Haberler

"IŞİD, Türkleri Bırakacak" İddiası

Güncelleme:

Irak Şam İslam Devleti'ne yakın haber sitelerine düşen bir haberde, radikal İslamcı örgütün tüm Türk rehineleri bırakacağı yer aldı.

Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD), aralarında Musul Başkonsolosu ve görevlilerinin de bulunduğu Türk rehineleri en kısa sürede serbest bırakacağını açıkladığı iddia edildi

"SERBEST BIRAKILACAK" İDDİASI

IŞİD'e yakın haber sitelerine dün düşen bir haberde, örgütün tüm Türk rehineleri serbest bırakacağı belirtildi. Haberde, "Irak Şam İslam Devleti'nin yakında tüm Türk esirleri serbest bırakacağı ve provokasyonlara en güzel şekilde cevap vereceği iddia edildi" denildi.

"ÇARPIŞMAYA HAZIRIZ"

Milliyet'ten Namık Durukan'ın haberine göre; IŞİD'e karşı savaşmadığı gerekçesiyle eleştirilen Kürt yönetimi ise savaş hazırlığı yapıyor.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani, Sünni lider ve Irak Parlamento Başkanı Usame el-Nuceyfi ile bir araya geldiği görüşmede "Kürdistan Bölgesi, Sünni ve Şii kardeşleriyle teröristlere karşı çarpışmaya hazırdır" dedi. Kürdistan Bölge Başkanlığı'nın resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamaya göre görüşmede iki lider, Irak'ta tüm siyasi tarafların, sorunların çözümünde aktif olması ve terörle mücadelede ortak hareket etmesi konusunda fikir birliğine vardı. Barzani'nin açıklaması ile Kürt bölgesinden Musul'a yönelik peşmergeler de harekete geçti. Bölgede seferberlik çağrısı sonrasında silah altına alınmaya başladı. 60 bin olarak açıklanan silah altındaki peşmergelerin; eski peşmergelerin de silah altına alınması ile sayısı 110 bine çıktı.

Erbil ve Dohuk'tan IŞİD'in denetimideki Musul sınırına tank sevkiyatı başladı.

Kaynak: Haberler.Com / Dünya

Musul Irak Işid Dünya Haberler

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Bakmadan Geçme

16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Brighton Chelsea maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Chelsea maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.United Newcastle maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! M.United Newcastle maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Manchester United Newcastle maçı CANLI izle! 15 Mayıs MANU Newcastle maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Brighton Chelsea maçı CANLI izle! 15 Mayıs Brighton Chelsea maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? VAR kalkıyor mu? Premier Lig'de VAR sistemi kaldırılacak mı?
İsrail savaş uçakları sivillerin toplandığı bölgeye bomba yağdırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

İsrail savaş uçakları sivillerin toplandığı bölgeye bomba yağdırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

500

Yorumlar (86)

TOKMAKm@m.m:

BIRAKACAK AMA CUMHURBAŞKANLIGI SEÇIMINI BEKLIYORO ARA BIRAKIP RTE Yİ KAHRAMAN YAPIP IKINCI VAN MÜNÜT DALGASI YARATACAKLAR..

44
5
yanıtYanıtla
Hasan BASRİ:

Onlar zaten rehine değil RTE nin talimatıyla rehine süsü verilmiş misafirler, amaç cumhurbaşkanlığı seçiminde rant sağlamak için oynanan iğrenç bir oyun.

36
8
yanıtYanıtla
ÜLKE SEVDALISI:

niye bırakmasınlar onları bu hale türkiye(AKP) getirdi palazlandırdı esatla savaşsın diye bu aslında BOP büyük ortadoğu pırpjesinin bir parcası ışit figüranları başroldeyse amerika fıransa ingiltere,neden illa şiaya saldırıyorlar karşı tepki alsınlarda müslüman müslümanı kırsın diye eğer şia bu oyuna gelmezse birde mişit dige bir örgüt cıkarırlar ışide karşı şii örgüt olarak ellem eder kullem eder müslümanı müslümana kırdırırlar.Bizim din adamlarının allah belasını versin şiiligi anlatmadılarki bu toplum bilsin eger anlatılsaydı tek bir sunnü kalmazdı herkes şii olurdu

18
17
yanıtYanıtla
Mehmet Duyarduyrmehmet@gmail.com:

