Haberler

Noel'i fırsat bilip korkunç planı devreye soktular! Suudi Arabistan 90 kişiyi idam etmeye hazırlanıyor

Güncelleme:

Dünya Noel kutlamalarına kilitlenirken, durumu fırsata çevirmek isteyen Suudi Arabistan'ın onlarca kişiyi idam etmeye hazırlandığı ortaya çıktı. Ülkenin 90 kişiyi asarak ya da kurşuna dizerek idam etmeyi planlandığı öğrenilirken, konu İngiltere siyasetinde de gündem oldu. İngiliz milletvekilleri, Dışişleri Bakanı James Cleverly'e bir mektup göndererek konuya ilişkin bir adım atmasını istedi.

İngiliz basınına göre genelde Noel ve diğer kutlamalar sırasında idam kararlarını hayata geçiren Suudi Arabistan, birçok ülkede Noel tatilinin kutlandığı bu süreçte de aynı şeyi yapacak. Haberlere göre Suudi Arabistan'da 90 kişinin yeni yıla kadar asılarak ya da kurşuna dizilerek idam edilmesi planlanıyor.

"KABUL EDİLEMEZ OLDUĞU MESAJINI İLETİN"

Konu İngiltere siyasetinde de gündem oldu. Çok sayıda İngiliz milletvekili, konuyla ilgili olarak Dışişleri Bakanı James Cleverly'ye bir mektup gönderdi. Milletvekilleri, Riyad'ın diplomatik baskıdan kaçmak için özellikle bu dönemi seçtiğini ve çok endişeli olduklarını vurguladı. Mektupta, "Bunun kabul edilemez olduğu mesajının çok geç olmadan iletilmesini istiyoruz" denildi.

DÜNYA KUPASI'NDA 12 KİŞİYİ KAFALARINI KILIÇLA KESEREK İDAM ETTİLER

Suudi Arabistan'daki kitlesel idamlar sık sık uluslararası kamuoyunun tepkisini çekiyor. Şeriatla yönetilen ülke, 2016'da da yine Noel döneminde aralarında çocukların da bulunduğu yaklaşık 50 kişiyi idam etmişti. Suudi Arabistan'ın son olarak da dünyanın gözü Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'na çevrilmişken 12 kişiyi kafalarını kılıçla keserek idam ettiği ortaya çıkmıştı.

81 KİŞİYİ İDAM ETMELERİ BÜYÜK TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Riyad, tepkiler üzerine geçen sene şiddet içermeyen suçlar için idam cezasının uygulanmayacağı sözü vermişti. Buna karşın ülkede bu yıl gizlice idam edilenlerin sayısının önceki yılların çok üzerinde olduğu belirtiliyor. Suudi Arabistan mart ayında bir günde 81 kişiyi idam ederek büyük tepki çekmişti.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Suudi Arabistan Yılbaşı Noel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500

Yorumlar (12)

Vahdettin Bayram:

biz vatan haini teröristleri katil sapıkları içerde besliyoruz...idam şart...

193
26
yanıtYanıtla
rap düelloları:

Hakedene idam şart... Abd de de idam var neden sesiniz çıkmıyor avrupa??

100
20
yanıtYanıtla
Tumbak:

Bizim OKKAMIZ ağır yaparsak hemen Dünya ayaklanır, Amerikanın bazı eyaletlerinde ELEKTRIKLİ sandelyeye otururanlara SES yok! Ne dersiniz biz de ELEKTRIKLİ SANDALYEMİ KULLANSAK ?

62
22
yanıtYanıtla
funy Cup:

eee ?

yanıt6
yanıt3
Hamit Gündoğdu:

Sen kimsin ki Arabistan adına yapılanı doğrular gibi yorum yapıyorsun.

yanıt17
yanıt21
Ahmet AKGÜL:

keşke bizdede böyle sallanana suçlular olsa. her saniye suç işleniyor. sistem bozuk bizim

37
21
yanıtYanıtla
Hayri :

iran cezaevlerinde 250 bin tutuklu var demekki idamla bir şey olmuyor turkiye dunyada nufusa göre en fazla tutuklu hukumlu bulunduran ulke sebebi de surekli af beklentisi ve aflar ytan i bu işler bir sistem meselesidir sallandırma değil

yanıt8
yanıt3
TT:

Bence Suudilerin Noel'i fırsata çevirmek gibi bi düşünceleri yok...Adamlarda Amerikada, Çin de olduğu gibi ölüm cezası var ve bu cezayı vermekten çekinmiyorlar.Genellikle Noeller Müslümanlara saldırının başlangıcı olmuştur.Kanlı Noeli araştırınız...

25
9
yanıtYanıtla
VaioNokia:

suudi arabistan şeriat uygulamıyor. iranın ve talibanın uygulamadığı gibi. lafa gelince uyguladıklarını iddia ederler.

25
7
yanıtYanıtla
Hayri :

Devlet eli ile cinayet işleyen adamlar halka idam zulmu yapıyor asıl amaç rejimi korumak tabi korku iklimini surekli taze tutmazssan bir gun gelir saltanatta yıkılır asıl konu bu yani

27
1
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title