Haberler

İsrail liderinin tarihi BAE ziyaretine damga vuran füze saldırısı! ABD'den kınama mesajı geldi

Güncelleme:

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'un tarihi Birleşik Arap Emirlikleri ziyareti sırasında Husilerin düzenlediği füze saldırısı dünyada bir numaralı gündem oldu. Husiler tarafından ateşlenen balistik füze Birleşik Arap Emirlikleri tarafından imha edilirken, Herzog'un resmi ziyaretine devam edeceği açıklandı. Öte yandan Ortadoğu'yu değiştiren anlaşmanın mimarı ABD ise, Yemen'den yapılan füze saldırısını Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ned Price'nın Twitter mesajıyla kınadı.

Donald Trump'ın ABD başkanlığında Ortadoğu'da yeni bir sayfa açan İsrail'in Birleşik Arap Emirlikleri'ne cumhurbaşkanı seviyesindeki tarihi ziyaretine füze saldırısı damgasını vurdu.

RESMİ TÖRENLE KARŞILANDILAR

İsrail'le normalleşme anlaşması imzalayan ilk Körfez ülkesi olan Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'u Abu Dabi'de ağırlıyor. Veliaht Prens Muhammed bin Zayed Al Nahyan, Herzog ve İsrail First Lady'si Michal Herzog'u resmi törenle bizzat karşıladı.

İsrail liderinin tarihi BAE ziyaretine damga vuran füze saldırısı! ABD'den kınama mesajı geldi

RANDEVUNUN FOTOĞRAFLARI MEDYA TARAFINDAN SERVİS EDİLDİ

İsrail Cumhurbaşkanı ile BAE'nin fiili yöneticisi Veliaht Prens baş başa görüştü, güvenlik ve ikili ilişkilerin ele alındığı randevunun fotoğrafları resmi medya tarafından servis edildi. Herzog ve eşi ayrıca, BAE Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayed Al Nahyan'la da bir araya geldi.

ZİYARET SIRASINDA BALİSTİK FÜZE FIRLATILDI

Saatler gece yarısına ulaştığında ise, Birleşik Arap Emirlikleri semalarında bir patlama gerçekleşti. Yemen'de Suudi Arabistan'ın başını çektiği Arap koalisyonuna karşı yıllardır savaşan İran destekli Husiler, İsrail Cumhurbaşkanı'nın ziyareti sırasında Birleşik Arap Emirlikleri'ne bir balistik füze fırlattı.

İsrail liderinin tarihi BAE ziyaretine damga vuran füze saldırısı! ABD'den kınama mesajı geldi

'SON DAKİKA' KODUYLA DUYURULDU

BAE Savunma Bakanlığı füzenin havada imha edildiğini duyurdu, İsrailli yetkililer ise saldırının ardından Cumhurbaşkanı Herzog'un ziyaretine devam edeceğini açıkladı. Geceyi Abu Dabi'de geçiren İsrail liderinin bir sonraki durağı Dubai olacak, Herzog Dubai'deki Expo 2020 fuarında İsrail Ulusal Günü'nün açılışını yapacak.

Gece yarısı 00.33'te uluslararası haber ajansları tarafından 'son dakika' koduyla duyurulan saldırıda, imha edilen füzenin parçalarının ıssız bir bölgeye düştüğü kaydediliyor. Husilerin sözcüsü Twitter hesabından Birleşik Arap Emirlikleri'nin derinlerinde gerçekleşen operasyonun detaylarını paylaşacaklarını söyledi.

ABD FÜZE SALDIRISINI KINADI

Ortadoğu'yu değiştiren anlaşmanın mimarı ABD ise, Yemen'den yapılan füze saldırısını Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ned Price'nın Twitter mesajıyla kınadı. İsyancı Husiler 17 Ocak tarihinde de Abu Dabi'yi hedef almış, insansız hava aracıyla düzenlenen saldırıda üç kişi yaşamını yitirmişti.

HAVA TRAFİĞİ NORMAL SEYRİNDE

Saldırının ardından açıklama yapan BAE sivil havacılık yönetimi de, Körfez bölgesindeki sivil uçuşların alışılageldiği gibi sürdüğünü ve herhangi bir aksaklık yaşanmadığını belirtti. Birleşik Arap Emirlikleri, Yemen'deki yönetimi deviren isyancı Husiler'e karşı başlatılan savaşta Suudi Arabistan'ın başını çektiği koalisyonun bir parçası. Yedinci yılını dolduran savaşta on binlerce insan öldü, Arap Yarımadası'nın en fakir ülkesinde çocuklar da yaşanan kıtlık sonucu açlıktan hayatını kaybetti.

