Haberler

KKTC'de Örp Rüzgárı

KKTC'de Geçen Yıl Kurulan Özgürlük ve Reform Partisi Dün Yapılan Birinci Kurultayı ile Hukuki Sürecini Tamamlayarak Siyasi Yaşama Girdi. Örp'nin Lideri Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Turgay Avcı Oybirliği ile Genel Başkanlığa Seçildi.

KKTC’de geçen yıl kurulan Özgürlük ve Reform Partisi dün yapılan birinci kurultayı ile hukuki sürecini tamamlayarak siyasi yaşama girdi. ÖRP’nin lideri Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Turgay Avcı oybirliği ile genel başkanlığa seçildi.

LEFKOŞA Atatürk Stadı’nda 2 bine yakın partilinin katıldığı kurultaya AKP Dış İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış’ın yanısıra, AKP Antalya milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, AKP Kahramanmaraş milletvekili Veysel Kaynak ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de katıldı. Kongrede ayrıca geçtiğimiz aylarda KKTC vatandaşı yapılan İtalyan Radikal Parti milletvekili Maurizio Turco bir konuşma yaptı. Türkiye ve KKTC bayraklarının dalgalandığı ÖRP Korgresi’ne Onuncu Yıl Marşı eşliğinde giren ÖRP lideri Turgay Avcı, çok yeni bir parti olmalarına rağmen, Kıbrıs Türk siyasetinde zirveye aday olduklarını belirterek, "Anavatan Türkiye ile birlikte bu davayı yürüteceğiz. Artık Rumları takip eden bir politika yapmıyoruz. Biz adım atıyor, Rumlar engellemek için bizi takip ediyor. Bu böyle de sürecek" dedi.

CUMHURBAŞKANI GÜL’DEN MESAJ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de koalisyonun küçük ortağı ÖRP’nin kurultayına kutlama mesajı gönderdi. Gül mesajında ÖRP lideri Turgay Avcı’ya KKTC’nin kalkınması için gösterdiği başarıdan dolayı kutladı ve ÖRP kurultayının başarılı geçmesini dilediğini söyledi.

SURİYE’DEN KILIÇ HEDİYE EDİLDİ

Kongreye geçen ay KKTC’nin Karpaz Burnu ile Suriye’nin Lazkiye limanı arasındaki 110 kilometreyi yüzerek geçen ve Guinness Rekorlar Kitabı’na giren Suriye Spor Federasyonu Başkan Yardımcısı milli yüzücü Firaz Moula da katıldı. 5 kişilik Suriye heyeti ile Lefkoşa’ya gelen Moula, ÖRP lideri Turgay Avcı’ya el işi kılıç hediye etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title