Haberler
BBC

Obama Çiftinin Anı Kitaplarının Yayın Hakkı Penguin Random House'ın Oldu

ABD'nin eski başkanı Barack Obama ile eşi Michelle Obama'nın ayrı ayrı yazacağı anı kitaplarının küresel yayın haklarını Penguin Random House satın aldı.

Yılın en heyecanla beklenen yayın anlaşmasında nihai sona gelindi.

Uzun zamandır ABD'nin eski başkanı Barack Obama ile eşi Michelle Obama'nın ayrı ayrı yazacağı anı kitaplarının küresel yayın hakları için yürütülen açık artırmayı hangi şirketin kazanacağı merakla bekleniyordu.

New York merkezli Penguin Random House, Salı akşamı çiftin kitaplarının yayın haklarını satın aldıklarını açıkladı.

Obama'nın daha önce basılan iki kitabının da yayımcısı olan Penguin Random House'un CEO'su Markus Dohle, "Başkan ve Bayan Obama ile yayıncılık ortaklığımızı sürdürecek olmamızdan ötürü kesinlikle çok heyecanlıyız" dedi.

Rekor teklif

İngiliz Financial Times gazetesi, ABD'nin görevinden yeni ayrılan eski başkanı Barack Obama ile eşi Michelle Obama'nın ayrı ayrı yazacağı anı kitaplarının küresel yayın haklarına rekor talebin geldiğini yazmıştı.

Kitapların yayın hakları için yürütülen açık artırmada şimdiye kadar gelen 60 milyon dolarlık teklifin Amerikan başkanlarının anıları için bir rekor teşkil ettiği belirtilmişti.

Financial Times çeşitli kaynaklarına dayandırdığı haberinde, yılın en çok merak edilen yayın anlaşmasına, Penguin Random House ile Avustralyalı Rupert Murdoch'ın sahip olduğu Harper Collins şirketlerinin ilgi gösterdiği aktarılmıştı.

Blair'in menajeriyle çalışıyor

Obama için müzekereleri yürüten edebiyat menajeri Robert Barnett, büyük anlaşmalar koparmak isteyen siyasetçilerin aradığı bir isim.

Barnett, İngiltere'nin eski başbakanı Tony Blair için Penguin Random House ile 4.5 milyon sterlinlik bir anlaşma yapmıştı.

Bill Clinton'a 15 milyon dolar

Penguin Random House'ın bir kolu olan Knopf, Bill Clinton'ın 2004'te yayınlanan kitabı için 15 milyon dolar ödemişti.

Random House'ın altında yer alan ABD merkezli Crown ise George W Bush'a kitabı için 10 milyon dolar vermişti.

Obama başkan olmadan önce yazdığı iki kitapla yazarlığını kanıtlasa da eşiyle beraber anlaşma yapması rakamın rekor seviyeye çıkmasını sağladı.

BBC

Barack Obama Tony Blair New York Times Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title