Bence sorun sünni ya da şii olmakta değil islamı anlamamakta.Asıl olan Allah''ın mesajı yoksa onu kimin getirdiğinde değil.Yoksa elin kadına değdi abdest gitti, kanadı gitmedi gibi şeylerle Allah''ın insanı yargılayacağını sanmıyorum. Aslında namaz oruç bile nefsin terbiye aracı kendisi amaç değil müslüman bunu bilmeli ''Ey muhammed ben seni güzel ahlakı tamamlamak için gönderdim'' mesajına uygun hareket edip imtihanı kazanmalı.Allahın senin alaağın toprağa ihtiyacı yok cihadın iki şartı var biri kafir seni islamı anlatmak için toprağına sokmazsa diğeri seni toprağından çıkarmak iserse bu şartlar oluşmadan saldırır ve insanları öldürürsen tüm insanları öldürmüş gibi olursun ve cehenneme gidersin cihat yapıyorum derken. Sonuç olarak cennet de geniş herkesi alır cehennem de. İnanmayanları inandırmak görevi peygamberlere bile verilmedi, onlar sadece tebliğ etti insan da serbest iradesi ile kaderini çizdi.

yanıt0
yanıt0
selahaddin el berlinerbln_benidost@hotmail.de:

bence siiligide sunniligide cope atin hakim olan yanliz kur an olsunvesselam...

yanıt0
yanıt0
R.T.Evolkanyavuzkan@hotmail.com:

ne saçma bir bakış şii nedir sünnü nedir tek bir gerçek vardır islam ve kur an erdoğanı sevmemeninizin tek bir nedeni var gezi parkınında temeli bu aslında erdoğan bir programda sordu alevilik dinmidir meshepmidir dedi biri çıktı dindir dedi bizim ibadethanemiz cem evidir dedi yahu bu nasıl bir anlayış yani burada islam adına bir olmak varken maalesef başka hesaplar yapılıyor çok üzücü bir durum islamı sevmeyen hakaret etmesin benimsemek zorunda da değil neden bu ayrım neden bu kompleks ???????????

yanıt0
yanıt0
levent dursun:

atatürk 600 yil anlamadigini ezberleyip tapan ve beyni sulanmis hafizlara dönen bir ümmeti millet yapmak icin kuran denen arap kitabini türkceye cevirtti ama görünen oki mallik irsi bir mikrop ve tedavisi cok zor ,,yinede imkansiz degil daha radikal kararlar almak icin önce laik bir devlet ,sonra okullardan din derslerini kaldirmak, dini okullari kapamak ,tapinaklarin bircogunu yikip park yapmak ve kalanlarinida yerlesim yerleri disina cikarmak , böyle mehdiydi deccaldi sacmaliklariyla ugrasan insanlar yetismesin bu ülkede bilimle insanliga faydali islerle ugrasan bir genclik olsun ..

7
25
yanıtYanıtla
hasan aasmas1971@hotmail.de:

sen ve senin zihniyetin tek tip insan istedigi icin yüzde 25 leri gecemiyorsunuz peki ben anitkabiri yikalim Yurt disina atalim büstleri kiralim herkesi camiye zorlayalim gitmeyeni öldürelim dinci bir genclik yetistirelim ne dersin tepkin ne olur Levent bey fasist olmayalim lütfen

yanıt0
yanıt0
levent dursunlevent_dursun@hotmail.de:

insanlar gecim derdindeyken ülkede huzur yokken babalar cocuklarinin cesetlerini imuzlarinda tasirken sen ülkenin en güzide yerlerine milyonluk tapinaklari dikersen birileride onlari yikalim der buna alisin artik ,dikilen tapinaklarla amac o bölgelerin yapisini degistirmek bireylerin oldugu yerlere kul kafali yobazlari yerlestirmek ,,türkiyenin islam devleti olmadigini kabul edin artik ,,islamci teröristlerin yetistigi yerlere bakarsan ya cami ya imamhatip kuran kursu mescit

yanıt0
yanıt0
TOKMAK:

İŞİD REHİNELERİ CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇ8MİNE AZ KALA RTE DEN ALDIĞI EMİRLE BIRAKACAK..IKINCI DAVOS YARATACAKLAR..BUNU YEREL SEÇIMDE SÜLEYMANŞAH TÜRBESINDE PLANLADILAR SES KAYITLARI ÇIKTI...AYNI ŞEYİ TEKRARLIYORLAR..BAKSANIZA RTE NEKADAR RAHAT...

25
6
yanıtYanıtla
Tüm 86 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title