Haberler

NATO'nun Afganistan Takviminde Değişiklik Yok

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, NATO bünyesindeki Uluslararası Destek Gücü'nün (ISAF) Afganistan'daki görev süresiyle ilgili, "Şimdilik takvimde bir değişiklik yok."

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, NATO bünyesindeki Uluslararası Destek Gücü'nün (ISAF) Afganistan'daki görev süresiyle ilgili, "Şimdilik takvimde bir değişiklik yok. Sanıldığı gibi Afganistan konusunda bir anlaşmazlık da yok" dedi.

Dün ABD Savunma Sekreteri Leon Panetta'nın 2013'te Afganistan'daki muharebe faaliyetlerini sonlandırmak istediğini açıklamasının ardından bugün gözler NATO Savunma Bakanları toplantısından çıkacak tarihteydi. NATO Savunma Bakanları Toplantısı'nda ilk günün ardından basının sorularını yanıtlayan NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Afganistan'dan çıkış tarihi olarak 2014'ün sonunu işaret etti.

"İçeride de, dışarıda da birlikte hareket edeceğiz" diyen Rasmussen, "Lizbon Zirvesi'nde de üzerinde anlaşmaya vardığımız gibi Afganistan'daki operasyonlarımızı tamamına erdireceğimiz tarih 2014 sonudur. Elbette son bölgelerin de Afganlı yetkililere teslimi bu tarihten önce olabilir ki geçiş süreci zaten böyle bir şey. Elbette bölgedeki durumun şekline ve koşullara göre varsayılandan daha kısa süre içerisinde muhabere görevlerinin yerini destek görevleri alabilir. Ancak bu konuda tartışmalar devam

ediyor. Şimdilik takvimde bir değişiklik yok. Sanıldığı gibi Afganistan konusunda bir anlaşmazlık da yok. Muharebe görevlerini belki 2013'te sonlandırabiliriz, dediğim gibi ancak her kim ISAF'ın görevinin 2013'te biteceğini düşünüyorsa, böyle bir şey söz konusu değil" açıklamasında bulundu. - BRÜKSEL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Anders Fogh Rasmussen Leon Panetta Afganistan Dünya Haberler

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı, yerine kayyum atandı

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı, yerine kayyum atandı

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Bakmadan Geçme

Di Marzio kimdir? Di Marzio kaç yaşında, nereli, mesleği ne? LOL çöktü mü? 4 Haziran Salı LOL sorun mu var? #129300 Icardi gidiyor mu? Icardi ayrılacak mı? #129300 Emekliye bayram ikramiyesi artacak mı? 3 bin TL emekli ikramiyesi ne kadar olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? #129300 4 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 4 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 4 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 4 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 4 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
DEM Parti 'kayyum' kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

DEM Parti "kayyum" kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title