Haberler

Kırım Köprüsü'ne düzenlenen saldırının ardından Rusya'dan açıklama: Kesinlikle güçlü bir yanıt vereceğiz

Güncelleme:

Avrupa'nın en büyük köprüsü Kırım Köprüsü'nün sabotaj ile patlatılmasına ilişkin Rusya'dan ilk açıklama geldi. Rus vekil Andrey Gurulev, ''Kesinlikle güçlü bir yanıta ihtiyacımız var, bu yanıtı vereceğiz . Ama acele etmeden her şeyi en ince ayrıntısına kadar hesaplamamız gerekiyor. Başkomutanımız dengeli ve güçlü kararlar vermesini iyi biliyor. Bunu yapacak, zamanı geldi artık" dedi.

Bu sabah Ukrayna ordusu, Rusya ile Kırım'ı birbirine bağlayan Kırım Köprüsü'ne bombalı bir saldırı düzenledi. Rusya Federasyonu Soruşturma Komitesinden yapılan açıklamada, Kırım Köprüsündeki patlamada ilk belirlemelere göre 3 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Saldırı sonrasında köprü alevlere teslim olurken, Rusya'nın bu saldırıya nasıl bir cevap vereceği ise merak konusu oldu.

"EN İNCE AYRINTISINA KADAR HESAPLAMAMIZ GEREKİYOR"

Kremlin Sözcüsü Peskov ilk açıklamada durumu Putin'e rapor ettiklerini ve bir komisyon kurulacağını söyledi. Öte yandan patlamaya ilişkin yankılar sürerken Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma'nın Savunma Komitesi üyesi Andrey Gurulev, Kırım Köprüsü'ne yönelik saldırıya acele etmeden güçlü bir yanıt verileceğini belirtti. Gurulev "Kesinlikle güçlü bir yanıta ihtiyacımız var, bu yanıtı vereceğiz. Ama acele etmeden her şeyi en ince ayrıntısına kadar hesaplamamız gerekiyor, şimdi asıl mesele duygulara teslim olmamak. Başkomutanımız dengeli ve güçlü kararlar vermesini iyi biliyor, bunu yapacak, eminim, zamanı geldi artık" dedi.

Kırım Köprüsü'ne düzenlenen saldırının ardından Rusya'dan açıklama: Kesinlikle güçlü bir yanıt vereceğiz

PATLAMAYA BOMBA YÜKLÜ ARAÇ NEDEN OLDU

Rus Ulusal Anti-Terör Komitesi yaptığı açıklamada, bomba yüklü bir kamyonun patlamaya neden olduğunu açıklandı. Bomba yüklü bir kamyonun patlamasının ardından demiryolu ile Kırım'a taşınan yedi petrol tankeri alev aldı. Daha sonra ise köprüde trafik durduruldu.

Kırım Köprüsü'nün patlamasının ardından Rusya'dan açıklama: Kesinlikle güçlü bir yanıta ihtiyacımız var, bu yanıtı vereceğiz

''BU DAHA BAŞLANGIÇ''

Ukraynalı müzakereci ve Ukrayna'da iktidardaki siyasi partisi "Ukrayna Halkın Hizmetkarı" Başkanı David Arakhamia da köprüdeki patlama ile ilgili, "Rus kaçak inşaatı çökmeye ve alev almaya başladı. Nedeni basit, patlayıcı bir şey inşa ederseniz, er ya da geç patlayacak. Ve bu sadece başlangıç. Sonuçta, Rusya özellikle güvenilir inşaat konusunda başarılı değil" açıklamalarında bulundu.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Ukrayna Rusya Kırım Haberler

500

Yorumlar (13)

Umit Cetin:

bu savaşı tek çözecek kişi cumhurbaşkanımız diğer ülkeler savaş istiyor zaten

24
70
yanıtYanıtla
Nurullah Ak:

Bunlar bizim lehimize olacak Rusya ve Ukrayna da büyük rant var İnşaat şirketlerimize hayırlı uğurlu olsun.

10
77
yanıtYanıtla
ilhan kır :

Amerikanın asıl hedefi Rusya değil TÜRKİYE

26
44
yanıtYanıtla
Çağrı Doğan:

Bu savaşı lütfen bitiriniz, devlet büyükleri bu işi çözmeli.

20
12
yanıtYanıtla
Ayşe Nurdan Kiye:

onlarin insaatlarini biz yapiyoruz ve sizinkileri de biz yapiyoruz, akilli ol ukrayna ...

10
22
yanıtYanıtla
Batman Malatya:

Evet rusların finali daima meşhurdur. Allah bizleride onların şerrinden korusun

22
4
yanıtYanıtla
Metin Yalcin:

Rusya'nın verdiği cevap manidar, eğer cevabı Ukrayna'ya verecek olsaydı hemen verirdi, bu saldırının hesabını Putin amca Ukrayna'ya destek veren AB ülkelerinden soracak benim şahsi tahminim Finlandiya veya İsveç'e fiziki bir saldırı düzenleyecek, çünkü onlar NATO ülkesi değil ..

13
13
yanıtYanıtla
Gitar Aşkı:

Vicdansız Nurullah neler düşünüyorsun ?????? Ruslar can derdinde ben ne çıkarırım oradan diyosun. Savaşta bu düşünceler kapitalistlere ait bir düşünce bize yakismaz

20
4
yanıtYanıtla
Ali Kılıç:

Tris geçer

12
2
yanıtYanıtla
bekir yapici:

ukranyanin bu kadar salakca cikarindan cok zarar getirecek bir sabotaj yapacagina ihtimal vermiyorum bu ortaligi kizistirip savasi körükleyenlerin isi olabilir cikarlari dogrultusunda abd olma ihtimalide var cünki avrupada cikmasi muhtemel savastan kendinden cok avrupa asya hatta bizim ülkemiz etkilenebilir.

4
0
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title