Haberler

New York Maratonu Son Dakikada İptal Edildi

New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg, New York'ta her yıl geleneksel olarak düzenlenen maratonun bu yıl Sandy Kasırgası sebebiyle iptal edildiğini açıkladı.

New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg, New York'ta her yıl geleneksel olarak düzenlenen maratonun bu yıl Sandy Kasırgası sebebiyle iptal edildiğini açıkladı.

Pazar günü koşulması planlanan maratonun iptali bazı kesimleri memnun ederken, yarışmak için ülkenin farklı eyaletlerinden ve dünyanın çeşitli ülkelerinden New York'a gelen atletler kararın son dakikada açıklanmasına tepki gösterdi. Bazı sivil toplum örgütleri ise, maratona katılacakların New York'tan ayrılmamaları, kasırga sonrasında eyalette yaşanan enkazın temizlenmesine yardımcı olmaları çağrısında bulundu. Maratona geçtiğimiz yıl 44 bine yakın katılımın olduğunu söyleyen sivil toplum örgütleri, binlerce kişinin temizlik faaliyetlerine katılarak mağdurlara yardımcı olabileceğini dile getirdi.

2001'deki terör saldırıları dahil 1970 yılından bu yana aralıksız düzenlenen maratonun New York için simgesel bir öneme sahip olduğunu savunan ABD'liler ise, karara tepki gösterdi. Hafta içinde maratonun iptal edilmeyeceğini ve planlandığı şekilde gerçekleşeceğini söyleyen New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg, halkın tepkisi üzerine iptal kararı vermek zorunda kaldı. Kararı New York Maraton Organizasyonu Başkanı Mary Wittenberg, dün akşam New York Belediye Başkan Yardımcısı Howard Wolfson'la yaptığı ortak basın toplantısında duyurdu.

Staten Adası'ndaki Verrazano Köprüsü'nden başlayan maraton, New York bölgesindeki Brooklyn, Queens, Bronx etaplarının ardından Manhattan'daki Central Park'ta son buluyor ve toplam 42 kilometrelik bir güzergahı kapsıyor. Queens ve Brooklyn, Sandy Kasırgası'nın en büyük tahribata yol açtığı bölgeler arasında yer alıyor. - NEWYORK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Michael Bloomberg Brooklyn New York Dünya Haberler Son Dakika

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title