Haberler

İşci Bayramı'nda Boris Johnson'un 'Katliam' Gibi Zaferi

Londralılar İşci Bayramı Olarak Bilinen 1 Mayıs'ta Sandık Başına Gittiler. Güzel Türkiye'min Çeşitli Bölgelerinde 1 Mayıs Kutlamaları 'Maskeli Balo' Havasında Önlenmeye ya da Kontrol Altına Tutulmaya Çalışırken, Dünyanın En Önemli Başkentlerinden Biri Olan Londra'da Yine Aynı Gün Başka Bir Demokrasi Savaşı Veriliyordu.

Londralılar İşci Bayramı olarak bilinen 1 Mayıs’ta sandık başına gittiler. Güzel Türkiye’min çeşitli bölgelerinde 1 Mayıs kutlamaları ‘maskeli balo’ havasında önlenmeye ya da kontrol altına tutulmaya çalışırken, dünyanın en önemli başkentlerinden biri olan Londra’da yine aynı gün başka bir demokrasi savaşı veriliyordu.

Ya da deyim yerindeyse seçildik diye koltuğuna sıkı sıkıya yapışan ve halkı dinlemeden icraatlarına devam eden politikacılara örnek olacak tarihi bir ders verildi.

‘Seçildik ve güç bizim elimizde’ türküleriyle yollarına devam eden politik güçler, tarihi bir yenilgiyle yine aynı gün yani 1 Mayıs’ta, halkın cevabını aldılar. Hem de unutamıyacakları şekilde...

Dünyanın neresinde olursa olsun, ister Asya ister Avrupa..Halk sabrediyor..Ama yanıtını geç de olsa veriyor. Üstelik tarihe mal olacak ‘ ciddi’ derslerle..

Politikacı, halkın oylarıyla verdiği gücün ‘dayanılmaz hafifliğiyle’ başka bir dünyaya geçiş yaparken yine halkın tokatıyla kendine geliyor. Er ya da geç...

Tarih değişik coğrafyalarda değişik biçimlerde şekilleniyor. Ve tekerrür ediyor. Tekerrürler ise ne garip ki coğrafya ve kültür farkına bakmadan, benzerliklerle biçimleniyor.

.........

İşci Partisi’nin İşci Bayramı’nda büyük hezimeti

İngiltere’de hafta sonu yapılan yerel seçimler İşci Partisi’nin büyük hezimetiyle sonuçlandı. Geçtiğimiz yıl parti başkanlığı ve başbakanlık görevlerinden ayrılan Tony Blair’in koltuğunu devralan Gordon Brown, büyük bir hayal kırıklığı yaşıyor.

Gordon Brown’la birlikte, 8 yıldır Londra Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten Kızıl Ken lakaplı Ken Livingstone ise, Muhafazakar Parti’nin Türk kökenli adayı Boris Johnson’un beklenmedik başarısı karşısında şaşırmış durumda..

Nasıl şaşırmasın ki..Seçim kampanyası öncesi ilginç kişiliği, değişik espri anlayışı ve özel yaşamıyla gündemden düşmeyen rakibi, Ocak ayından itibaren gösterdiği değişimle birlikte Londralılar’ın hem kalplerini hem oylarını kazandı.

Nasıl mı? Bana sorarsanız, cevabım: samimiyet...

Londralılar samimi politikacıyı, halkı çok fazla dinlemeyen kendi bildiğini okuyup halka kabullendirmeye çalışan, düzgün görünmek uğruna samimiyetden uzak hatta fazlasıyla renksiz politikacıya tercih etti.

Bu yıl geçtiğimiz yerel seçimlere göre çok daha fazla kişi oy kullandı..

Osmanlı İmparatorluğu’nun son yıllarında Dahiliye Nazırı olarak görev yapan gazeteci Ali Kemal’in soyundan gelen Türk kökenli gazeteci Boris Johnson, seçim öncesi Londra’da yaşayan 500 bin Türk’ün oyunu istedi.

Seçimlerde 1,028, 966 oy alan Ken Livingstone karşı Boris Johson 1, 168,738 oy aldı..

Londra’da halk 1 Mayıs günü Belediye Başkanı’nı seçti, gerekenlere dersini verdi.

Tarih tekerrürden ibaret..Değişik coğrafyalarda değişik kültürlerde ama benzerliklerle...

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Ünlü oyuncu Gülşah Çomoğlu hayatını kaybetti

Ünlü oyuncu Gülşah Çomoğlu hayatını kaybetti

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Musavat Dervişoğlu ile görüşmememiz için hiçbir neden yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Musavat Dervişoğlu ile görüşmememiz için hiçbir neden yok

İsrail'e meydan okuyan Kassam Tugayları, roketleri nasıl üretiyor? Görüntüleri ilk kez yayınladılar

İsrail'e meydan okuyan Kassam Tugayları, roketleri nasıl üretiyor? Görüntüleri ilk kez yayınladılar

AK Parti'yi karıştıran ikramiye iddiası! 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önüne götürmeye yüzüm yok'

AK Parti'yi karıştıran ikramiye iddiası! "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önüne götürmeye yüzüm yok"

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title