Haberler

Musul'daki yangın faciasında yaralananlar Türkiye'ye getirildi

Güncelleme:

Irak'ın Musul şehrinde düğünde yaşanan yangın faciasında yaralanan 20 kişi askeri uçakla Atatürk Havalimanı'na getirildi. Yaralılardan ikisi hayatını kaybederken 18 kişinin tedavileri Gaziosmanpaşa'daki özel bir hastanede devam ediyor.

Irak'taki düğün yangını felaketinde yaralanan 20 Iraklı İstanbul'a getirildi

İSTANBUL - Irak'ın Musul şehrinde düğünde yaşanan yangın faciasındaki 20 kişi askeri uçakla Atatürk Havalimanı'na getirildi. Yaralılardan ikisi hayatını kaybederken 18 kişinin tedavileri Gaziosmanpaşa'daki özel bir hastanede devam ediyor.

Irak'ın Musul kentinde 26 Eylül'de çoğunluğunu Hristiyanların oluşturduğu düğün salonunda çıkan ve 114 kişinin ölümüne sebep olan yangında yaralananlardan bazıları tedavi için Türkiye'ye sevk edilmişti. Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani'nin Basın Ofisi tarafından yapılan açıklamada, yangın faciasında yaralanan 82 yaralıdan 20'sinin askeri uçakla tedavi için İstanbul'daki hastanelere sevk edildiği bildirilmişti. Dün 12 kişi, bugün ise 8 kişi olmak üzere toplam 20 yaralıyı taşıyan askeri uçak Atatürk Havalimanı'na iniş yaparken yaralılar ambulansla hastaneye kaldırıldı. Gaziosmanpaşa'da özel bir hastanedeki yaralılardan 2'si hayatını kaybetti. 18 yaralının tedavisi devam ederken aralarında hamile bir kadının da olduğu öğrenildi.

Konu ile ilgili konuşan Irak İstanbul Başkonsolosu Muhammed Selman, Türkiye ile ilgili düşüncelerini dile getirerek Türkiye'deki sağlık sektörünün gelişmiş olduğu için burayı tercih ettiklerini söyledi. Askeri uçak ile getirildiği için Savunma Bakanlığı'na teşekkür eden Selman, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'na da minnettarlığını ifade etti.

Gaziosmanpaşa'daki özel hastaneyi değerlendirerek iyi sonuçlar aldığını belirten Irak Sağlık Bakanlığı sözcüsü Doktor Ahmed Adnan ise yaralıların burada çok iyi tedavi gördüğünü söyledi. Bir katın tamamen kendilerine ayrıldığını söyleyen Adnan, Türk halkının yanlarında oldukları için minnettar olduklarını dile getirerek Türk hekimlerine, hemşirelerine ve hastaneye teşekkür etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Atatürk Havalimanı Gaziosmanpaşa Türkiye Musul Irak 3.Sayfa Sağlık Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (REAL MADRİD-CADİZ) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title