Haberler

NATO Genel Sekreteri: Ukrayna, desteklerimizle savaş alanında zemin kazanıyor

Güncelleme:

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Avrupa Parlamentosu'nda yaptığı konuşmada, NATO ülkelerinin destekleri sayesinde, Ukrayna'nın giderek savaş alanında zemin kazandığını ifade etti. Stoltenberg ayrıca Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'yı işgal etmesinin iki büyük stratejik hata olduğunu belirtti.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Avrupa Parlamentosu'nda yaptığı konuşmada, NATO ülkelerinin destekleri sayesinde, Ukrayna'nın giderek savaş alanında zemin kazandığını ifade etti.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Vilnius'ta düzenlenen NATO Liderler Zirvesi'nde Ukrayna'ya desteğin sürdürülmesi kararını hatırlatarak, "Desteğimiz Ukraynalıların karşı taarruza geçmesine yardımcı oldu. Ukraynalılar giderek zemin kazanıyor ve bu da desteğimizin önemini, desteğimizi sürdürme kabiliyetimizi ve isteğimizi kanıtlıyor çünkü bu ağır bir savaş, zor bir savaş ama Rus güçlerinin savunma hatlarını aşmayı başardılar ve ilerliyorlar. NATO Zirvesi'nde ana mesaj elbette Ukrayna'yı desteklemekti. Ayrıca Ukrayna'nın NATO üyeliği yolunda da ilerleme kaydetmeyi başardık" dedi.

"PUTİN İKİ BÜYÜK HATA YAPTI"

Stoltenberg, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in iki büyük hata yaptığını ifade ederek, "Başkan Putin geçen yıl Ukrayna'yı işgal ederken iki büyük stratejik hata yaptı. Bunlardan ilki ve en önemlisi elbette Ukraynalıları tamamen hafife almasıydı. Ukrayna halkının, Ukrayna siyasi liderliğinin ve Ukrayna silahlı kuvvetlerinin gücünü, kararlılığını ve cesaretini. Yaptığı diğer büyük stratejik hata ise bizi hafife almasıydı. Bizim Ukrayna'yı destekleme, ekonomik yaptırımlarla, siyasi destekle ama en önemlisi askeri destekle Ukrayna'nın yanında durma konusundaki istekliliğimizi, kararlılığımızı" diye konuştu.

"DAHA FAZLA NATO VARLIĞIYLA KARŞILAŞTI"

Putin'in NATO'nun doğu sınırlarına yaklaşmasını önlemek için savaşa girdiğini belirten Stoltenberg, Finlandiya'nın İttifak'a katılımını ve İsveç'in yakında katılacağını hatırlatarak, "NATO'nun, sınırlarına yaklaşmasını önlemek için savaşa girdi. Tam tersini elde etti. İttifak'ın doğu kısmında daha fazla NATO varlığına sahip oldu ve ayrıca Finlandiya'nın NATO'ya katıldığını ve İsveç'in de yakında tam üye olacağını gördü. Zira Vilnius Zirvesi'nde İsveç'in nasıl daha fazlasını yapacağının, Madrid'de terörle mücadele konusunda yaptığımız anlaşmayı nasıl takip edeceğinin ve askeri teçhizat ihracatıyla ilgili konuların nasıl ele alınacağının açıkça ifade edildiği bir bildiri üzerinde mutabık kaldık ve ardından Türkiye de en kısa sürede İsveç'in katılımını onaylayacağını açıkça ifade etti" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Jens Stoltenberg Vladimir Putin Ukrayna Rusya Nato Dünya Haberler

Bahçeli: Ülkü Ocakları ve MHP'ye ithamlar ayağımızın altındadır, zayıf anımızı kollayanlar hüsrana uğrayacak

Bahçeli: Ülkü Ocakları ve MHP'ye ithamlar ayağımızın altındadır, zayıf anımızı kollayanlar hüsrana uğrayacak

Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş MHP'li vekilin ismini verdi: Kiralık katilin Bolu'da gizlendiğine dair kuvvetli şüphe var

Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş MHP'li vekilin ismini verdi: Kiralık katilin Bolu'da gizlendiğine dair kuvvetli şüphe var

Reisi'nin ölümünde çarpıcı detaylar! Kazanın ardından ajanlar gösterileri engellemek için sokaklara inmiş

Reisi'nin ölümünde çarpıcı detaylar! Kazanın ardından ajanlar gösterileri engellemek için sokaklara inmiş

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 26 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Köpeklerin uyutulması nasıl oluyor? Köpek uyutma yöntemi nedir? En kolay Schengen vizesi nasıl alınır? Schengen vizesi başvurusu ve gerekli belgeler Kanser tedavisi gören Fatma Karanfil öldü mü? Fatma Karanfil kimdir, kaç yaşında, eşi kim? YKS deneme sınavı tarihleri: YKS çevrimiçi deneme sınavı ne zaman olacak? MEB online deneme ne zaman? Son yılların en iyi bilgisayar oyunları hangileri? İşte dünyanın en iyi oyunları Teşrik tekbirlerinin dinî hükmü nedir, bu tekbirleri kimler ne zaman getirir? Kulak çubuklarındaki gizli tehlike! Kulak temizleme çubukları neden kullanılmamalı? Anadolu parsı nesli neden tükendi? Türkiye'de Anadolu parsı var mı? Jon Bon Jovi'nin oğluyla evlenen Millie Bobby Brown kimdir? Kaç yaşında, nereli? 2024 deprem konutları ne zaman teslim edilecek? Deprem konutlarının ne kadarı teslim edildi? Fatih Karagümrük Samsunspor maçı CANLI izle! (HD) 25 Mayıs Fatih Karagümrük Samsunspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray başkanı kim oldu? Galatasaray başkanlık seçimi bitti mi, kim kazandı? Başkan Süheyl Batum, Dursun Özbek mi oldu? İnci Taneleri hangi kanalda? İnci Taneleri dizisi ne zaman, nerede yayınlanıyor? İnci Taneleri hangi gün yayınlanıyor?
Mezuniyet töreninde protesto! Öğrenciler kendilerini tehdit eden müdüre sırtlarını döndü

Mezuniyet töreninde protesto! Öğrenciler kendilerini tehdit eden müdüre sırtlarını döndü

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title