Haberler

İsrail'in istihbarat şefi Hamas saldırısındaki başarısızlığı kabul ederek istifa etti

Güncelleme:

İsrail Savunma Kuvvetleri'nden Korgeneral Aharon Haliva, Hamas'ın 7 Ekim'deki saldırısının ardından istihbaratın başarısız olduğunu kabul ederek emekliye ayrılacağını duyurdu. Böylece Hamas saldırısı sonrası ilk istifa yaşanırken Haliva, yazdığı mektupta istihbarat zafiyetini kabul ederek "Savaşın korkunç acısını sonsuza dek taşıyacağım." dedi. İsrail'in olay sonrası başlattığı ve aylardır süren saldırılarında yaklaşık 34 bin Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Korgeneral Aharon Haliva'nın, yerine biri seçildikten sonra emekli olacağını duyurdu. Haliva, 7 Ekim 2023'teki Hamas saldırısında İsrail askeri istihbaratının görev zafiyetini kabul ettiği bir mektup yazdı. Haliva, Hamas saldırısından sonra görevi bırakan ilk üst düzey yetkili oldu.

"SAVAŞIN KORKUNÇ ACISINI SONSUZA DEK TAŞIYACAĞIM"

7 Ekim'de Hamas'ın İsrail sınırları içindeki bir müzik festivaline düzenlediği saldırıyla ilgili İsrail yönetiminin zafiyeti hep tartışma konusu oldu. Hamas'ın saldırısın yaklaşık bin 200 İsrailli ve yabancı öldürüldü, 253 kişi rehine olarak Gazze'ye götürüldü. İsrail'in bu saldırılara karşı soykırıma varan katliamlarında ise 34 bin Filistinli hayatını kaybetti.

Haliva, 7 Ekim olaylarındaki sorumluluğunu kabul ederek görevinden ayrılma talebinde bulunduğunu belirtti. İstifa mektubunda, "Bu kara günü sürekli olarak taşıyorum. Savaşın korkunç acısını sonsuza dek taşıyacağım." dedi ve bir devlet soruşturma komisyonu kurulmasını talep etti.

MUHALEFETTEN NETANYAHU'YA DA İSTİFA ÇAĞRISI

Haliva'nın istifası, saldırıdan on gün sonra direktörlüğünün istihbarat başarısızlıklarından tam sorumluluk aldığını açıklamasından sonra bekleniyordu.

Muhalefet lideri Yair Lapid, Haliva'nın istifasını "haklı ve onurlu" bulduğunu belirterek Netanyahu'nun da aynısını yapması gerektiğini söyledi.

İsrail'in istihbarat şefi Hamas saldırısındaki başarısızlığı kabul ederek istifa etti

Haberler.com / Abdullah Teymur - Dünya

Korgeneral İsrail Gazze Hamas Politika Dünya Haberler

500

Yorumlar (2)

ERKAN ÇAMSARI:

Yeter bu kadar tiyatro Bir oyunla onbinlerce çoluk çocuk ve masumu katlettiniz

26
1
yanıtYanıtla
mahalle sakini:

7 Ekim'deki saldırı helikopterle yapıldı diskonun otoparkındaki arabaların hepsi roket mermisiyle havaya uçurulmuş Hamas'ın elinde helikopter yok. Bunlar hep aynı oyunu oynar kendilerini vurur müslümanlar yaptı diye katliam yaparlar.

5
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title