Haberler

Gemide Kapı Çarpan Yaşlı Adam, 21 Milyon Dolar Tazminat Kazandı

Güncelleme:

61 yaşındaki James Hausman yaşlı adam 280 günlük seyahate çıktığı gemide yaşadığı kapı kazasının ardından servet değerinde tazminat kazandı.

61 yaşındaki James Hausman, karısı kızı ve kızının özel hocasıyla 2011 eylülünde Amerika'nın Seattle şehrinden kalkan M/S Amsterdam isimli gemiyle, Rusya, Çin ve Güney Asya ülkelerini kapsayan 280 günlük seyahate çıktı. Altın ve değerli maden satışı işi ile uğraşan Hausman, 26 kasım 2011'de gemi Honolulu'ya yaklaşırken hanımı ile birlikte kamarasından çıkarak yüzme havuzuna doğru yürüdü.

Gemi tayfasının ardından otomatik açılan kapılara vardığında, sensör arızasından ötürü kapı Hausman'ın kafasının sağ tarafına çarptı. İşte bu an Holland America Cruise firmasına 21.5 milyon dolara mal oldu.

TAZMİNAT DAVASI AÇTI

Hasuman kapının çarpmasının ardından seyahatine devam etti ve 280 günlük turunu tamamladı. Kazanın ardından gemi doktoruna muayene olan Hausman yüzünde yaralanma ve diş kırılmasına dair rapor aldı.

Yaşadığı kazanın ardından hafıza kaybı, baş dönmeleri, krizler geçirdiğini ve beyninde az da olsa hasar oluştuğunu iddia eden adam gemi firmasına tazminat davası açtı.

ÇALIŞMA HAYATI BİTTİ

Hausman'ın avukatı Rick Friedman mahkemeye sunduğu delillerde, Holland America firmasının diğer gemilerinde de sensör arızalarından dolayı benzer kapı kazaları yaşandığını ve yolcuların yaralandığını ifade etti.

Friedman ayrıca müvekkilinin kazadan beri devam etmekte olan krizler geçirdiğini, bir şeylerden bahsederken anlık kopuşlar yaşadığını ve söylemekte olduğu hususu unuttuğu gibi şikayetleri olduğunu, bunlara binaen çalışma hayatının bittiğini söyledi.

FİRMA İNDİRİM TALEP ETTİ

Holland America firması ise olayın münferit bir kaza olduğunda ısrar etti. Mahkemeye sunulan raporda son üç yıl içinde 34 otomatik kapı kazası yaşandığı, bunların içinde iki yolcunun kalça kemiğini kırdığı belirtildi.

Holland America firması mahkemenin kararının aşırı olduğunu ve indirime gidilmesini talep etti. Ayrıca mahkemenin verdiği kararı temyize götüreceklerini belirttiler.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Amerika Birleşik Devletleri Rusya Federasyonu Amsterdam Seattle Dünya Haberler

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

CHP lideri Özel: Çekişme yok, Türkiye Belediyeler Birliği başkan adayımız İmamoğlu'dur

CHP lideri Özel: Çekişme yok, Türkiye Belediyeler Birliği başkan adayımız İmamoğlu'dur

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

500

Yorumlar (10)

yasinycl:

türkiyede olsa kapıyı yamulttun diye adamı döverlerdi

14
0
yanıtYanıtla
Yücel:

ulan ben o paraya o kapıya 100 defa carparım

11
0
yanıtYanıtla
blueice:

Sırf üst yöneticilerin zevki uğruna işten çıkarıldım 1, 5 yıldır mahkeme sonuçlanmadı kazanır mıyım ve kazanırsam tazminat alabilirmiyim şüpheli. . . İnsan hakları için Amerika''da yaşamak varmış.

11
0
yanıtYanıtla
hadi ordan Mobil-ANDROID:

bizde olsa diye başlayan cümlelerden nefret ediyorum niye kendinizi kucumsuyosunuz arkadas

1
6
yanıtYanıtla
türkMobil-ANDROID:

Yobazlığın böylesi. otomatik kapi dişmi kırar? ama normaldir adam degerli esya maden isiyle ugrasiyormus. paragozun teki. ben gemi sahibi olsam 100 avukat tutar adami soyup sogana ceviririm

4
1
yanıtYanıtla
osmanlı:

yalnız kapı adam gelmeden kapanmaya başladı yani adam kapıya çarpmış :D

5
0
yanıtYanıtla
goyunlar:

yok canim öyle degil dir o insan haklari türkiyede yok mu hayret 49alan Akp insanhaklarina bakmiyor mu hayret inanmam vallahi hayret yani Akp yok canim yanlis dir yoksa paraleciler mi Akp yapmaz onar insanhaklarina saygili dir büber gas tomalar da yok ülkede sen yanlis görmüsündür polis de insan coplamiyor yok ya sen gözünü ac öyle bir sey yoktur bir daha ki secimde 65 Akp

0
3
yanıtYanıtla
Aheyahey:

Gözleri de seçememiş, kapının hareketini takip etse böyle olmazdı. Kapanan kapının arasına girmemek lazım

1
1
yanıtYanıtla
şanlıurfa:

adam yalan söylüyor

1
1
yanıtYanıtla
hakikat adli kullaniciyaMobil-ANDROID:

Yeter artik ulkeyi kotulemeyi bi birakin... Olay oncesi kac tane vaka yasanmis, haberi nerenle okuduysan yada idrak yetenegin gelismemis oldugundan anlayamamissin. Baska bi acidan bakarsakta ulkeyi kucumseyen bi vatan hainisin. Zamaninda Avrupadan gelen Osmanli vatandaslari Osmanliyi hep kotulemis, halki kucuk gormusler, sende ayni yoldasin, yani seni yonlendiren kuklacilarin ayni yolda. yazik.

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title