreç sonunda verilebileceğini söyledi.

Nürnberg yargılamalarını örnek gösteren Medvedev, uluslararası hukukun delilleri toplayıp değerlendirip bir sonuca varabileceğini kaydederek, "Bu konuda duygularımızla karar veremeyiz. Kimseyi temize çıkarmayız. Seviyor ya da suçlu görüyoruz diye kimse hakkında da yasal süreç gerçekleşmeden hüküm vermeyiz. Çatışmadaki tüm taraflar aynı kurala tabi tutulmalıdır. Yasal süreç gerçekleşmeden Esad suçludur diyemeyiz" dedi.

"BU SURİYE HALKININ HAKKIDIR"

Ülkedeki durumun çok karmaşık olduğunu vurgulayan Medvedev, uluslararası toplumun öncelikle sorunu çözmesi ardından da soruşturma açması gerektiğini belirterek, "Bu yasal süreç, çatışmalar bittikten sonra Suriye topraklarında olmalıdır. Bu Suriye halkının hakkıdır" ifadelerini kullandı.

##5573778##
Kaynak: Haberler.Com / Dünya

Christiane Amanpour Rusya Federasyonu Suriye Dünya Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Bakmadan Geçme

Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

500

Yorumlar (91)

LİLİceloin@gmail.com:

ESADI ŞEYTAN İLAN ETTİLER KİMİ KANDIRIYORSUNUZ ARKADAŞ HERKES APTAL MI? BİZ BİLMİYOMUYUZ BU OYUNLARI KİMİN YAPTIĞI BELLİ DİREN ESAD ÜLKENE SAHİP ÇIK

46
31
yanıtYanıtla
EZ KURDIMelentra1974@hotmail.com:

SENDE GİT ESAT IN YANINA SIRTLAN KILIKLI VAHŞİ BEYNSİZ SOYTARI

yanıt0
yanıt0
mahomtbektas@hotmail.com:

pkk yarın ülkemizi karıştırdığında onları dinle başbakan mı diceksin esat ne yapsın ülkeyi abd yemi teslim etsin_?iskilipli kafalı EZ KURDIM!!!

yanıt0
yanıt0
ASLANcengiz_5237@hotmail.com:

bende yarın birkaç fotoraf çekip esad yaptı derim ya da asker kıyafeti giyip sivil görünümlü birinin sırtına binerim MEDYA boşuna uğraşıyor ABD boşuna uğraşıyor davut abla da boşuna uğraşıyor hepsi fısss

40
21
yanıtYanıtla
DİYARBAKIRelentra1974@hotmail.com:

SEN TAM BİR LEŞ YİYEN SIRTLAN SIN ESAT BABANDA ÖYLEYDİ ODA 20 BİN KÜRT HALKINI KATLETMİŞTİ ZAMANINDA O BABADAN BU SIRTLAN OLMASI NORMALDİR

25
34
yanıtYanıtla
fatih kılıçfatih4441@hotmail.com:

şimdi de kürt halkının geçmişte yaşadıklarını sünni arap ve türkmen halkı yaşıyor suriye kürtleri de esat ila bir hareket edip kendilerine menfaat çıkarmaya çalışıyo halbuki muhaliflerle bir olmaları lazımdı

yanıt0
yanıt0
BAWERInfo@roni-umzuege.de:

FATİHE: Kürdlerin Esad la birleştikleri yalan, birleşip hangi terör örgütüne saldırdığının kanıtı var? Yok, sadece Kürdlerin mücadelesine leke sürmek için Kürd düşmanları bu iftirayı kullanıyor. Bu fotoların oradaki AKP uzantıları el kaide veya el nüsranın elindeki Kürd, Arap, Türkmen vs. Sivil insanların olmadığını kim söyleyebilir, bu fotoların tc bağlantılı olduğuna insanıyorum, neden hemen Cenevre toplantısı başlamadan bir kaç gün önce ortaya çıkıyor? çünkü, sıcak iftra kanıtları lazım. Ben yapılan kimyasal-bombardımanın ve tc ye atılan roketlerin tc yi Filen işin içine çekmek ve uluslararası Esad'ın sözde suç dosyasını kabartmak için yapılan, ama tc nin rızasıyla yapılan eylemler olduğuna inanıyorum.

yanıt0
yanıt0
BAWERInfo@roni-umzuege.de:

DIYARBAKIR LIYA: Keko Türkiye cumhuriyeti de 100 küsür yıldır Kürdleri katliâmlardan geçiriyor bu arada toplam başta Seid Rizanin öncülüyünde Dérsim, Maraş, Şêxseid ve en son PKK yle başlayan isyanları bastırmak için 200,000 bin insani katl etmiş, 2,000 bin civarında falli meçhul (am bizim için belli, DEVLET) 4,000 bin köy boşaltılması vs. Buna karşi bir insan olarak duruşun ne.? Merak ettimde, Esad'ı suçlarken haklılık payı verdır tabi, ama tc nin kürdlere yaptığına bakılırsa, Esad ın yaptıkları yok kalır, ama tc ye toz kondurmuyorsun gibime geldide.

yanıt0
yanıt0
Ahmedinejadahmed0202@msn.com:

Aklınızı başınıza toplayın. Cenevre2 öncesi bu fotoğraf tezgahı şüpheli değil mi? 11.000 fotoğraf var deniyor. Neden birkaçı ile yetiniyorlar. Suriye halkı Esed i istediği için ABD li CIA ajanları bu tezgahı hazırladılar. Bu fotoğraflar Irak taki Ebu Gureyb Hapishanesinde çekilmiştir. ABD ve Türkiye nin Kimyasal oyunu tutmadı, katliam oyunu tutmadı, Fotoğraf oyunuda tutmayacak.

37
20
yanıtYanıtla
azattatli_sert_34@w.cn:

peki ya muhaliflerin yaptıklarına ne demeli..??

36
18
yanıtYanıtla
Tüm 91 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title