İsrail liderinin tarihi BAE ziyaretine damga vuran füze saldırısı! ABD'den kınama mesajı geldi

ANLAŞMANIN MİMARI DONALD TRUMP

İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri arasındaki normalleşme anlaşması, 13 Ağustos 2020 tarihinde dönemin ABD Başkanı Donald Trump arabulucuğunda gerçekleşti. Bahreyn'in de katılmasıyla üç ülke daha sonra 15 Eylül'de ABD'nin başkenti Washington'daki Beyaz Saray'da resmi imzaları attı. Donald Trump, Abraham Mutabakatı adı verilen anlaşmayı "Yeni Ortadoğu'nun şafağındayız" sözleriyle duyurmuştu.

İsrail, anlaşmayla birlikte daha önce sadece Mısır ve Ürdün ile sınırlı olan diplomatik ilişkiler yürüttüğü Arap ülkesi sayısını dörde çıkarmıştı. Abraham Mutabakatı kapsamında BAE'nin yanı sıra Bahreyn, Fas ve Sudan da İsrail'le benzer anlaşmalar imzalamıştı. İsrail'den BAE'ye başbakan düzeyinde tarihteki ilk ziyaret geçen Aralık ayında İsrail Başbakanı Naftali Bennett tarafından yapılmıştı.

BAE 2021 yılında İsrail'in Tel Aviv kentinde büyükelçilik açtı ve iki ülke arasında doğrudan uçuşlara başlandı. Anlaşmanın ilk etkilerinin görüldüğü bir diğer alan, askeri işbirliğiydi. Birlikte insansız deniz aracı tasarlamaya hazırlanan iki ülke, ayrıca Bahreyn'in de katılımıyla Kızıldeniz'de ilk kez askeri tatbikat gerçekleştirdi. Tatbikatta ABD'ye ait USS Portland savaş gemisi de vardı. Tel Aviv ve Abu Dabi arasındaki söz konusu yakınlaşmanın ana nedenlerinden biri olarak ortak ekonomik çıkarlar gösterilirken, aynı zamanda her iki ülkenin İran'a karşı bölgede bir ittifak içinde olduğu belirtiliyor.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Birleşik Arap Emirlikleri İsrail Yemen Haberler

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopteri düştü

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopteri düştü

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

500

Yorumlar (8)

Eğrioturdoğrukonuş:

Bunların hepsi bir oyun sahte haber pompalıyorlar. Amaç İsrail'i dünya ya zavallı göstermek mağdur göstermek. Sözde islami hareket örgütleri de onların elinde tırışkadan saldırılar hikayeden soba borusundan roketler çöplüğe düşüyor. İsrail de diyor ki bakın biz bunları öldürmezsek onlar bizi öldürecek algı...

45
5
yanıtYanıtla
Ahmet AKGÜL:

İSRAİLDEN ÖNCE ŞU SATILMIŞ ARAPLARA KIZIYORUM. MÜSLÜMANLAR HARİÇ HERKESE YARDIM EDİYORLAR.

41
6
yanıtYanıtla
Eğrioturdoğrukonuş:

Arap devletleri gerçek müslüman inançlı insanların elinde dğil ki? Daha önce türkiye de de olduğu gibi İslam karşıtı sinsi iç hainlerin elinde Arap devletleri. Osmanlı sonrası İngilizler Arap devletilerini, kendilerine yardım eden bedevi aşiretlerine teslim etti. Bunlardan biri Esad işte.

yanıt6
yanıt3
Tahsin Büyükkol:

araplar ayni hatayi yapiyorlar. bir dönem kendi müslüman milletini ingilizlerle arkadan vurmayi bildiler yinde aynisini yapiyorlar.

39
5
yanıtYanıtla
muro:

ilahi gazab uzerinize olsun.

33
3
yanıtYanıtla
Kamil Buyrat:

Resime bak. Ataturkun resmi heykelini her yerde görürsen ama kendisi hiç bir zaman kendi heykeli resmi önünde poz vermemiştir. Satılmış bae uşakları kibir gurur aşırı fazla

20
6
yanıtYanıtla
Cumali:

Veliaht prens in ayakkabıları güzelmiş :DD

12
4
yanıtYanıtla
Enes Şağban:

Dünyanın en zengin ülkelerinden biri(BAE) ile dünyanın en gizli kapaklı bürokrasini sürdüren arkası en kuvvetli beybabalardan oluşan ülkelerden biri(İsrail) anlaşma yaparken bu anlaşmanın mimarlığını da dünyanın süpergücü olan ülke(ABD) yapıyor. Ortadoğu projesi revize edilip yeniden ayağa kalkarken bunları en ön sıradan; dünyanın gelmiş geçmiş en kudretli devletin torunları(!), 7 cihana diz çöktürmüş savaşçı millet(!), en zeki, çevik, çalışkan(!) millet izlemekle yetinebiliyor.

6
4
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title