Haberler

Mevlüt Çavuşoğlu'ndan ABD'ye Dedeağaç tepkisi: Rusya'ya karşı kuruldu diyorlar, inandırıcı değil

Güncelleme:

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Çavuşoğlu burada ABD'nin Yunanistan'da, Türkiye'ye 45 km uzaklıktaki Dedeağaç'a yaptığı yığınağın sorulmasına üzerine "Rusya'ya karşı kuruldu diyorlar, inandırıcı değil" ifadelerini kullandı.

ABD, hemen hemen her gün Türkiye'nin dibinde bulunan Dedeağaç'a askeri yığınağına devam ediyor. Mevlüt Çavuşoğlu da ABD'nin Yunanistan'da kurduğu üslere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

"ABD'NİN TERAZİSİ BOZULDU"

Yunanistan ile diyalog yolunun açık olduğunuı dile getiren, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Yunanistan ile görüşmeyelim demedik ama görüşme anlamlı olmalı. Rusya'ya karşı kuruldu diyorlar, inandırıcı değil. ABD'nin terazisi bozuldu, kendilerine de uyarılarda bulunduk" açıklamasında bulundu.

Mevlüt Çavuşoğlu'ndan ABD'ye Dedeağaç tepkisi: Rusya'ya karşı kuruldu diyorlar, inandırıcı değilMevlüt Çavuşoğlu

"ARKANIZDA KİM VAR?"

Çavuşoğlu ayrıca Yunanistan'ın olası saldırılarına ilişkin, " Yunanistan'ın bize yönelik bir saldırıya hazırlanması demek Yunanistan'ın beynini peynir ekmekle yemesi gibi bir şey. Yunanistan'a diyoruz. Arkanızda kim var ona bakmayın. Karşınıza kimi alıyorsunuz ona bakın" diyerek Atina yönetimine gözdağı verdi.

KASIM AYINDA HELİKOPTERLERİ KONUŞLANDIRACAKLAR

Tüm bunlarla birlikte Yunan medyasının dün duyurduğu habere göre, ABD'nin Teksas eyaleti Fort Hood bölgesindeki saldırı helikopterleri ağırlıklı olan 1. Ordu Havacılık Tugayı'nın Kasım ayı içerisinde Dedeağaç Limanı'na konuşlandıracağı açıklandı.

DEDEAĞAÇ LİMANI'NDA 600 ABD ASKERİ

Öte yandan ABD 1. Piyade Tümeni ve Yunanistan 1. Ordu Havacılık Tugayı üst düzey komutanları, Yunan Ordusu ve ABD Bölge Destek Grubu temsilcileriyle geçtiğimiz günlerde Stefanovikio'da bir araya geldi. Yunanistan'daki ABD Bölgesi destek ekibinin başkanı Brandon Marsh, "MDCA", özellikle Stefanovikio ve Dedeağaç'tan ABD ve Yunanistan'ın saldırı helikopterlerini karşılıklı kullanım için iki önemli konum olduğunu ileri sürdükleri belirtildi. Sözcü'de yer alan habere göre aynı anlaşma gereğince Amerika Birleşik Devletleri'nin Dedeağaç Limanı'nda sürekli olarak 600 kişilik askeri personelini konuşlandıracağı belirtildi.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Mevlüt Çavuşoğlu Yunanistan Dedeağaç Haberler

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

İstanbul Küçükçekmece'de bina çöktü! Enkaz altında kalanlar var

İstanbul Küçükçekmece'de bina çöktü! Enkaz altında kalanlar var

Alman polisi Mehmet'i arıyor! Eşini başından vurup gittiği berber dükkanında katliam yaptı

Alman polisi Mehmet'i arıyor! Eşini başından vurup gittiği berber dükkanında katliam yaptı

AK Partili Emin Akbaşoğlu duyurdu! Ruhsatsız silahlarla ilgili düzenleme geliyor

AK Partili Emin Akbaşoğlu duyurdu! Ruhsatsız silahlarla ilgili düzenleme geliyor

500

Yorumlar (7)

Can :

Şeytan bile ABD yi görünce ben meleğim demiş.

112
12
yanıtYanıtla
Başka Murat:

İşin ilginç tarafı çoğu insan, Şeytan'ı "melek" zanneder. Halbuki "Cin" dir kendileri. Kehf 50-"...Hani meleklere: 'Adem'e secde edin' demiştik; İblis'in dışında (diğerleri) secde etmişlerdi. O cinlerdendi, böylelikle Rabbinin emrinden dışarı çıkmıştı.

yanıt10
yanıt1
Hamit Gündoğdu:

Dünyada bir tane ülke gösterin ABD adam gibi bir ülkedir diye soruyorum. .. cevap alamadığıma göre ABD hem adam değil, dost bir ülke hiç değil. ABD kuruluşu antlaşma ile zorla sağlamış inşallah yikilmasida bir kivilcimla olacaktır.

113
7
yanıtYanıtla
Attila Tamerlan:

Bizde Kuba yada Meksikada yiginak yapalim Yunana karsi PKK ya karsi yapiliyor diyelim)) bunlarin ustune ne zaman gokyuzden tas yigar.

105
9
yanıtYanıtla
Serkan TELYAKAR:

Ya arkadaş onu yığıyolar bunu yığıyolar! bizimkiler de İpsala' ya yığsın ne varsa canımız sıkıldı üs kuruyoruz desinler!!!

102
2
yanıtYanıtla
davut yılmaz:

sn bakanım bizde rusya ile birlikte adalara yunan sınırlarına yığınak yapalım bakalım ne olacak rusya açıklama yapar biz abd karşı yığınak yapıyoruz der etkiye tepki misilleme yapmamız şart oldu artık

54
6
yanıtYanıtla
bekir yapici:

ama ne hikmetse hala dost müttefik ve icazet makami.

14
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title