Haberler

Afganistan'daki cami saldırısının bilançosu belli oldu: 21 ölü, 33 yaralı

Güncelleme:

Afganistan'ın başkenti Kabil'de dün camiye düzenlenen bombalı saldırıda 21 kişinin hayatını kaybettiği, 33 kişinin yaralandığı belirlendi. Konu hakkında açıklamalarda bulunan yetkililer ise suçluların yakında yakalanacağını aktardı.

Afganistan'ın başkenti Kabil'de bulunan Sıddık Camii'ne dün akşam namazı sırasında bombalı saldırı düzenlenmişti. Kabil Polis Sözcüsü Khalid Zadran bugün yaptığı açıklamada, "Dün akşam Kabil'in 17. bölgesinde bir camide meydana gelen patlamada 21 kişi hayatını kaybetti, 33 kişi yaralandı" dedi.

5 ÇOCUK HAYATINI KAYBETTİ

Kabil'de bulunan İtalyan Emergency Hastanesi tarafından yapılan açıklamada yaralılar arasında 5 çocuğun da bulunduğu bildirilirken, patlamada cami imamı Mawlawi Amir Mohammad Kabuli'nin de hayatını kaybettiği aktarıldı.

"YAKALANIP CEZALANDIRILACAKLAR"

Saldırıyı henüz üstlenen olmazken, Afgan Sözcü Zabihullah Mujahid ise, "Suçlular, yakında yakalanıp cezalandırılacaktır" dedi. Saldırıda din adamı Mawlawi Amir Mohammad Kabuli'nin hedef alındığı iddia edilmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Afganistan Kabil 3. Sayfa Dünya Haberler

500

Yorumlar (4)

Ayaz Karahanlı:

sorsan müslüman ülke ama cami patlatıyorlar çocukları öldürüyorlar daha dorusu dini önemli degil çocuk öldüren insanları basitmiş gibi öldüren benim gözümde insan degildir..

8
4
yanıtYanıtla
Olkhazar Borz:

Ayaz fazla ayazda kalmışsın. Nerde müslümanları, iktidarı kötüleme fırsatı bulmuşsan hep yorum yapmışsın.

yanıt1
yanıt0
Olkhazar Borz:

bunları yapanlar şia terör örgütleri. iran destekli.

4
2
yanıtYanıtla
ilteris ilteriş:

"sorsan müslüman ülke" müslüman ülkedeki herkes müslüman olmuyor malesef ve suç işleyen herkesde müslüman olmuyor yani beynini biraz geliştirmen lazım.... müslümanalrdan nefret eden biri bunu rahatlıkla yapabilir bu o ülkenin müslüman suçlu olduğunu göstermez

2
3
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title