Haberler

Myanmar, Afganistan'ı Geride Bırakarak Dünyanın En Büyük Afyon Üreticisi Oldu

Güncelleme:

Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi (UNODC) raporuna göre Myanmar, Taliban hükümetinin ticarete uyguladığı baskının ardından Afganistan'ı geride bırakarak 2023 yılında dünyanın en büyük afyon üreticisi oldu. UNODC raporunda, Myanmar'ın 2023'de afyon üretimi için kullanılacak arazi alanını yüzde 18 arttırdığı belirtildi.

Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi (UNODC) raporuna göre Myanmar, Taliban hükümetinin ticarete uyguladığı baskının ardından Afganistan'ı geride bırakarak 2023 yılında dünyanın en büyük afyon üreticisi oldu.

UNODC, 'Güneydoğu Asya Afyon Araştırması 2023' adlı raporunda, bölge ülkelerinin uyuşturucu üretimine dair verileri paylaştı. Rapora göre Myanmar, Taliban hükümetinin ticarete uyguladığı baskının ardından Afganistan'ı geride bırakarak 2023 yılında dünyanın en büyük afyon üreticisi oldu. UNODC raporunda, Myanmar'ın 2023'de afyon üretimi için kullanılacak arazi alanını yüzde 18 arttırdığı belirtildi.

AFGANİSTAN'DAKİ YASAKLAR ÜRETİMİ YÜZDE 95 DÜŞÜRDÜ

UNODC, raporunda Taliban hükümetinin uyuşturucu maddelere getirdiği yasaklar sebebiyle bölgede afyon üretiminin yüzde 95 düştüğünün altını çizdi. Afyon üretiminde Afganistan'ın yerini aldığı belirtilen Myanmar ile ilgili olarak, raporda şu ifadelere yer verildi:

"2023 yılında, ortaya çıkan potansiyel afyon üretimi tahmini Myanmar'da 1080 metrik ton ile 2001'den bu yana (1100) en yüksek seviyeye ulaştı. 2022 tahmini ile karşılaştırıldığında yüzde 36'lık önemli bir artışı temsil etmektedir. 2023 yılında Myanmar'da değeri 104 ila 197 milyon ABD doları arasında değişen 5.8 ton eroin tüketildiği tahmin edilmektedir. 58 ila 154 ton arasında eroin ihraç edilmiş ve değeri 835 dolar arasında değişkenlik göstermiştir."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Birleşmiş Milletler Afganistan Myanmar Afyon Uyuşturucu Suç Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title