Haberler

PKK Suriye'de 15 yaşındaki kız çocuğunu kaçırdı

Güncelleme:

Terör örgütü PKK/YPG, Suriye'nin kuzeydoğusundaki Haseke ilinde işgal ettiği Tel Temir beldesinden 15 yaşındaki bir kız çocuğunu kaçırdı. Örgüt, kaçırdığı çocukları kadrosuna katarak terörist yapma amacını güderken BM raporunda örgütün son 2 yıldır bölgede kaçırdığı çocuk sayısının bin 200'ü aştığı belirtildi.

Terör örgütü PKK/ Ypg, Suriye'nin kuzeydoğusundaki Haseke ilinde işgal ettiği Tel Temir beldesinden 15 yaşındaki kız çocuğunu silahlı kadrosuna katmak için kaçırdı.

KAÇIRILAN ÇOCUKLARIN AİLELERİYLE İLETİŞİMİ KESİLİYOR

Muhalif Kürt grup "Bağımsız Kürt Rabıtası" Sözcüsü Redor el-Ahmed, Haseke'nin Tel Temir ilçesinden 15 yaşındaki C.D'nin, PKK/ Ypg'li teröristlerce kaçırıldığını söyledi. Ahmed, terör örgütünün, kaçırdığı çocukların aileleriyle iletişim kurmalarını engellediğini belirtti.

PKK/ Ypg, kaçırdığı veya alıkoyduğu çocuklar ile gençleri, silahlı eğitim için sözde eğitim kamplarına götürüyor.

Terör örgütü, Halep, Rakka, Deyrizor ve Haseke illerinde işgal ettiği bölgelerde yıl başından bu yana silahlı kadrosuna katmak için 20'den fazla çocuk kaçırmıştı.

ÖRGÜT 2022'DEN BERİ YÜZLERCE ÇOCUK KAÇIRDI

Birleşmiş Milletler (BM) 2022'ye ilişkin "Yıllık Silahlı Çatışmalarda Çocuklar" raporunda, terör örgütü PKK ile Suriye uzantısı SDG ve YPG'nin, 2022'de 1200'den fazla çocuğu kaçırarak savaşmaya zorladığı açıklanmıştı.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, rapordaki değerlendirmesinde, "Çocukların HPG/PKK tarafından asker olarak kullanılmasından son derece endişeliyim. Onları, çocukları asker olarak ve farklı amaçlar için kullanmayı sonlandırmaya ve saflarındaki tüm çocukları serbest bırakmaya davet ediyorum." ifadesini kullanmıştı.

Kaynak: AA / Dünya

Suriye Çocuk YPG PKK Terör 3.Sayfa Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (8)

kuzeyli baba:

şırnakta uzman çvş taciz yaptı dıye kumpas yaptılar darp ettiler ama gencecık kızları dağlarda mağralarda sozde namus abıdelerı hepsı :)

85
15
yanıtYanıtla
Snn Aksu:

Kumpas yapmadılar keşke adamın ifadesini okusaydin eşiyle kavga edip evden ayrılmış gidip alkol almış gezerken apartman içinde imdat sesi gelmiş yardıma gitmiş içeri girince kadın imdat yardım edin sapik var diye bağırmış bu mu kumpas

yanıt4
yanıt23
Nilay Durmaz:

Sözde kürt halkının haklarını savunuyorlar ya. Kime neye hizmet ettikleri ortaya çıkalı çok oldu. Çoğu zaten Ermeni hristiyan inançsız. Ellerinde Amerikan silahları. Ulkenin butunlugunu milletimizin birliğini bozmak için yıllardır uğraşıyorlar. Maalesef bir kesim bunlara hâlâ inanıyor ve destekliyor. Halbuki bilmiyorlarki önce kendilerini yok edecekler o bölgede.

27
0
yanıtYanıtla
Ali Tezel:

Kürtlerin göç etmesi pkk yüzünden.

yanıt2
yanıt0
Alaattin KALAFATOĞLU:

ALLAH CEZALARINI VERSİN.????????????

19
1
yanıtYanıtla
Kaanije Kalesi:

RABBİM tez zamanda Kahru perişan eylesin İNŞAALLAH Yüce RABBİM'den dilerim tez zamanda bu teröristleri ve teröriste terörist diyemeyenleri teröristleri destekleyenleri teröristlere sempati duyanları tez zamanda Kahru perişan eylesin İNŞAALLAH Yüce RABBİM'den dilerim

yanıt10
yanıt1
sade vatandaş:

bunları yalnız askeri amaçlar için kullanmıyorlar başka amaçlar içinde kullanıyorlar aslında bu malum amaçları için kendilerini savunan demlileri kullanarak heveslerini giderseler daha iyi olurdu

8
1
yanıtYanıtla
Fondaşsavar:

Eleman bulmakta sıkıntı çekmeye başlayınca kaçırma işlemlerine başladılar...

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title