Haberler

Kuzey Akım boruhattı sızıntılarıyla ilgili soruşturma kapatıldı

Güncelleme:

İsveç Savcılığı, Rus doğal gazını Avrupa'ya taşıyan Kuzey Akım boruhattında meydana gelen sızdırmalarla ilgili sabotaj soruşturmasını kapattığını duyurdu. Gerekçe olarak 'İsveç yargı yetkisinin geçerli olmadığı' gösterildi.

İsveç Savcılığı, Rus doğal gazını Avrupa'ya taşıyan Kuzey Akım boruhattında meydana gelen sızdırmalarla ilgili sabotaj soruşturmasını kapattığını duyurdu. Gerekçe olarak ' İsveç yargı yetkisinin geçerli olmadığı' gösterildi.

Rus doğal gazını Avrupa'ya Baltık Denizi'nden taşıyan Kuzey Akım 1 ve 2 boru hatları, Eylül 2022'de İsveç ve Danimarka ülkelerinin kıyı sahanlığına yakın dört yerden sızdırmaya başlamış, olay dünya gündeminde sabotaj olarak değerlendirilmişti. İsveç Savcılığı, bugün 'sabotajı' merkezine alan soruşturmasıyla ilgili açıklamasında "Soruşturmanın sonucu, İsveç yargı yetkisinin geçerli olmadığı ve bu nedenle soruşturmanın kapatılması gerektiği yönündedir" ifadelerini kullandı.

ÇOK SAYIDA GEMİ HAREKETLERİ ANALİZ EDİLDİ

Savcılık, yürüttükleri soruşturmanın temel amacının 'İsveç vatandaşlarının eyleme dahil olup olmadığını ve eylemin gerçekleştirilmesi için İsveç topraklarının kullanılıp kullanılmadığını ve dolayısıyla İsveç'in çıkarlarına veya İsveç'in güvenliğine zarar verme riskinin olup olmadığını tespit etmek' olduğunu ifade etti.

Soruşturma sonucunda uluslararası sularda gerçekleşen saldırıda İsveç veya İsveç vatandaşlarının parmağı olduğuna dair hiçbir bulguya rastlamadıklarını vurgulayan İsveç Savcılığı, açıklamasında soruşturmayı yürüten Savcı Mats Ljungqvist'in sözlerine yer verdi;

"Soruşturma sistematik ve kapsamlıydı. Diğer şeylerin yanı sıra, ne olduğunu anlamak için çok sayıda gemi hareketi analiz edildi. Ayrıca geniş bir olay yeri incelemesi yapıldı ve konuyla ilgili çok sayıda görüşme yapıldı. Şu anda içinde bulunduğumuz duruma bakıldığında İsveç yargı yetkisinin geçerli olmadığını söyleyebiliriz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Yargı İsveç Uluslararası İlişkiler Enerji Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bedelli askerlik ne kadar olacak 2024? Dilber hangi kanalda? Dilber dizi nasıl izlenir? LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı? Chelsea Tottenham maçı CANLI izle! 2 Mayıs Chelsea Tottenham maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne konuştu? Erdoğan-Özel görüşmesinin sonuçları! Hudutsuz Sevda 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sakla Beni 27. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 2 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Aldatmak 69. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 2-3 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kül Masalı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title