Haberler

Philadelphia'da Türk Günü Yürüyüşü

Güncelleme:

ABD'de yılın ilk Türk Günü Yürüyüşü, Pennsylvania eyaletinin Philadelphia kentinde düzenlendi.

ABD'de yılın ilk Türk Günü Yürüyüşü, Pennsylvania eyaletinin Philadelphia kentinde düzenlendi.

Philadelphia Türk Günü Festivali Komitesi'nin öncülüğünde yapılan 4. Philadelphia Türk Günü Yürüyüşü, JFK Bulvarı'ndaki 16'ıncı ve 20'inci caddeleri arasında yapıldı. Yürüyüş Eakins Parkı'nda sona erdi.

Türk Günü Yürüyüşü'nde, İstiklal Marşı ve Amerikan Ulusal Marşı'nın okunmasının ardından, New York Başkonsolosu Levent Bilgen, Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) Başkanı Ali Çınar ve öteki dernek başkanları birer konuşma yaptı.

Başkonsolos Bilgen, 4. Philadelphia Türk Günü Yürüyüşü'ne katılmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, "Mayıs ayı, Türk Amerikan toplumunun komşuları ile birlikte bir bayram vesilesi yarattığı aylardan biri. Çocuklarınızı almışsınız, aile büyüklerini almışsınız, usanmadan uzak yollardan gelmişsiniz. Gerçekten duygulandım ve etkilendim" diye konuştu.

TADF Başkanı Ali Çınar ise, Türklerin birlikteliğinin ve dayanışmalarının önemine değindi. Amerika Giresunlular Derneği Başkanı Orhan Bayram da, yılın ilk Türk günü yürüyüşünü düzenlemenin mutluluğunu paylaşmaktan gurur duyduğunu belirtti. Konuşmaların ardından, Türkiye'den gelen şarkıcı Linet, sevilen şarkılarını seslendirdi.

ABD'de, bugün New Jersey Eyaleti'nin Paterson kentinde, 19 Mayıs'ta da New York'ta Türk Günü Yürüyüşü yapılacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Amerika Birleşik Devletleri Levent Bilgen Philadelphia New York Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title