Haberler

Askeri darbeyle sarsılan Nijer'de Fransa karşıtı göstericiler Türk bayrağı açtı

Güncelleme:

Askeri cuntanın yönetimi ele geçirdiği Batı Afrika ülkesi Nijer'de darbenin ardından Fransız Büyükelçiliği'ni basan ve Fransa karşıtı gösterilerine hız kesmeden devam eden Nijerli sömürge karşıtı göstericiler protestolar sırasında Türk bayrağı açtı. Göstericilerin bayrağı taşıdığı anlar saniye saniye kameralara yansırken, bazı protestocuların Türk bayraklı kıyafetler de giydikleri görüldü.

Nijer'de 26 Temmuz'da yaşanan darbenin yankıları sürüyor. O tarihte Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı unsurları Cumhurbaşkanı Muhammed Bazum'u alıkoydu ve asker ülkede yönetimi ele geçirdi. Muhafız Alayı Komutanı General Abdurrahmane Tchiani, 28 Temmuz'da Vatanı Koruma Ulusal Konseyi (CNSP) isimli cuntanın liderliğini üstlendi ve geçiş hükümetinin başına geçti. Darbe sonrası Fransa karşıtı gösteriler düzenleyen bazı sömürge karşıtı göstericilerin protestolar sırasında Türk bayrağı açtıkları görüldü.

Askeri darbeyle sarsılan Nijer'de Fransa karşıtı göstericiler Türk bayrağı açtı

ASKERİ CUNTA HAVA SAHASINI KAPATTI

Başta Fransa ve ABD olmak üzere Batı'nın büyük tepkisini çeken darbeden sonra Afrika'da gerilim artıyor. Batı güdümündeki, Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS) askeri cuntaya müdahale için süre vermişti. Söz konusu süre bugün dolarken Nijer, askeri müdahaleye karşı tüm sınırlar ve hava sahasını kapattı.

Askeri darbeyle sarsılan Nijer'de Fransa karşıtı göstericiler Türk bayrağı açtı

ÖZGÜRLÜKÇÜLER PROTESTOLARINA DEVAM EDİYOR

Avrupa ülkelerinin enerji politikalarına büyük darbe vuran gelişmelerden sonra bölgede gerilim artarken, Fransa ve sömürgecilik karşıtı Nijerliler ilk günden itibaren sokakta. Darbenin yaşandığı gün Fransa Konsolosluğunu basan Nijerli özgürlükçüler protestolarına bugün de devam etti.

Askeri darbeyle sarsılan Nijer'de Fransa karşıtı göstericiler Türk bayrağı açtı

TÜRK BAYRAĞI TAŞIDIĞI ANLAR KAMERALARA YANSIDI

Avrupa ülkeleri vatandaşlarını ve çalışanlarını tahliye ederken sömürgecilik karşıtı Nijerliler protestolarında Türk bayrağı açtı. Fransa karşıtı sloganlar atan Nijerlilerin elinde Türk bayrağı taşıdığı anlar kameralara yansıdı. Göstericiler arasında Türk bayraklı giysiler giyen Nijerliler de görüldü.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Batı Afrika Fransa Afrika Nijer Politika Dünya Güncel Haberler

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

Bakmadan Geçme

23 Eylül hangi burç? 23 Eylül'de doğanlar hangi burç oluyor? 23 Eylül tarihi hangi burç olur? Barbara Palvin aldatıldı mı? Dylan Sprouse, Barbara Palvin'i aldattı mı? İSTANBUL HAVA DURUMU İstanbul'da bu hafta hava nasıl? Meteoroloji uyardı! Havalar ne zaman ısınacak? Havalar ne zaman, hangi tarihte ısınıyor? Meteoroloji tarih vererek uyardı! Prens 3. sezon ne zaman çıkacak? Prens 3. sezon var mı, nerede yayınlanacak? AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanır? AÖF sınav sonuçları nereden, hangi siteden öğrenilir? AÖF sonuç sorgulama ekranı 2024! 1 HAZİRAN TV YAYIN AKIŞI: Bugün hangi diziler var? KANAL D, SHOW TV, STAR TV, ATV, TV8, NOW LGS sınavı kaç dakika? LGS sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte 2024 LGS sınav süresi! WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur?
Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

500

Yorumlar (5)

OZYOLDAS 23:

Yeter artık kendi kavgalarınıza güzelim ülkemizi karıştırmayın. Bu ülke çok çekti mültecilerden vs. kendi sorununuzu kendiniz çözün enayi yok karşınızda

43
61
yanıtYanıtla
Hasan Durmuş:

Türkün uyanışı olacak inşallah bu yüzyıl

54
18
yanıtYanıtla
Dr.Kimbel:

Valla hepsi simdi Türkuyeye gelecekler desenize yandik suriyelilerden biktik birde bunlar belavolacak basimiza

36
35
yanıtYanıtla
Fatih Erdem:

Baktılar tüm dünyadan kaçan göçen kim varsa Türkiye'ye hücum ediyor, onlar da şimdiden kendilerine yer hazırlığı yapıyordur. Gelin kardeşim sizde gelin beleş sağlık, beleş yardım, beleş maaş, beleş ev ve hatta beleş vatandaşlık ve kimlik veriyoruz.

37
29
yanıtYanıtla
atilla çekiç:

yakında gelirler

33
18
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title