Haberler

Kraliçe'nin ölümünün ardından 5 Arap ülkesi yas ilan etti

Güncelleme:

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in vefatının ardından 5 Arap ülkesi yas ilan etti. Kraliçe'nin vefatı dolayısıyla Ürdün'de 7 gün, Lübnan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Kuveyt'te ise 3 gün yas ilan edildi.

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in ölümü üzerine çoğu ülke ve liderleri, peş peşe taziye mesajı yayınladı. Bazı Arap ülkeleri ise yas ilan etti. Kraliçe'nin vefatı dolayısıyla yas ilan eden ülkeler arasında Ürdün, Lübnan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn ve Kuveyt var.

ÜRDÜN 7 GÜN YAS İLAN ETTİ

Ürdün Kralı 2'nci Abdullah da taziye mesajı yayınladı ve ülkede yedi günlük yas ilan edildiğini duyurdu. Annesi İngiliz olan Kral Abdullah'ın, İngiltere ile önemli bağları bulunuyor.

Kraliçe'nin ölümünün ardından bazı Arap ülkeleri şaşırtmadı, yas ilan ettiler

BAE'DE 3 GÜNLÜK YAS

BAE resmi ajansı WAM'ın haberine göre, Kraliçe 2. Elizabeth'in vefatı dolayısıyla ülkede bugünden itibaren 3 gün süreyle yas ilan edildi. BAE Başkanlık Divanından yapılan yazılı açıklamada, ülkede özel ve genel sektörün yanı sıra yurt dışındaki büyükelçiliklerde bayrakların yarıya indirileceği kaydedildi.

Kraliçe'nin ölümünün ardından bazı Arap ülkeleri şaşırtmadı, yas ilan ettiler

BAHREYN'DE BAYRAKLAR YARIYA İNDİ

Bahreyn resmi ajansının (BNA) haberinde, Bahreyn Kralı Hamed bin İsa Al Halife'nin Kral 3. Charles başta olmak üzere tüm Kraliyet ailesine ve İngiltere halkına Elizabeth'in vefatı dolayısıyla taziyelerini sunduğu aktarıldı. Bahreyn Kralı Al Halife'nin Kraliçe 2 Elizabeth'in ölümü nedeniyle ülkede üç gün boyunca yas tutularak, bayrakların yarıya indirilmesi talimatı verdiği kaydedildi.

KUVEYT TAZİYELERİNİ SUNDU

Kuveyt Bakanlar Kurulu da ülkede 3 gün yas ilan edilmesi ve bu sürede bayrakların yarıya indirilmesi kararı aldı.Bakanlar Kurulundan yapılan açıklamada, Kral 3. Charles'a ve İngiltere halkına başsağlığı dileğinde bulunuldu.

LÜBNAN'DA RADYOLARIN YAYIN AKIŞLARI DEĞİŞTİ

Lübnan Bakanlar Kurulunun resmi Twitter adresinden yayınlanan Başbakan Necib Mikati imzalı açıklamada, Kraliçe 2. Elizabeth'in vefatı dolayısıyla bugünden itibaren 11 Eylül Pazar gününe kadar sürecek 3 günlük yas ilan edildiği belirtildi. Ülkede Kraliçe 2. Elizabeth'in cenaze töreninin yapılacağı 18 Eylül'de de yas tutulacağı kaydedilen açıklamada, yas nedeniyle kamu daireleri, bazı kurumlar ve belediyelerde de bayrakların yarıya indirileceği, radyo ve televizyonlarda yayın akışlarının değiştirileceği aktarıldı.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Kraliçe 2. Elizabeth Kuveyt Lübnan Ürdün Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

500

Yorumlar (21)

FATİH ARSLAN:

Müslüman ülkeler İngiltere kraliçesi için yas tutuyor. 2 rekatta nafile namazı kılın tam olsun. Dini sadece çıkarları için kullanan zavallılar ve onlara inanan saflar...

263
9
yanıtYanıtla
Maksut HAYTA:

İş kökten sıkıntılı. Müslüman ülkesinin liderine ecnebi ismi olan kral mı denir. Ne kadar Müslüman olduklarını siz hesap edin.

213
10
yanıtYanıtla
Tolga Babacan:

Osmanliya ve Müslüman alemine yaptiklari ihanetin bedeli olsa gerek

201
6
yanıtYanıtla
bekir yapici:

cünki adamlarin kölelikmi usaklikmi diyelim genlerine islemis demekki sömürülmek asagilanmak gururlarini kirmamis adeta celladina asik olma durumu gibi.

104
2
yanıtYanıtla
Uğur:

ve bu ülkeler müslüman ülke sözde

85
2
yanıtYanıtla
kadir helvacı:

Yok gerçek müslüman böyle

yanıt3
yanıt1
TT:

İngilizlerin, Müslüman Osmanlı birliğini yıkıp cetvelle sınırlarını çizdiği ve halkını köleleştirdiği ülkeler taziyelerini bildiriyor...Enteresan bi katiline aşık olma durumu var...

24
1
yanıtYanıtla
AHMED ÖNAL:

BUNLAR KATİLİNE AŞIK OLMUŞLAR.

22
2
yanıtYanıtla
Murat Vural:

Hani Osmanlı Arapları sömürmüştü. Sizin elin İngiliz kraliçesiyle müslüman olarak hiçbir bağınız yokken onun yasını tutmanız aslında bu devletlerin birer İngiliz kuklası ve maşası oldukları aleni bir şekilde ortaya da çıkmış oluyor böylece !!! Vay sahtekarlar vay ...

22
1
yanıtYanıtla
kadir helvacı:

Yorumlarda görüyorumda herkes bir anda kafir ilan etmiş bu ülkeleri . Bunlar o çok sevdiğiniz şeriatle yönetilen ülkeler

8
0
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title