Haberler

Korona bitmeden bu kez kolera kabusu! Salgın 26 ülkeye yayıldı, ölü sayısı her geçen gün artıyor

Güncelleme:

Dünya 6 milyondan fazla insanın ölümüne neden olan koronavirüsle mücadelesine hız kesmeden devam ederken, Malavi'de 1002 kişinin ölümüne neden olan kolera salgını da sessiz sedasız ilerlemeye devam ediyor. Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) verilerine göre, 2017'den 2021'e kadar dünya genelinde kolera vakasının tespit edildiği ülke sayısı 20'nin altındayken sadece 2022'de 26 ülkede kolera salgını görüldü.

Malavi'de kolera salgını nedeniyle ölenlerin sayısı hızla artıyor. Malavi Sağlık Bakanlığı verilerine göre, Mart 2022'de patlak veren kolera salgınında son 24 saatte 12 kişi hayatını kaybetti, 626 yeni vaka tespit edildi.

ÖLÜ SAYISI 1002 OLDU

Yaklaşık 20 milyonluk ülkede toplam vaka sayısı 29 bin 995'e çıkarken hayatını kaybedenlerin sayısı 1002 oldu. Sağlık Bakanı Khumbize Kandodo Chiponda, halka hijyen kurallarına dikkat etmeleri ve temiz su kullanmaları çağrısı yaptı.

İSHAL VE KAS KRAMPLARI GİBİ BELİRTİLER

"Vibrio cholerae" isimli bakterinin yol açtığı bulaşıcı bir ince bağırsak hastalığı olan kolera, enfekte ettiği kişide sulu ishal, kusma ve kas krampları gibi belirtilerle kendini gösterebiliyor.

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ, YOKSULLUK…

Küresel sağlık kuruluşları ve hükümetlerin tedbirleri sonucu yıllardır azalan kolera vakaları, iklim değişikliği, yoksulluk ve çatışmalar gibi nedenlerle yeniden yaygınlaşmaya başladı.

DSÖ'DEN KORKUTAN VERİ

Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) verilerine göre, 2017'den 2021'e kadar dünya genelinde kolera vakasının tespit edildiği ülke sayısı 20'nin altındayken sadece 2022'de 26 ülkede kolera salgını görüldü.

Kaynak: AA / Dünya

Malavi Kolera Dünya Dünya Güncel Haberler

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı, yerine kayyum atandı

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı, yerine kayyum atandı

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Bakmadan Geçme

Di Marzio kimdir? Di Marzio kaç yaşında, nereli, mesleği ne? LOL çöktü mü? 4 Haziran Salı LOL sorun mu var? #129300 Icardi gidiyor mu? Icardi ayrılacak mı? #129300 Emekliye bayram ikramiyesi artacak mı? 3 bin TL emekli ikramiyesi ne kadar olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? #129300 4 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 4 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 4 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 4 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 4 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
DEM Parti 'kayyum' kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

DEM Parti "kayyum" kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

500

Yorumlar (7)

Altay Bozkurt:

DSÖ NE DERSE TERSINI YAPIN ! DAHA FAZLA YASARSINIZ! ASILARLA VE MASKELERLE SAGLIKLI INSANLARI HASTA ETTILER 2 YILDIR!!!!! MILYONLARCA INSANI ASILARLA ÖLDÜRDÜLER DSÖ !!!!!

36
3
yanıtYanıtla
Mashan Gunduz:

sokak ortasında birden düşenleri gösteren medya bugün yine iş başında... KORKMAYIN hastalık değil korku adamı bitirir

39
0
yanıtYanıtla
Emrah KEKİLLİ:

Yorumları okuyunca için açıldı Dsö ne derse tersini yapmak lazım

6
2
yanıtYanıtla
Recep Aykun:

DSÖ yü fırında yakarsanız salgın biter

5
1
yanıtYanıtla
Zeki Anti:

Temizlik bilmeyen ülkelerde kolera hızlı yayılır tabi.

3
0
yanıtYanıtla
hüseyin çopur:

Halkı korku ve paniğe sevkediyırlar. Taze yasayla tutuklayın bunları. Savcılar iş başına! Kandıramazsın beni Kandıramazsın bizi.

1
2
yanıtYanıtla
TIRNAKÇI CEMİL AMCANIZ:

Milleti öldürdünüz zaten yoktan yere, sağ kalanlarında gözü açıldı daha aşı olmaz, ilaçlarınızı başkalarının üzerinde deneyin milleti hasta ettiniz.

1
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title