Haberler

Paris yangın yeri! PKK destekçileri sokakları savaş alanına çevirdi, çok sayıda polis yaralı

Güncelleme:

Fransa'nın başkenti Paris'te 69 yaşındaki saldırganın Ahmet Kaya Kültür Merkezi yakınlarında düzenlediği ve 3 kişinin hayatını kaybettiği saldırının ardından sokaklar karıştı. Şehri birbirine katan PKK terör örgütü destekçileri, kaldırım taşlarını sökerek polise fırlattı ve otomobilleri devirerek ateşe verdi. Polis, göstericilere göz yaşartıcı gazla müdahale etti. Şiddet olaylarında 31 Fransız polisi yaralandı.

Fransa'nın başkenti Paris'te dün 69 yaşındaki bir kişi, Ahmet Kaya Kültür Merkezi yakınlarında rastgele ateş açtı, olayda 3 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı. Saldırganın geçtiğimiz sene de göçmenlerin bulunduğu kampa kılıçla saldırdığı ve 15 gün önce tahliye edildiği öğrenildi. Saldırının ardından Paris sokakları karıştı.

Paris'te sokaklar karıştı

POLİS GÖZ YAŞARTICI GAZLA MÜDAHALE ETTİ

PKK terör örgütü destekçileri Paris sokaklarında polisle çatıştı. Sokakları ateşe veren göstericiler ellerine geçen her şeyi polise attı. Göstericiler çöp bidonlarını ateşe verirken, polis göz yaşartıcı gazla müdahale etmek zorunda kaldı.

Paris'te sokaklar karıştı

GÖSTERİLER BUGÜN DE DEVAM ETTİ

Dün başlayan gösteriler bugün de devam etti. Binlerce terör örgütü PKK taraftarı TSİ 14.00 sularında Paris'te Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı.

Paris'te sokaklar karıştı

PKK YANLISI SLOGANLAR ATTILAR

Meydanın yakınındaki Tremple Bulvarı'nda terör örgütü PKK yanlısı sloganlar atan göstericiler, elebaşı Abdullah Öcalan'ın fotoğrafı ile PKK'yı simgeleyen bez parçaları taşıdı. Göstericiler kaldırım taşlarını sökerek polise, etraftaki ev ve dükkanlara fırlattı.

Paris'te sokaklar karıştı

OTOMOBİLLERİ ATEŞE VERDİLER

Çoğu yüzünü maskeyle kapatan, havai fişek ve maytaplarla da ortalığı savaş alanına çeviren göstericiler otobüs duraklarını tahrip etti. Terör örgütü yanlıları, sivillere ait çok sayıda otomobil ve motosikleti ters çevirerek ateşe verdi. Ellerindeki sopalarla cam ve aynaları kıran göstericiler, araçları kullanılamaz hale getirdi.

Paris'te sokaklar karıştı

31 FRANSIZ POLİSİ YARALANDI

Olaylarla ilgili Paris Emniyeti'nden de açıklama geldi. Paris emniyeti, başkentte terör örgütü PKK destekçilerinin yol açtığı şiddet olaylarında 31 Fransız polisinin yaralandığını açıkladı.

Paris'te sokaklar karıştı

DEMİR YOLU ŞİRKETİNDEN EMEKLİ OLMUŞ

Öte yandan Fransız basınında "William M." olarak adı geçen saldırganın Fransa'nın resmi demir yolu şirketi SNCF'ten emekli bir Fransız vatandaşı olduğu belirtildi.

Paris'te sokaklar karıştı

OLAYLAR NASIL BAŞLADI?

Paris'te 69 yaşındaki bir kişi, Ahmet Kaya Kültür Merkezi yakınlarında rastgele ateş açtı, olayda 3 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı. Dün olay yerine gelen İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, saldırganın aşırı sağcı olduğuna ilişkin kesin bilgi olmadığını söylemiş, "Saldırgan bilinçli olarak yabancıları hedef alsa da Kürtlerin özellikle hedef alındığı söylenemez." değerlendirmesinde bulunmuştu.

İÇİŞLERİ BAKANININ AÇIKLAMASI SONRASI ORTALIK KARIŞTI

Darmanin'in dün olay yerindeki konuşmasının ardından, Paris'in 10'uncu bölgesindeki saldırının kendilerine yönelik yapıldığını öne süren terör örgütü PKK yanlısı bir grup, alandaki polislere saldırmış, caddedeki araç ve dükkanlara zarar vermişti.

Paris'te sokaklar karıştı

SALDIRGANIN İLK VUKUATI DEĞİL

Fransız basınında "William M." olarak adı geçen 69 yaşındaki saldırgan olay yerinde gözaltına alınmıştı. Saldırganın Fransa'nın resmi demir yolu şirketi SNCF'ten emekli bir Fransız vatandaşı olduğu belirtilmişti. Haberlerde, saldırganın 2016 ve 2021'de 2 kez cinayete teşebbüs ettiğinin polis kayıtlarına geçtiği, aralık 2021'de elinde kılıçla Paris'te bir göçmen merkezine saldırdığı ve 2 kişiyi yaraladığı, bu nedenle hapse atıldığı ve bu ay hapisten çıktığı bilgisi de yer alıyor.

Paris'te sokaklar karıştı

Haberler.com / Turan Yiğittekin - Dünya

Ahmet Kaya Paris Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

500

Yorumlar (17)

Musa Caliskanoglu:

Ey Avrupa Türkiye düşmanı olarak yetiştirdiğiniz teröristleri beslemeye ve sırtlarını kaşâğılamaya devam edin

22
1
yanıtYanıtla
Musa Caliskanoglu:

Fransa ,Almanya ve diğer Avrupalılar Parisi yakıp yıkan teröristleri beslemeye devam edin.

16
1
yanıtYanıtla
Musa Caliskanoglu:

Ey batılılar Türkiye düşmanı olarak koruyup yetiştirdiğiniz teröristlerin sırdını sıralamaya ve beklemeye devam edin.

14
2
yanıtYanıtla
Es ruzgar:

Ak parti doğuda terorde başarılı takdir ediyoruz 1990 yılların sert savaşını yapıyor bravo ama Suriyeli ve diyer yabancılari para vermesi beslemesi saçma terorde iyiyim ama yabancıları bela yapıyorum Türkiye'de diyor hükümet neden ısrar ediyor

5
4
yanıtYanıtla
Sevda Gül :

Birbirlerine laikini bulmuslar

7
1
yanıtYanıtla
ALP ARSLAN:

Ne Oldu beslediğiniz yılan mı ısırdı sizi Fransa :)

7
1
yanıtYanıtla
Mevlüt:

Beter olun. Size bu layık. Yıllardır PKK ya destek verdiniz, barındırnız. Az bile bu yaptıkları

6
1
yanıtYanıtla
Kurt bey:

Akrep beslersen soktugunndada uzulmeyeceksi .

5
1
yanıtYanıtla
Sadık GÜNEŞ:

Pkk yediği kaba pisliyen yaratıklardan oluşan bir gruptur.bunlar nankördür,bunları dağa gönderin orda Mehmetçik kurşuna diziyor.

6
0
yanıtYanıtla
mehmet tinmaz:

Daha destek verin şerefsizlere yansın yıkılsın ülkeniz de anlayın terörü desteklemenin nedemek oldugunu

5
1
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title