Haberler

İyice güçsüzleşen PKK'da Mazlum Kobani görevden alındı, yerine Mahmut Reş atandı

Güncelleme:

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin art arda operasyonları nedeniyle artık iyice güçsüzleşen PKK terör örgütünün üst kademesiyle ilgili dikkat çeken günler yaşanıyor. PKK'nın Suriye kolu YPG/SDG'nin elebaşı Mazlum Kobani, dün gece yarısından sonra alınan bir kararla görevden alınarak yerine teröristbaşı Cemil Bayık'a yakınlığı ile bilinen Mahmut Reş atandı.

Terör örgütü Pkk, tarihinin en zor günlerini yaşıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri, art arda yaptığı operasyonlar sonucunda örgütü iyice güçsüz hale getirdi. Türkiye dışına kaçmak zorunda kalan örgütün YPG/SDG kolunda da dikkat çeken gelişmeler yaşanıyor.

KIRMIZI LİSTEDE ARANIYOR

Habertürk'ten Çetiner Çetin'in haberine göre Suriye'deki kanlı eylemlerle kendisinden sıkça söz ettiren ve Türkiye'de işlenen bazı eylemlere yönelik verdiği talimatlar nedeniyle hakkında "Kırmızı Liste"de arama kararı alınan "Mazlum Kobani" kod isimli Mazlum Kobani dün alınan ani bir kararla örgütün tepe görevinden el çektirildi.

SON 1 YILDAN BU YANA MASADAYDI

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın "General" diye hitap ettiği terör elebaşı, örgüt içinde ABD ve Avrupalı ülkelerle olan ilişkileri ile ön planda duruyordu. Son iki yıldan bu yana Rusya ile kurduğu ilişkilerle ve batı kamuoyu tarafından hakkında yapılan sık haberler üzerine Mazlum Kobani'nin örgütün "baronları" diye tabir edilen liderleri ve merkez karar üyelerini geride bırakması ve örgütün bu isimlerini tasfiye edeceğine dair çıkan haberlerin Kandil'de rahatsızlık yarattığı ve Mazlum Kobani'nin son bir yıldan bu yana görevden alınması için girişimlerin başlatıldığı belirtildi.

ABD HEYETİ İLE BİR ARAYA GELDİ

Mazlum Kobani'nin görevden alınmasının örgütün Suriye kolu içinde deprem etkisi yarattığı belirtilirken, Suriye asıllı Mazlum Kobani'nin konudan haberdar olduğu ve ABD'li bir heyetle bir araya geldiği belirtildi.

TERÖRİSTBAŞI BAYIK'A YAKIN

Mazlum Kobani'nin yerine SDG Genel Komutanlığına Mahmut Reş atandı. Reş'in KCK'nın elebaşı Cemil Bayık'a yakınlığıyla tanındığı ve daha önce de Irak Kürt Bölgesi'ne saldırı tehdidinde bulunduğu bilgisine ulaşıldı.

İyice güçsüzleşen PKK'da Mazlum Kobani görevden alındı, yerine Mahmut Reş atandı

MAZLUM KOBANİ KİMDİR?

Mazlum Kobani ismini kullanan Şahin Cilo kod adlı Ferhad Abdi Şahin, terör örgütü PKK/ Ypg'nin sözde komutanlarındandır. Abdullah Öcalan'ın "manevi evladım" dediği terörist Türkiye'nin üst düzey arama listesi olan kırmızı listede yer alıyor.

İçişleri Bakanlığı'nın 4 milyonluk para ödüllü kırmızı listesinde yer alan terörist Ferhad Abdi Şahin'in PKK'nın Hakkâri kırsalında çok sayıda kanlı saldırının baş faili olarak aranıyor. Hakkında Diyarbakır, Van, Hakkâri, Şırnak Başsavcılıkları'nca daimi arama kararı bulunan terörist, Suriye'nin El Malikiye (Derik) kasabası nüfusuna kayıtlı.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Mazlum Kobani Cemil Bayık YPG PKK Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Bakmadan Geçme

Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

500

Yorumlar (1)

FAKIR VATANDAS:

rabbim de bu dünyadan aldımı oh ne ala.tez zamanda

2
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title