Haberler

Koronavirüsü dize getiren ülkede vatandaşlar tıka basa dolu tribünde maç izledi

Güncelleme:

Birçok ülke koronavirüs salgını ile mücadele ederken Avustralya yeni vakaları ve Covid-19 kaynaklı ölümleri durma noktasına getirdi. Örnek gösterilen bu başarı tablosunun ardından ülkede hayat normale dönmeye başladı.

Dünyanın önde gelen ülkeleri koronavirüs salgını ile ikinci dalga mücadelesi verirken 26 milyon nüfuslu Avustralya, almış olduğu önlemler sayesinde virüsün yayılımını tamamen durdurmayı başardı.

30 EKİM'DEN BU YANA YENİ VAKA ÇIKMIYOR

Toplamda ise 27 bin 643 vakanın görüldüğü Avustralya'da Covid-19 nedenli ölümlerin sayısı ise 907. Covid-19 nedeniyle hastanelerde toplam 18 kişi yatarak tedavi görürken bunlardan yalnızca biri yoğun bakımda. Melbourne'de ise 30 Ekim'den bu yana yeni vaka çıkmıyor.

MAÇI 37 BİN KİŞİ İZLEDİ

Yeni vakaların çıkmaması üzerine hayatın normalleşmeye başladığı ülkede Ulusal Ragbi Ligi'nde Grand Final maçında Melbourne Storm, Penrith Panters'ı yenerken 80 bin kişilik ANZ Stadium'da tribünlerde 37 bin 303 taraftar vardı.

NEDİR BU BAŞARININ SIRRI?

Avustralya'nın bu başarısının arkasında özellikle Avrupa'ya kıyasla çok daha hızlı ve sert bir şekilde uyguladığı sınırları kapatma politikası var. Bununla birlikte ABD'nin uygulamasının aksine Avustralya, ülke içinde de seyahat kısıtlaması getirdi ve eyaletlerin büyük bir kısmı kendi sınırlarını da büyük ölçüde kapattı.

HALK UYARILARI DİKKATE ALDI

İkinci büyük faktör de Avustralya halkının virüsle ilgili algısını ve salgının ciddiyetini kavramasını sağlayan yaklaşım oldu. Halk, iki dünya savaşında bile kaybetmediği sivil özgürlüklerinden mahrum kalma korkusuyla karşı karşıya gelirken University of New South Wales'te epidemiyolojist olarak görev yapan ve aynı zamanda Dünya Sağlık Örgütü'ne danışmanlık yapan Marylouise McLaws, "Halka şunu dedik: Bu çok ciddi bir durum ve sizden de işbirliği ve dayanışma istiyoruz" sözleriyle virüsü nasıl dize getirdiklerinin de özetlemiş oluyor.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Koronavirüs Avustralya Melbourne Spor Dünya Haberler

Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünde suikast iddiası! Drone enkazın çevresinde birini görüntüledi

Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünde suikast iddiası! Drone enkazın çevresinde birini görüntüledi

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölmeden önce çekilen son fotoğrafı ortaya çıktı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölmeden önce çekilen son fotoğrafı ortaya çıktı

Kaza sonrası Cumhurbaşkanı Reisi ve İranlı yetkililerin naaşlarını böyle taşıdılar

Kaza sonrası Cumhurbaşkanı Reisi ve İranlı yetkililerin naaşlarını böyle taşıdılar

500

Yorumlar (47)

Cemrah:

İlk günlerde sınırlar kapatılıp,15 gün sokağa çıkma yasağı getirilseydi..şuan herşey çok güzel olurdu.Bunu yapamadılar çok geç kaldılar..

30
4
yanıtYanıtla
asabi:

haftada 2 gün yasakta bile bizim vatandaş 15000 kişi kadar ceza yedi 2 hafta sokağa çıkma yasağı olsa iç savaş çıkar heralde

yanıt21
yanıt4
Kağan:

Orada devletin kurallarına insanlar uyduğu için problem yaşanmıyor.

16
2
yanıtYanıtla
FIRAT:

Avusturalyanin victoria eyaletinde Karantinadaki yurt disindan gelen hastalikli yolcularla yatan guvenlikciler oldu onlarin yuzunden 7 ayda kovit 19 ikinci dalgaya yakalandik gunluk 700 ler den 7 gundur hastalik sayisi 0 , 110 gundur marketler bakkal ezzane kasaplar haric her yer kapali insanlar bir birini siyaret etmesi yasak aksam 8 . 00 ile sabah 5 . 00 arasi soka cikmak yasak.

yanıt0
yanıt0
fff:

Helal olsun taksit taksit alınan önlemlerle bu is bitmez.

15
2
yanıtYanıtla
Karacadag:

Yani simdi bunun caresi bumu olmali bir seneden beri bir şurup hap daha üretemedilermi insanlar iceriye tikmakla olmaz bu işler

4
13
yanıtYanıtla
kek:

yalannn yalann yalnannn

4
9
yanıtYanıtla
FIRAT:

Avustralya nin Victoria eyaletinde evlerden disari 110 gundur sadece bakkal ezzane ve marketler haric butun hayat durdu gunluk 700 hasta sayisindan son 1 haftada her gun 0 hastasa sayisi oglum 20 evotede oturdugu halde ziyaret yok yasaklar icinde evinden 5kmuza gidememek sonra 25 km ye cikti bu hafta ulasim siniri kalkiyor halen eyaletlere seyahat etmek yok yurt disina ucuslar yok hicde kolay olmadi

11
1
yanıtYanıtla
Yusuf:

Sinirlari kapatmasi ve ic seyahati engellemesi cok dogru bir karar zira bizdede bu devam etmeliydi en azindan ic seyahate kisitlama grtirilmeliydi

12
0
yanıtYanıtla
ali:

Güzel uygulama fakat sınırlar ne kadar süre daha kapalı kalacak, tüm dünyada corona bitene kadar mı ? Sınırları açtığında yeniden virüs belasıyla karşılacaklar.

7
4
yanıtYanıtla
Tüm 47 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title