Haberler

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'den Türkiye'ye karşı beklenmedik hamle! Ankara-Tahran arasında yeniden gerginlik yaratacak

Güncelleme:

Dünya Kupası açılış maçında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile el sıkışan Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es Sisi'den Türkiye için flaş bir hamle geldi. Sisi, Mısır'ın Akdeniz bölgesindeki deniz sınırını tanımlayan yeni bir kararname imzaladı. Kararnameye göre, Mısır'ın Türkiye-Libya deniz yetki anlaşmasının belirlenmiş olduğu güneyde kalan bölge ile ilgili hak iddiasında bulunduğu açıklandı.

Geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile uzun bir sürenin ardından bir araya gelen Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es Sisi'den beklenmedik bir hamle geldi. Sisi, Mısır'ın Akdeniz bölgesindeki deniz sınırını tanımlayan yeni bir kararname imzaladı. Sisi'nin imzalamış olduğu kararnamede, "Mısır'ın karasuları Mısır-Libya kara sınırı 1. noktadan başlar ve 8. noktaya ulaşacak şekilde 12 deniz mili devam eder. Bu vesileyle Mısır'ın bat deniz sınırı 8. noktadan kuzeye doğru gider" ifadeleri kullanıldı.

MISIR TÜRKİYE'NİN DENİZ ALANLARINDA HAK İDDİA ETTİ

Sisi'nin 595/2022 sayılı başkanlık kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Böylece Mısır, Türkiye'nin Libya ile imzaladığı Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası'nda belirttiği alanlarda hak iddia etti.

TÜRKİYE-LİBYA ANLAŞMASI

Türkiye bölgedeki yoğun sondaj ve arama faaliyetleri sonrası, Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile Libya Ulusal Hükümeti Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz es-Serrac arasında 27 Kasım 2019'da Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası'nı imzaladı. BM'nin de kayıt altına aldığı anlaşma, kıyıları karşılıklı Türkiye ve Libya'nın arasında kıta sahanlığının eşit uzaklık (equidistance) temelinde belirlenmesini öngörüyordu.

GEÇTİĞİMİZ HAFTALARDA EL SIKIŞMIŞTI

Katar'ın başkenti olan Doha'da Dünya Kupası etkinliğinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Mısır Devlet Başkanı Sisi'nin el sıkışmıştı. Uzun bir süre sonra bir araya gelen iki cumhurbaşkanının bu adımı Kahire-Ankara hattındaki normalleşmeyi hızlandırmıştı.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Recep Tayyip Erdoğan Abdülfettah El Sisi Türkiye Mısır Dünya Güncel Haberler

Yaşam belirtisi yok! İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazına ulaşıldı

Yaşam belirtisi yok! İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazına ulaşıldı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

500

Yorumlar (12)

Hakan:

Yine akp , yine başarısız dış politika.

308
525
yanıtYanıtla
Hasan:

bence sen hayal dünyanda yaşamaya devam et

yanıt16
yanıt12
ömer:

bişeyden haberin yok konuşuyosun...

yanıt14
yanıt15
Zama Zam:

Dedenin ve babanın düşmanı erkek çocuğun dostu olmaz hicmi tarihe bakmıyorlar

287
22
yanıtYanıtla
Hasan Has:

Tahranmı

213
12
yanıtYanıtla
Doğrucu Davud:

AKP nin dış politikadaki beceriksizliği meyvelerini veriyor. Savaşa girmeye mecbur bırakıyorlar Türkiyeyi. ne kadar mmu yaparsan yap ne kadar kızılelma yaparsan yap savaşla hiç bir sonuç alamazsın hamaset söylemleri ile hiç bir sonuç alamazsın. Bunları yap ama hamasetle dış politika yapma

39
108
yanıtYanıtla
bekir yapici:

ülkemizde kac kisi dünya bizim dis siyasetimiz icin ne diyor ülkemiz hakkimizda ne düsünüyorlar diye arastiriyor dersiniz en azindan %50 miz havuz ve yanli medyada yazan söylenen seyleri izliyor okuyor ve inaniyoruz ic politikaya dönük tutarsiz degisken dis politika ve söylemlerle sizce kac ülke bize güveniyor dersiniz.

49
55
yanıtYanıtla
Ercan Ercan:

Bi kere dış siyasetten tek kelime dahi anlamadığın sorduğun sorudan belli. Hiç b ir ülke güven olarak hareket etmez. Herkes kendi çıkarlarına göre resmi anlaşmalarla hareket eder.

yanıt32
yanıt10
bekir yapici:

ercan ercan ben devlet görüsmelerinden degil dis medyadan ve halklarinin ülkemiz hakkinda ne düsündükleri ne yazdilarini arastirin dedim yoksa kapali kapilar arkasindaki tezgahlari bilmemize imkan varmi önce okudugunu anla.

yanıt8
yanıt4
Yazıkk:

Şurada olumsuz yorum yazanlar devlet sanki siz kadar bilmiyor onalrın ne halt olduğunu ama dış politika devletler için çok zordur.Gücüne desteğine göre hareket etmen gerekir arkadaşlar..

58
17
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title