Haberler

Kiev'e En Büyük İHA Saldırısı: 5 Kişi Yaralandı

Güncelleme:

Ukrayna'nın başkenti Kiev'e Rus ordusu tarafından gerçekleştirilen insansız hava aracı (İHA) saldırısında 5 kişi yaralandı ve birçok bina hasar gördü.

Ukrayna'nın başkenti Kiev'in belediye başkanı Vitali Klitschko, Rus ordusunun savaşın başladığı Şubat 2022'den bu yana başkente en büyük insansız hava aracı (İHA) saldırısını gerçekleştirdiğini, 1'i çocuk 5 kişinin yaralandığını, çok sayıda binanın hasar gördüğünü açıkladı.

Rusya, Ukrayna'ya 75 insansız hava aracıyla (İHA) saldırı gerçekleştirirken, saldırının ana hedefi Kiev'de 5 kişi yaralandı, yaklaşık 200 binanın elektriği kesildi.

Rusya, Ukrayna'ya saldırılarını sürdürüyor. Ukrayna Hava Kuvvetlerinden yapılan açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'yı toplam 75 İran yapımı "Shahed" insansız hava aracı ile hedef aldığı, 74'ünün hava savunma sistemi tarafından imha edildiği duyuruldu.

" Kiev'e şu ana kadarki en büyük hava saldırısı"

Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitschko sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Rus ordusunun savaşın başladığı Şubat 2022'den bu yana başkente en büyük İHA saldırısını gerçekleştirdiğini ifade etti. Klitschko, saldırıda aralarında 11 yaşında bir çocuğun da bulunduğu 5 kişinin yaralandığını, bir anaokulu dahil çok sayıda binanın düşürülen dronlardan kopan parçalar nedeniyle hasar gördüğünü aktardı.

77 konut ve 120 bina elektriksiz kaldı

Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanı Mykola Oleshchuk ise açıklamasında, "Kiev ana hedefti" dedi. Kiev Şehri Askeri İdaresi Başkanı Sergey Popko da saldırının Kiev'e yönelik insansız hava araçlarıyla gerçekleştirilen en büyük hava saldırısı olduğunu belirterek, "Kiev'e yönelik saldırı sabah saat 04.00'te başladı, 6 saatten fazla sürdü. 77 konut ve 120 binada elektrik kesintileri yaşandı" ifadelerini kullandı.

Ukrayna Enerji Bakanlığı ise Kiev bölgesinde 17 bin kişinin elektriksiz kaldığını belirterek, 4 elektrik hattının hasar gördüğünü kaydetti. - KİEV

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

İnsansız Hava Aracı Ukrayna Kiev Güvenlik Uluslararası İlişkiler Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI SEYRAN HAMİLE KALACAK MI? Yalı Çapkını Seyran ölecek mi? 4 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! YALI ÇAPKINI 68. BÖLÜM CANLI İZLE! #127916 Yalı Çapkını son bölüm tek parça FULL izle! 4 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 4 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 4 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title