Haberler

Microsoft Fotoğrafınıza Bakıp Yaşınızı Söylüyor

Güncelleme:

Yazılım devi Microsoft'un her yıl gerçekleştirdiği ürün geliştirici konferansı Microsoft Build'e bu yıl fotoğraftan yaş tahmini yapan how-old.net servisi damgasını vurdu.

Kendiniz veya bir arkadaşınızın fotoğrafından yaş tahmini yapılabildiğini biliyor muydunuz? Microsoft'un henüz duyurduğu fotoğraflardan yaş tahmini yapan özellik ile bu artık mümkün. Ancak sistemin yüzde yüz başarılı olduğunu söylemek elbette güç.

Kullanıcılar how-old.net adresine girerek diledikleri fotoğrafı yüklüyor ve fotoğraf yaşını anında görebiliyor.

ANGELİNA JOLİE 28 YAŞINDA

Örneğin Angeline Jolie...40 yaşında olan ünlü oyuncuyu bakalım bu fotoğrafından sistem kaç yaşında olduğunu söyleyecek?

28... Jolie bu fotoğrafında 12 yaş genç görünüyor.


Peki 68 yaşındaki ünlü aktör Stallone'un yaşı sisteme göre kaç?


44... Pek de yakın bir rakam değil sanki!

Arama motoru Bing üzerinden elde edilen görseller ve kişisel olarak siteye yüklenen fotoğraflar üzerinden analiz yapan uygulama, kişilerin yaşını yüzdeki 27 noktayı istatistiksel algoritma üzerinden analiz ederek belirliyor.

Brad Pitt'in fotoğrafını analiz eden uygulama, ünlü aktörün 51 olan gerçek yaşını iki yaş daha genç bularak 49 olduğunu belirlerken, 69 yaşındaki Helen Mirren'ın yaşı ise 55 olarak hesaplandı. Fotoğrafı analiz edilen isimler arasında yer alan ABD Başkanı Barack Obama'nın yaşı ise 53 olarak doğru tahmin edildi.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Microsoft Medya Komik - İlginç Teknoloji Magazin Yaşam Dünya Haberler

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Hamas'tan Biden'ın açıkladığı ateşkes teklifine yanıt: Her türlü teklifi olumlu şekilde karşılamaya hazırız

Hamas'tan Biden'ın açıkladığı ateşkes teklifine yanıt: Her türlü teklifi olumlu şekilde karşılamaya hazırız

Bakmadan Geçme

LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 1 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 1 Haziran dün gece deprem mi oldu? LGS kaçta başlıyor kaçta bitiyor? LGS sınavı kaç dakika, kaç saat sürecek? İşte 2024 LGS detayları! Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 1 Haziran Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Kaan Kazgan'a kim saldırdı? Batuhan Çarbuğa kimdir? Wembley Stadyumu hangi takıma ait? Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi kazandı mı? Dortmund'un kaç tane Şampiyonlar Ligi kupası var? Sampiyonlar Ligi Finali nerede, hangi statta 2024? 1-2 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Yeni Irak Cumhuriyeti Büyükelçisi Anıl Bora İnan kimdir? Anıl Bora İnan hayatı ve biyografisi 1 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 1-2 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek?
Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

500

Yorumlar (31)

Ağrının yığitleriMobil-IOS:

Oylar akp ye

26
66
yanıtYanıtla
SılamobilWeb@haberler.com:

Oylar hdp ye

14
53
yanıtYanıtla
Zaza Kürt Mobil-IOS:

Akp'e Doğuda bitmiştir. Kobani olayları bir Dönüm Noktası oldu. "Kobani düştü, Düşüyor" diye Kürd'ün vatanına ve namusuna göz diken İŞID destekleyenler artık Meşru değildir. Oylar Hdp'ye.

11
55
yanıtYanıtla
SiirtliMobil-IOS:

Oylar MHP ye

43
23
yanıtYanıtla
AKPMobil-IOS:

Oylar tatbiki akpeye

34
15
yanıtYanıtla
TÜRKMobil-IOS:

Oylar mhp ye

22
22
yanıtYanıtla
doktorMobil-IOS:

işte hep yanlış okuyor bunun neyi haber ama oyum HDP ye

8
32
yanıtYanıtla
selim:

istersen 150 sene yaşa ne fark edecekki. . topraktan geldin tekrar toprağa döneceksin. . bu hayatın sefasını sürmek güzeldir ama cefası zordur. . hesap var, ahiret var. . bu dünya bir imtihan dünyası. . imtihanı kazananlar sonsuz cennetle müjdelenecek, kaybedenler ebedi bir azapla azaplanacak. . dünya ahiretin tarlasıdır. ne mutlu bu gerceğin bilincinde yaşayana. .

33
3
yanıtYanıtla
ECZACI:

adamların yüzünden yirmi tane estetik var, ne olacaktı?

26
3
yanıtYanıtla
MÜCAHİT 61mobilWeb@haberler.com:

Bizim emeklilerimizin yaşını tahmin etmeye çalışırsa beyni çöker programın,tanımlanamayan cisim diye error error error...

26
3
yanıtYanıtla
Tüm 31 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title