Haberler

    Müslüman Aile, Uçuş Öncesinde Pilot Tarafından Uçaktan İndirildi

    Güncelleme:

    ABD'nin Chicago kentinde United Airlines'a ait uçakla Washington D.C.'ye gitmek isteyen Müslüman aile, uçuş öncesinde pilot tarafından uçaktan indirildi.

    Al Jazeera Türk'ün haberine göre Müslüman bir aile, Chicago'da bindiği ABD'li havayolu şirketi United Airlines'a ait uçaktan 'uçuş güvenliği' gerekçe gösterilerek indirildi. Olaya ilişkin görüntülerin ortaya çıkmasıyla birlikte Amerikan İslâm İlişkileri Konseyi, ''Müslüman yolcuların en dayanaksız gerekçelerle uçaklardan indirilmesinden bıktık'' açıklamasını yaptı.

    UÇUŞ ÖNCESİNDE PİLOT TARAFINDAN İNDİRİLDİLER

    ABD'nin Chicago kentinde United Airlines'a ait uçakla Washington D.C.'ye gitmek isteyen Müslüman bir aile, uçuş öncesinde pilot tarafından uçaktan indirildi.

    PİLOT: ÇÜNKÜ BU BENİM KARARIM

    Olaya tepki gösteren bir yolcu tarafından kayda alınan görüntülerde, üç çocuğu ve eşiyle birlikte koltuklarında oturan yolcuya yaklaşan pilot, aileden uçağı terk etmesini istiyor. Kararın nedeni sorulan pilotun, ilk önce, "Çünkü bu benim kararım" yanıtını verdiği, diğer yolcuların da tepki göstermesi üzerine, "Bu uçuş güvenliği ile ilgili bir mesele" dediği görülüyor.

    Görüntülerin ortaya çıkmasının ardından Amerikan İslam İlişkileri Konseyi bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Müslüman yolcuların en dayanaksız gerekçelerle, 'güvenlik' adı altında uçaklardan indirilmesinden bıktık" denildi.

    "3 ÇOCUĞUM BÖYLE BİR OLAYI TECRÜBE ETMEK İÇİN ÇOK GENÇ"

    Başlarına gelen olayı, 30 Mart'ta görüntüleriyle birlikte Facebook hesaplarından paylaşan aile iletide, "Görünüşümüz dışında hiçbir gerekçesi olmamasına rağmen bahar tatili için Washington D.C.'ye gitmek isteyen benim ve ailem hakkında hüküm veren ve 'uçuş güvenliği meselesi' gerekçesiyle bizi uçaktan kovan United Airlines utanmalı. Üç çocuğum böyle bir olayı tecrübe etmek için çok gençler" yazdı. Aile ayrıca ayrımcılığa karşı Facebook iletilerinin herkes tarafından paylaşılmasını istedi.

    BU İLK DEĞİL

    United Airlines havayolları şirketinin ismi Haziran 2015'te de benzer bir ayrımcılık olayıyla gündeme gelmişti. ABD'de yaşayan Tahire Ahmed isimli başörtülü Müslüman kadın, United Airlines'a ait bir uçakta hostesin ayrımcı tavrına maruz kalmıştı. Ahmed'e kapalı kutuda içecek vermeyi reddeden kabin görevlisi, Müslüman kadının 'içeceği silah olarak kullanma ihtimalini' gerekçe göstermişti.

    Kaynak: Hürriyet / Dünya

    Al Jazeera Türk Washington Facebook Dünya Haberler

    DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

    DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

    Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

    Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

    Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

    Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

    Kanun teklifi Meclis'e geliyor! 3 kez stokçuluk yapana 6 gün kapatma cezası

    Kanun teklifi Meclis'e geliyor! 3 kez stokçuluk yapana 6 gün kapatma cezası

    500

    Yorumlar (32)

    Haha aferim sana cok guzel olduMobil-IOS:

    Haklilar

    21
    46
    yanıtYanıtla
    Kafamgüzel:

    Orası amerika ve keyfide olsa kurallarına uyacaksın. İstediğin kadar ağla zırla, o uçaktan indirirler seni. Dini bir devlet mi istersiniz diye sorulunca evet diyen cenahın ortadoğuda yaşamayıpta elin amerikasına kaçması - bu yüzsüzlükleri bunu hakediyorlar dedirtiyor bana.

    29
    6
    yanıtYanıtla
    çok iyi yapmışlar:

    nerede yaşıyorsan oranın kültürüne uyum sağlayacaksın yada yakala olup gitmeyeceksin

    14
    16
    yanıtYanıtla
    kuş beyinliye:

    müslümanlık ya da herhangi bir din kültür değildir seni gerizekalı

    yanıt6
    yanıt5
    hicap:

    arap uçağına binsin

    yanıt7
    yanıt2
    Mustafa:

    Müslümanlar Hristiyan batılı ülkelerde yaşamaya bayılıyor. Adamlar kovuyor, onlar zorla geliyor. Bu çelişki değil mi sizce?

    23
    6
    yanıtYanıtla
    Arı Maya:

    Kadının hiç öyle isidciye benzer durumu yok. . bizim tatlı su muslumanlarina benziyor. Haksızlık etmişler. . işte bunlar gibi islam düşmanı Faşistler yüzünden müslümanlar radikallesiyor. .

    24
    5
    yanıtYanıtla
    arı maya:

    bu kadın ve kocasımı modern değil? bu kadın ve kocasımı sisteme entegre olamamış?? avrupada yaşayan müslümanlara bu tarz faşistlikler uygulanırsa hiç kusra bakma ama isis''e katılmaları en doğal hakları demektir bu. . isis ne diyor? burada şeriat yasaları var diyor. . yurt dışında kafirler sizi inciltir, zulmeder diyor. size haksızlık eder diyorlar. . eee bu ve bunun gibi sözde pilot özde kör cahiller bu adamların sözlerini haklı çıkartmadımı şimdi??

    yanıt0
    yanıt2
    Kasım demir Mobil-IOS:

    Olayı lanetliyorum müslümanlar kendilerini Batı'ya teslim etmekten kaçınmalı akıllarını başlarına alıp birlikte hareket etmelidirler.küfür milleti birdir .

    18
    8
    yanıtYanıtla
    Gerçekçi Mobil-IOS:

    Bir çoğumuz ABDNin Avrupa'da insan hakları var zanneder bunlarda insan Hakkı yok ülkemizin kıymetini bilelim

    14
    11
    yanıtYanıtla
    Tüm 32 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title