Haberler
BBC

9 kadını acımasızca katleden katilin ifadesi kan dondurdu: Yakalanmasaydım pişman olmazdım

Güncelleme:

Japonya'da Twitter üzerinden intihara meyilli kadınları evine çağırıp acımasızca öldüren 'Twitter katili', 2017'de evinde bulunan kemikler sonucu yakayı ele verdi. İdam cezasına çarptırılan katil ifadesinde, "Şu an pişmanım, ancak tutuklanmasaydım hiçbir şeyden pişman olmazdım" dedi.

' Twitter katili' lakaplı Takahiro Shiraishi, sosyal ağ üzerinden iletişime geçtiği 9 kişiyi öldürdü. 2017 yılında katilin apartman dairesinde ceset parçaları bulununca, Shiraishi tutuklandı.

9 İNSAN KAFATASI BULUNDU

Japonya polisi, Shiraishi'nin 13.5 metrekarelik küçük dairesinde soğuk kutularda saklanan dokuz insan kafasıyla 240 kemik buldu.

Kendisine yöneltilen suçlamaları kabul eden Shiraishi'nin öldürdüğü kişilerin neredeyse tamamı genç kadınlardı. İntihara meyilli kadınları evine çekmek için Twitter'ı kullanan 30 yaşındaki Shiraishi, iki farklı hesap kullandı.

İNTİHARA MEYİLLİ KADINLARI ÖLDÜRDÜ

Hesapların birinde kendisini intihara meyilli kadınlara ölmelerinde yardımcı olabilecek bir 'intihar gurusu' olarak tanıtan Shiraishi, diğer hesabında ise kendini karşılıklı intihar anlaşmasına girebileceği kimsesiz birisi olarak tanıttı.

"KIZ ÇOCUKLARI DA VARDI"

Evine çağırdığı kadınlara cinsel saldırıda da bulunan Shiraishi, söz konusu cinayetleri Ağustos 2017'den Ekim 2017'ye kadarki süreçte işledi. Öldürülen insanlar 15-26 yaş kız çocukları ve kadınlardan oluşuyordu.

BİR ERKEK DE ÖLDÜRDÜ

Öldürülen tek erkek ise ortadan kaybolan kadınlardan birinin tanıdığıydı ve Shiraishi onu da kendisinden şüphelenince öldürdü.

KADINLAR RIZA GÖSTERDİ

Shiraishi'nin avukatları kadınların öldürülmeleri için rıza gösterdiğini ve bu sebeple de sanığın suçlamalarının azaltılması gerektiğini savunmuşlardı.

Ancak Shiraishi, avukatlarının bu savunmalarına da itiraz ederek kişileri rızaları olmaksızın öldürdüğünü söyledi.

SOĞUK KUTULARDA SAKLAMIŞ

Savunmasında cinayetleri anlatan Shiraishi, cesetleri parçalara ayırarak etleri çöpe attığını, ancak kemikleri dikkat çekmemesi için soğuk kutularda sakladığını ifade etti.

Japon medyası, Shiraishi'nin ölüm cezasını memnuniyetle kabul edeceğine dair görüş verdiğini yazdı.

"SADECE YAKALANDIĞIM İÇİN ÜZGÜNÜM"

Son duruşmada çokça zaman geçirdiği kişileri öldürdüğü için üzgün olduğunu belirten Shiraishi bu kişilerin ailelerinden de özür diledi. Shiraishi, diğer kişiler için ise pişman olmadığını belirterek, "Sadece yakalandığım ve başarısız olduğum için üzgünüm. Tutuklanmasaydım, hiçbir şeyden pişman olmayacaktım" dedi.

Başyargıç Naokuni Yano, salı günü verdiği kararda "Kurbanların hiçbirinin öldürülmeyi kabul etmediğini" belirtti. Yano, sanığı tüm suçlamalarda sorumlu buldu ve ölüm cezasına çarptırdı.

BBC

Japonya Twitter Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500

Yorumlar (20)

melek:

Keşke bizdekileride idam etsek, içerde besleyip çıkacağına.

70
3
yanıtYanıtla
Yahya:

Japonya’da idam uygulandığını bildikleri halde insanlar halen öldürülüyor. Şimdi 100 seneden fazla idam uygulanan bir ülkede durumlar hiç düzelmemiş. Anlayan anlar.

yanıt1
yanıt2
Sami:

Dusunki bu türkiye de olsaydi Ölum cezasina carpilmazdi. Kecke türkiye de ölum cezasi olsa

44
0
yanıtYanıtla
Yahya:

Japonya’da idam uygulandığını bildikleri halde orada insanlar halen öldürülüyor, yani durumlarda değişen bir şey yok.

yanıt2
yanıt0
Sabri:

İdam buraya ne zaman gelecek acaba. . . Çok kelleler gidecek gelirse.

13
4
yanıtYanıtla
Yahya:

Gelirse ilk önce siyasi kellelerden bahsediyorsunuz, öyle değilmi.

yanıt2
yanıt1
GİDİYEAH:

JAPONYA, DA BİLE İDAM VARSA Tabi zaten adamın cezası şüphesiz idam 7 kişiyi öldürmüş türkiye ye ne zaman gelcek şu idam ağır cezalarda uygulansın sadece

13
2
yanıtYanıtla
Tnc:

İdam da cinayettir. Gerek dinen gerek yasalarla kimse hiçbir canlıyı öldüremez. Tutuklanır, ağır şartlarda ömrü boyunca hapsedilir. Hiçbir yakınıyla görüştürülmeden. Asla affedilmeyen.

1
13
yanıtYanıtla
pol:

sebepsiz yere öldürmez olacak

yanıt0
yanıt0
Tnc:

Öldürmenin sebebi olmaz. Öldüren kişiden bir farkı yoktur.

yanıt0
yanıt0
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title